Przesunięty przez: Kluska Nie Sie 26, 2012 11:00 |
[Cała Polska] 11 małych pełzaków |
Autor |
Wiadomość |
Seriina
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 12:55 [Cała Polska] 11 małych pełzaków
Zwierzątka: szczurki Dany i Sansę |
|
|
Hej!
Jak pisałam w innych wątkach, moja biedna Dany została niespodziewanie matką jedenaściorga wijących się robaczków. Nie mam pojęcia, co z nimi zrobić (ale nie chcę biedaków usypiać), wobec czego będę chyba zmuszona je wydać.
Nie znam się na seksowaniu szczurów (robiłam to głównie z chomikami), ale za pomocą tutoriali ustaliłam, że jest 6 samczyków i 5 samiczek (pewna nie jestem, to się może zmienić)
Samiczki
Samczyki.
Wszystkie małe są czerwonookie, możliwe, że będą dumbo. Mamusia jest siamese, dostałam ją od znajomego z Anglii. Nie wiem, jaki był ojciec.
Deanerys troskliwie opiekuje się małymi. Jest bardzo dobrą mamą i naprawdę miłą, spokojną szczurzycą.
I na koniec - film:
http://youtu.be/qDG_mdM2A3o
Jeśli ktoś zechciałby przygarnąć któreś z dzieci Dany, prosiłabym o wiadomość prywatną. Postaram się na bieżąco informować o rozwoju maluchów. |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 13:07
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Napisz jeszcze gdzie konkretnie mieszkasz, niektórym to ułatwi ewentualną decyzję
Teraz musisz mamuśkę dobrze odkarmiać I powodzenia! |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 13:28
|
|
|
Ja czekam z niecierpliwością, aż się wybarwią... Dobrze liczę, że maluchy będą do wydania jakoś 23-25 lipca? |
|
|
|
|
Seriina
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 13:50
|
|
Jestem z Krakowa.
A i jeszcze jedno: koszty ewentualnego transportu (dopuszczam przesyłkę konduktorską, jeśli się nie uda inaczej) prosiłabym, aby pokryły osoby adoptujące, bo ja po prostu nie wyrobię finansowo, gdybym miała sponsorować coś takiego np. 5-6 szczurkom.
EDIT: na drugim forum (nie ukrywam, że tam też założyłam temat swoim małym) ktoś zarzucił pomysłem, aby wszystkie szczurki Dany miały imiona z "Gry o tron". Ja to uważam za ciekawy pomysł, szybko można by było odróżnić rodzeństwo |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 14:30
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Seriina napisał/a: | koszty ewentualnego transportu (...) prosiłabym, aby pokryły osoby adoptujące |
Nie wyobrażam sobie inaczej, z jakiej racji miałabyś Ty płacić?
Seriina napisał/a: | wszystkie szczurki Dany miały imiona z "Gry o tron" |
To już sama wewnętrznie musisz sobie ustalić, bo pewnie niektóre osoby, który chciałby adoptować szczura by się nie zgodziły i po dotarciu do nowego domu inaczej będą miały na imię
A tak na marginesie...
Brać maluchy! Brać ! |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
taivas
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 14:54
Zwierzątka: Obecnie brak :( |
|
|
Szkoda, ze tak daleko, mogłabym chociaż zaoferować DT gdyby było bliżej. No niestety...
Kciukam za domki dla wszystkich klusek. |
_________________ MOJE ANCYMONKI - rudy Rudolf, Czosnek syjamek
Na zawsze w serduszku: grubasek Nutek HF [*], braciszek Net HF [*], Niuniek [*], Sznaps [*], król-poeta Julian [*], Ville czarnuszek [*]
|
|
|
|
|
LalaAla
Zbieraczka klatek..
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 15:18
|
|
|
Hmmmmm korci... |
_________________ Za Tęczowym Mostem: Lumpek, Qleczka of Anahata, Quintesencja of Anahata, Alienka, Milord Duposz i Emsi |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 15:54
|
|
|
LalaAla, bierz, bierz! Bo ja też się czaję, jeden transport byśmy załatwiły i cacy
Seriina napisał/a: | ktoś zarzucił pomysłem, aby wszystkie szczurki Dany miały imiona z "Gry o tron" | No kurde, czemu ja nawet jeszcze nie wiem, czy szczura wezmę, czy w ogóle go dostanę od Ciebie, a już mam imię? |
Ostatnio zmieniony przez Kasik Czw Cze 21, 2012 16:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Marzka95
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 16:14
Zwierzątka: psy: Saba i Rozi l Szczurki: Jogi Bubu Julian Galaxy Gold |
|
|
Prześliczne kluseczki brać ludy brać i może ja się skuszę? |
|
|
|
|
LalaAla
Zbieraczka klatek..
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 19:53
|
|
|
Kasik napisał/a: | LalaAla, bierz, bierz! Bo ja też się czaję, jeden transport byśmy załatwiły i cacy |
No ale ja mam limit na jeszcze tylko 2 i to rodowodowe To jak ja mam gdzieś upchnąć jeszcze jednego kundelka??
Ale ona będą przecież takie śliczne |
_________________ Za Tęczowym Mostem: Lumpek, Qleczka of Anahata, Quintesencja of Anahata, Alienka, Milord Duposz i Emsi |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 20:13
|
|
|
LalaAla, bierz, ja planuję wycieczkę do Krakowa, to Ci przywiozę prosto do domu
A kieeedy będą nowe zdjęcia? I planujesz już jakąś kolejność zaklepywania maluchów?
No i ja zaklepuję imię Hodor jeżeli Gra o Tron dalej aktualna |
|
|
|
|
Seriina
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 20:17
|
|
Nowe zdjęcia pewnie dam, jak małe podrosną i zacznie się pokazywać, jakie mają kolorki. Kolejność zaklepywania jest "kto pierwszy, ten lepszy", jak małe będą dostatecznie duże, porobię im zdjęcia i będzie można wybierać |
|
|
|
|
LalaAla
Zbieraczka klatek..
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 20:52
|
|
|
No ale LIMITTTTTT.....
Ech, wstępnie zaklepuję jedną dziewczynę. Ale to nic pewnego i na 100% dam znać jak zobaczę opierzone maluchy |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 21:04
|
|
|
To ja też w temacie napiszę, żeby było wiadomo - zaklepuję jednego lub dwóch chłopaczków, jak się ofutrzą to zdecyduję ostatecznie co do ilości |
|
|
|
|
LalaAla
Zbieraczka klatek..
|
Wysłany: Czw Cze 21, 2012 21:09
|
|
|
Kasik napisał/a: | To ja też w temacie napiszę, żeby było wiadomo - zaklepuję jednego lub dwóch chłopaczków, jak się ofutrzą to zdecyduję ostatecznie co do ilości |
No i jak oni Ci pojadą w jednym transporterze z moją EWENTUALNĄ (zaznaczam wielkimi literami bo muszę bardzo długo i intensywnie poprosić Tomka o zgodę i nie ma absolutnie żadnych widoków na to, żeby się zgodził) dziewczyną?? Yszszsz Ty.. Dwa transportery będziesz wiozła |
|
|
|
|
|