Przesunięty przez: Kluska Pią Sie 17, 2012 11:37 |
szczur w schronisku |
Autor |
Wiadomość |
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Pon Maj 28, 2012 00:04
|
|
|
Off-Topic: | Pyl, ja to widzę inaczej. Jesteś niesamowicie pomocną osobą, a fakt, że masz swoj osobiste marzenia czy nawet zachcianki, które skłoniłyby Cię do wykonania dodatkowego wysiłku, w niczym tego nie umniejszają. Ot Ale już tam, nie ciągnę dalej |
|
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
indygo
|
Wysłany: Pon Cze 04, 2012 16:24
Zwierzątka: 5 ogonków, 3 mruczące, 1 merdające, 1 uchate:) |
|
|
Z tego co wiem na Paluchu sa trzy samce szczurze. jeden kwarantanne skończył 3 drugi skończy jutro, a 3 z tego co słyszałam 14. (info jest na grupie szczury na fb) |
_________________ Ze mną: ogoniaste; Dwukwiat, Łazik, Obieżyświat, Włoczykij, Felek:) mruczące; Gucio, Psota, Urwis:) merdające; Bąbel uchate; Tuptuś
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 15:20
|
|
|
Dwa szczury mają DS (kaptur jest w Medicavecie w stanie ciężkim i czeka na operację - nie wiadomo, czy do DS dotrze), trzeciego szczura nie widziałam, ale jest na stronie Palucha.
http://napaluchu.pl/system_kwarantanna.php
ID: 0005/12/E
Gatunek: SZCZUR [ HODOWLANY ] [ samiec ]
Masc: brązowo biała
Skad: Sm z Lecznicy na ul Schroegera |
|
|
|
|
exploit-oi
|
Wysłany: Wto Cze 05, 2012 23:37
Zwierzątka: Bans vel Król,Lans,Mydlek,Olaf,Spock vel Wielki Ogla |
|
|
Starsza Pani czy mogę wiedzieć co z się działo z kapturem że potrzebny był natychmiastowo wet ? w jakim stanie jest obecnie? |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Śro Cze 06, 2012 08:47
|
|
|
exploit-oi napisał/a: | Starsza Pani czy mogę wiedzieć co z się działo z kapturem że potrzebny był natychmiastowo wet ? w jakim stanie jest obecnie? |
Chłopak był operowany wczoraj i żyje , a przed operacją nie było do końca pewne, czy będzie sens go wybudzać.
RTG wykazało, że ma olbrzymie ropnie wewnątrz jamy brzusznej (prawdopodobnie po kastracji bo chłopak kastrat, ropa wypływała na zewnątrz).
Dodatkowo powiększone serce, problemy z pęcherzem, bardzo duże zmiany w stawach biodrowych i kręgosłupie (chłopak pełza z przekręconymi na bok tylnymi łapkami, lek przeciwbólowy do końca życia) oraz wszoły. I jest stary.
Diagnozę i opis leczenia mogę zamieścić.
A może jest ktoś chętny na kolejnego kaptura z Palucha? Dowiozę do schroniska.
|
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Czw Lip 19, 2012 19:48
|
|
|
Aktualne? |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
exploit-oi
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 00:09
Zwierzątka: Bans vel Król,Lans,Mydlek,Olaf,Spock vel Wielki Ogla |
|
|
Temat jest cholera jasna niestety aktualny ciągle ...18 lipca na Paluch przyjęte zostały 3 szczury - samczyki. dwa w miarę młode , trzeci przez weta oceniony na 3 lata czyli pewnie staruszek . Kwarantanna trwa dwa tyg. Szczurki do obejrzenia na stronie schroniska Paluch. Standardowa prośba - jeśli ktoś szuka szczura -proszę zastanówcie się nad nimi bo na Paluchu warunków dla szczurów poprostu nie ma i trzeba je zabrać jak najszybciej. |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 19:08
|
|
|
Kluska napisał/a: | Aktualne? |
Kluska, na kolejnego szczura z Palucha znalazłam chętną.
Strona Palucha niestety nie działa, więc obejrzeć na razie następnych trzech szczurów się nie da.
Ale gdyby ktoś chętny z Wawy się znalazł na chłopaków daję transport na Paluch i z powrotem. |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Pią Lip 20, 2012 19:28
|
|
|
To super Trzymam kciuki za dalsze domki |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Pią Sie 03, 2012 08:22
|
|
|
Dwa szczury z Palucha zostały wyadoptowane (nie wiem komu), po trzeciego jedziemy z przyszłą właścicielką w niedzielę. |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Nie Sie 05, 2012 13:23
|
|
|
Szczur pojechał z nową opiekunką do domu. Był olbrzymi, przyjacielski i śmierdzący. I na pewno nie ma trzech lat .
Na razie szczurów na Paluch nie ma. |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Pią Sie 17, 2012 11:37
|
|
|
W takim razie zamykam |
|
|
|
|
|