Przesunięty przez: Kluska Wto Lip 03, 2012 11:46 |
Śliczna szczurzynka WARSZAWA |
Autor |
Wiadomość |
Rafola
|
Wysłany: Wto Maj 01, 2012 10:17 Śliczna szczurzynka WARSZAWA
|
|
|
Mam do oddania śliczną czarno-białą szczurzyczkę.
Szczurka została oddana do sklepu zoologicznego w którym pracuję. Miała iść na karmę dla naszych węży, natomiast nie mam sumienia dawać im szczurów, które już zapoznały się z ludźmi (proszę tu bez bulwersów - węże też muszą coś jeść). Wzięłam ją do siebie, natomiast mam już za dużo zwierząt i nie mogę jej sobie zostawić.
Jest łagodna, ale bardzo wystraszona. Boi się ręki, ale nie gryzie. Myślę, że szybko się przyzwyczai do nowego opiekuna Była u weterynarza na wizycie kontrolnej i jest zdrowiutka.
Kontakt: 697-158-085 lub mail rafa.dog91@gmail.com
|
|
|
|
|
Rafola
|
Wysłany: Śro Maj 02, 2012 07:10
|
|
|
Nikt jej nie chce? Mała pójdzie dla węża jeśli nikt jej nie przygarnie, bo ja naprawdę nie mogę jej trzymać.
Poprawiłam 'na prawdę' na 'naprawdę'. Kluska |
Ostatnio zmieniony przez Kluska Śro Maj 02, 2012 07:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lorelei
|
Wysłany: Śro Maj 02, 2012 07:21
|
|
|
Napisz do Viva Gryzonie (facebook lub tutaj np. paszkosia? nie wiem, w jakiej skali ona zajmuje się szczurami w Vivie, ale z pewnością coś odpisze i może wskaże, kto mógłby pomóc), napisz do kogoś z SPS (Starsza Pani?), być może tam ktoś będzie mógł Ci pomóc. Ogłoś się też na innych zwierzęcych forach - świnkowych, chomikowych, mysich, a nawet psich i kocich. Wystawiłaś ogłoszenie wczoraj wieczorem, nie zawsze jest tak, że w godzinę po napisaniu posta jest odzew od 100 chętnych. A teksty typu "weźcie, bo jak nie to trafi do węża" raczej wiele nie pomogą. Fajnie, że ją zabrałaś i chcesz jej pomóc, ale adopcja trochę trwa i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Jak nie masz warunków to zawsze może ktoś będzie mógł chociaż użyczyć klatki, żeby mała ten tydzień czy dwa mogła spokojnie u Ciebie pobyć. Akurat kapturków jest teraz sporo do adopcji, stąd może być problem z ewentualnymi chętnymi. |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Śro Maj 02, 2012 08:16
|
|
|
to ona jest u Ciebie czy w tym sklepie? |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
lorelei
|
Wysłany: Śro Maj 02, 2012 09:43
|
|
|
Off-Topic: | nubijka, ja zrozumiałam, że szczurka jest u Rafoli, ale Rafola nie ma miejsca na kolejne zwierzę i jak szybko nie znajdzie się dom to odda szczura z powrotem do sklepu. |
|
|
|
|
|
Rafola
|
Wysłany: Śro Maj 02, 2012 20:11
|
|
|
Tak jak pisze lorelei szczurka jest u mnie Stwierdzenie, że trafi do węża nie miało na celu ponaglić, tylko naświetlić sytuację jaka jest, bo nie ukrywam, że kiedy trzeba co chwila dawać szczury wężom w hodowli to jeden w tą czy w tamtą zazwyczaj nie robi różnicy. Natomiast tak jak mówię, dla mnie szczur oswojony nie powinien iść do terrarium.
Klatkę dla szczurów mam i tak przy okazji to mogę ją odsprzedać 70/50/80 za 100zł. W bardzo dobrym stanie. |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 09:21
|
|
|
Aktualne? |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
szczurowata
ciurza mama
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 11:47
Zwierzątka: Pies i świnka morska. |
|
|
Słodka mała..poczekaj jeszcze, bo naprawdę, nie wyobrażam sobie jej w paszczy węża.. |
_________________ Za TM - Keyko, Bambi, Ariska, Pchełka, Wenus i Sawa.
aktualny brak ogonów |
|
|
|
|
LalaAla
Zbieraczka klatek..
|
Wysłany: Nie Cze 03, 2012 11:59
|
|
|
Ma niesamowite ubarwienie!!! Czarna łatka jakby "ścieka" jej kroplami na boczki Super maluch. Oby znalazł się domek. Popyta i oddaj komuś na tymczas. |
_________________ Za Tęczowym Mostem: Lumpek, Qleczka of Anahata, Quintesencja of Anahata, Alienka, Milord Duposz i Emsi |
|
|
|
|
Angela
|
Wysłany: Sob Cze 09, 2012 22:47
Zwierzątka: szczur Angela |
|
|
jeżeli to aktualne to "wstępnie" byłabym chętna |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2012 11:46
|
|
|
Brak odzewu. Zamykam. |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
|