|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Nie Cze 24, 2012 13:12 |
szczurki w lubelskim TESCO |
Autor |
Wiadomość |
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Śro Mar 21, 2012 18:52
|
|
|
w jaki sposób zadziałać? ja tam jestem ok 2/ 3 razy w roku i za kazdym razem dyskutuję ze sprzedawcami...i nic... |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 15:21
Zwierzątka: Kot, Pies, trzy ogonki- Ozzy, Edzio, Chester :) |
|
|
Wiecie co... znam właścicieli tego sklepu... Dawno temu przyjaźniłam się z ich córką... Ludzie są w porządku a przynajmniej byli... nie wiem jak jest ze szczurami... wiem że np chomiki rozmnażali w domu... ale wtedy jeszcze mieli mały sklepik i może im zależało... |
|
|
|
|
pawel_Gda
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 17:10
|
|
|
ja u siebie w miare mozliwosci rozdzielam. Teraz mam jedno pomieszczenie z malymi i jedno pomieszczenie z matka z mlodymi ktora przyniosl znajomy do sklepu bo nie zdarzyl samca wykastrowac. wiec nie w kazdym tak jest |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 17:17
|
|
pawel_Gda, oczywiście... nie generalizujmy. Zależy od człowieka... czy nastawia się tylko i wyłącznie na zyski po trupach czy ma jeszcze odrobinę rozumu... Ale nie oszukujmy się, że bardzo dużo sklepów nie zwraca na to uwagi... |
|
|
|
|
pawel_Gda
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 19:20
|
|
|
w gdansku znam dwa sklepy poza tym w kttorym pracuje w ktorych staraja sie oddzielac szczury ale prawda jest jakas masakra. |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 19:36
|
|
A my, poza działaniem sprzedawcom na nerwy nic nie możemy, chyba sam jako sprzedawca rozumiesz:) chyba że się mylę to zdradź nam co możemy zrobić żeby przyniosło efekty;) |
|
|
|
|
pawel_Gda
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 20:08
|
|
|
Doskonale to rozumiem. Tu duzo zalezy od tego jak sprzedawca podchodzi do sprawy. Niektorzy celowo pozwalaja samicom zajsc w ciaze. darmowe szczurki=wyrownanie strat sklepu.
Doskonale wiem jak to jest do mnie potrafia przyjsc ludzie po jednego szczura w piatek kupic go uslyszec ze jeden bedzie smutny i w niedziele wrocic po jeszcze 1 lub nawet jak dzis przyszla pani i wziela 5 samiczek do samiczki wzietej 4 dni temu.
Ta samiczke co karmi mam od kolegi z pracy ktoremu samiec zanim zostal wykastrowany zdazyl zaplodnic 3 samice wiec jeszcze troche nam ich przyniesie ale plusem jest to ze samiec raczej nie byl spokrewniony z samicami ktore zaplodnil. |
Ostatnio zmieniony przez smeg Sob Kwi 07, 2012 20:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 20:24
|
|
No tak... chociaż tyle ... z tym, ze nie wiadomo od jakich rodziców sam pochodzi... smutne jest, jak ludzie podchodzą dla sprawy... zero empatii... tylko pieniądze i pieniądze... albo co gorsza, zabawa z tego że popatrzy jak się szczury rodzą... |
|
|
|
|
pawel_Gda
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 20:32
|
|
|
jego sprawa niestety byla z powodu tego ze samiec nie ybl taki mlody jak mu powiedziano. Rodzice samca sa czysci bo samiec podobno po jednym rasowym jednym z zoologa a samica jest jego aguoti ale bez rodowodu. |
|
|
|
|
Ajlonka
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 20:41
|
|
No to chociaż tyle... a co z całą resztą? Gdzie nawet tutaj, na forum zdarzają się takie przypadki jakie się zdarzają?... |
|
|
|
|
pawel_Gda
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 20:45
|
|
|
szczerze nie mam pojecia. mowie zalezy od indywidualnego podejscia osob zatrudnionych w sklepach. |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 20:48
Zwierzątka: brak |
|
|
To jest temat interwencyjny, proszę o zakończenie tej dyskusji. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Śro Cze 06, 2012 09:59
|
|
|
Aktualne? |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Śro Cze 06, 2012 17:52
|
|
|
problem ciągle aktualny- ale chyba nie do ogarnięcia |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Nie Cze 24, 2012 13:12
|
|
|
Szkoda, że nie da się nic zrobić
Zamykam. |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|