Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Wto Sie 14, 2012 11:30
Dziunia i Diva do oddania! [Warszawa] - BARDZO PILNE!!
Autor Wiadomość
Shadia 

Wysłany: Nie Lip 01, 2012 23:14   Dziunia i Diva do oddania! [Warszawa] - BARDZO PILNE!!

Dziunia i Diva do oddania! [Warszawa] - BARDZO PILNE!!

Witajcie!

Mam do oddania dwa szczurki, a dokładniej dwie samiczki. Czarna (Diva) i czarno biała (Dziunia). Mogę je oddać oddzielnie.
Obydwa były kupione w środku marca w sklepie (Wiem, wiem, będziecie karcić mnie za to, ale ja nie miałam wyboru, gdyż szczurki dostałam). Nie mam zatem pojęcia, w jakim są wieku te szczurzyce.

Niestety nadeszły wakacje, a wraz z nimi pojawiła się możliwość zarobków w Niemczech, niestety nikt nie ma ochoty zająć się moimi szczurkami dlatego jestem zmuszona je oddać. Istnieje jeden szkopuł, poniewaz sprawa ruszyła i udało mi się do czwartku znaleźć im domek tymczasowy na mój wyjazd wstępny W sobotę wieczorem jednak wyjeżdżam już do Niemiec, także szczury moge przekazać w piątek sobotę! Do szczurków dokładam kilkaset gram jedzenia + trociny. BARDZO mi zalezy by szczurki trafiły, w naprawdę dobre ręce, fascynata szczurów, a nie hodowcy gadów.

Bardzo prosze o pomoc, gdyż w przeciwnym wypadku, bede musiała je oddać do sklepu, bądź wypuścić, nie mam innego wyjścia :(

Do odbioru w Warszawie, na Targówku - dojazd bardzo prosty. Posiadam pudełeczko dla nich, także o nic nie trzeba by się martwić.
Telefon 725 628 752 plus , lub 517 218 563 orange ( KONTAKT WYŁĄCZNIE SMS)
GG 43120566
meil : sto.procent@poczta.fm

Ostatnio zmieniony przez Shadia Nie Lip 01, 2012 23:26, w całości zmieniany 1 raz  

Martini 

Wysłany: Nie Lip 01, 2012 23:20   
   Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami...

Shadia, Twój post o podobnej treści pojawił się na szczurach.org w niedzielę, 1 lipca, i tam też była mowa o "dzisiaj", to jest niedzieli, jako ostatecznym terminie. Możesz to wyjaśnić? Bo mnie, szczerze mowiąc, pisanie "muszę oddać szczura dzisiaj" dwa razy pod rząd wydaje się nadużyciem. Rozumiem, że masz mało czasu i sytuacja jest z tych "na wczoraj", ale może określ się konkretniej, czy masz jakiś zapas czasowy?

Shadia 

Wysłany: Nie Lip 01, 2012 23:24   

Nie ma potrzeby bym się tłumaczyła komukolwiek, z czegokolwiek. Po prostu skopiowałam tekst. I tyle, ale teraz sprawa się zmieniła jeszcze bardziej, zgłosiłą się ze szczurów.org dziewczyna, która może je przygarnie ( przed chwilą napisała mi sms) więc mam nadzieję, ze się uda. A tak propos, weź sobie poczytaj może moje odpisy na forum, ulży Ci.

Karena 
SITH HAPPENS

Wysłany: Nie Lip 01, 2012 23:29   
   Zwierzątka: szczurze damy

Shadia . Forum jest miejscem dyskusji – nie kłótni, czy potyczek słownych.

🐭 -Hamaki na forum-
▶ -Facebook : Hamaki od 'Wilki Szpilki"-

Martini 

Wysłany: Nie Lip 01, 2012 23:31   

Shadia, chcesz komuś powierzyć opiekę nad zwierzętami, i to z dnia na dzień, co jest niemałym wyzwaniem, zwłaszcza w wakacje, więc jest to moim zdaniem wystarczający powód, żebyś się dookreśliła czasowo i powiedziała, czy problem jest faktycznie tak pilny, czy nie jest to kwestia jednej nocy, a dwóch. Ale skoro problem rozwiązany, to ok, Twoja sprawa.
Dyskusja na drugim forum nie bardzo mnie interesuje, więc nie śledzę.

Shadia 

Wysłany: Nie Lip 01, 2012 23:31   

To po co jestem zaczepiana? Bo nie rozumiem, ja tu przyszłam po to by ktoś pomógł mi i zwierzętom, mam nóz na gardle, jestem zdenerwowana ta sytuacją, musze się rozstać ze zwierzętami, do których się przywiązałam, a na dodatek, jestem piętnowana wszędzie za to.

Cytanie ze zrozumieniem mile widziane, do pana czy pani czepialskiego/czepialskiej ;]

Martini 

Wysłany: Nie Lip 01, 2012 23:32   

Shadia napisał/a:
jestem piętnowana wszędzie za to.

tutaj Cię nikt jeszcze nie zdążył piętnować, a już się najeżasz i odbierasz sama sobie szansę pomocy. Z najeżonymi ciężko się rozmawia i nie wszyscy to lubią, a pomaganie im jest dość męczące i nie wszyscy czują się do tego powołani.

susurrement 
i'm a dreamer.

Wysłany: Pon Lip 02, 2012 00:08   
   Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami

Shadia, nie przesadzaj, jeszcze nikt nie zdążył Cię w żaden sposób zaatakować. Martini chciała jedynie abyś się jednoznacznie określiła. jesteśmy ludźmi rozumnymi i zdajemy sobie sprawę jak wyglądają sytuacje z rodzaju tych "na wczoraj". chodziło jedynie o ustalenie, czy "muszę oddać szczury DZIŚ" tyczy się dnia wczorajszego czyli niedzieli czy dnia dzisiejszego czyli poniedziałku. nie rozumiem po co i dlaczego robisz się niemiła :)
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan

Mao 
Dorosłe dziecko

Wysłany: Pon Lip 02, 2012 00:10   
   Zwierzątka: Gończy polski i 9 Maogonków

Off-Topic:
Shadia napisał/a:
w przeciwnym wypadku, bede musiała je oddać do sklepu, bądź wypuścić, nie mam innego wyjścia

Mam nadzieję, że to nie było pisane poważnie. Póki co to Ty jesteś właścicielem i Twoim obowiązkiem jest znalezienie im dobrego domu lub chociaż DT, bez względu na wszystko. Niby z jednej strony piszesz o tym, że nie chcesz, by szczury trafiły do hodowcy gadów, z drugiej ostatecznie mogłabyś oddać do sklepu, gdzie mogłyby zostać sprzedane na karmę. Podobnie z wypuszczeniem.
Żeby nie było - nie siedzę na orgach i nie mam pojęcia, kto i co tam napisał, więc pozwoliłam sobie na kazanie tu.

Trzymam kciuki za dom dla dziewczyn. Jakby chętna zrezygnowała, to napisz też tutaj; co dwa fora, to nie jedno.
Nade mną i w :serce: : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
8)

susurrement 
i'm a dreamer.

Wysłany: Pon Lip 02, 2012 00:20   

z ciekawości zajrzałam na szczury.org i po przeczytaniu Twoich wypowiedzi domyślam się z jaką ripostą spotka się mój post. niemniej powiem Ci jedno - czytając ten temat pomyślałam sobie: "a, napiszę jej, że dam DT, chociaż na parę dni" do momentu kiedy doszłam do tego zdania:
Shadia napisał/a:
Do odbioru w Warszawie, na Targówku

to jest w Twoim interesie, aby zwierzęta, które masz pod opieką, znalazły opiekę wówczas gdy Ty już nie możesz im jej zapewnić. także treść tej wiadomości powinna być raczej: "dowiozę w dowolne miejsce Warszawy."

nie zrozum mnie źle - rozumiem, że w życiu bywa różnie, niektóre sytuacje nas zaskakują a nierzadko przerastają, ale tu chodzi o Twoje podejście do tematu i nastawienie na innych ludzi. mogłabym wymienić parę osób chętnych do pomocy niemalże 24h, ale po sobie wiem, że to działa jedynie przy odrobinie sympatii a nie rzucaniu się na kogoś z zębami.
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan

Kluska 
Hell yeah!

Wysłany: Śro Sie 01, 2012 13:24   

Aktualne?

Ze mną: Buzz, Rex

szczurowata 
ciurza mama

Wysłany: Śro Sie 08, 2012 14:25   
   Zwierzątka: Pies i świnka morska.

Shadia, wypuszczenie ich na wolność to moim zdaniem gorsze wyjście niż zoolog :? Szczur wychowany w domu pewnie nie poradziłby sobie na wolności, a nawet jeśli, to zawsze znajdzie się bezdomny, sprytny, wygłodniały kot, który zapoluje na szczury, i okrutnie się to skończy. :evil:
Mam nadzieję, że tego nie zrobiłaś, i że dziewczynki znajdą / znalazły dobry domek..

aktualny brak ogonów

susurrement 
i'm a dreamer.

Wysłany: Śro Sie 08, 2012 15:44   

szczurowata, nie wiem czy zauważyłaś, ale to temat sprzed miesiąca.

notabene - wiadomo coś o tych szczurach?

szczurowata 
ciurza mama

Wysłany: Śro Sie 08, 2012 19:32   
   Zwierzątka: Pies i świnka morska.

susurrement, ojć, ale ja głupia, nie zauważyłam. :oops:

aktualny brak ogonów

Kluska 
Hell yeah!

Wysłany: Wto Sie 14, 2012 11:30   

Brak odzewu. Zamykam.

Ze mną: Buzz, Rex

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi