|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Pią Sie 17, 2012 11:37 |
szczur w schronisku |
Autor |
Wiadomość |
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Pią Maj 25, 2012 23:31
|
|
|
Moja znajoma jest tam wolontariuszką i wyciągała szczury- ale tylko te w kiepskim stanie, spytam jej jak to jest. |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Sirius
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 14:37
|
|
|
Siatkę jedzenia wzięła dzisiaj wolontariuszka Ewa
Nubijka może twoja koleżanka ją zna... |
_________________ Pozdrawiamy
Elka i stadko wielogatunkowe |
|
|
|
|
Kcal
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 14:51
Zwierzątka: pies, świnka, ryby |
|
|
kurcze, gdyby były wykastrowane mogłabym jednym się zaopiekować. Moim dziewczynom potrzebna jest męska ręka |
_________________ |
Ostatnio zmieniony przez smeg Sob Maj 26, 2012 15:43, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Sirius
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 15:22
|
|
|
Zawsze można ciachnąć. |
_________________ Pozdrawiamy
Elka i stadko wielogatunkowe |
|
|
|
|
yes
|
|
|
|
|
Essme
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 16:18
Zwierzątka: szczuractwo wszelakie |
|
|
"Zwierzę od momentu przybycia do schroniska podlega procedurze kwarantanny , co oznacza że przez pierwsze 15 dni pobytu musi być obserwowane pod kątem zdrowotnym i psychicznym, a także w kierunku wścieklizny."
Tak pisze na stronie, skoro został przyjęty 20-05-2012 to do adopcji będzie wydany 04-06-2012.
Nie można adoptować szczura z Palucha na DT, osoba która będzie go odbierać podpisuje umowę wedle której nie przekaże zwierzęcia osobie trzeciej, a jedyne miejsce do którego może go oddać to Paluch. Więc lepiej żeby osoba która pojedzie po zwierzaka nie ujawniala się z zamiarami... |
_________________ Ze mną: Nessie, Roger, Ron, Tajfun |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 21:05
|
|
|
Już wszystko wiem- tak jak Essme napisała- okres kwarantanny obowiązuje wszystkie zwierzaki, no- chyba, że są chore.
Znajoma twierdzi, że mają tam spora klatkę dla gryzoni i karmią je głównie Meganem, chyba, że ktoś przyniesie coś lepszego. |
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 21:28
|
|
|
Jeśli wolontariuszce nie uda się dowiedzieć niczego o charakterze szczurów, wpadnę w tygodniu na Paluch i napiszę, czego się dowiedziałam.
Gdyby ktoś zdecydował się na adopcję, mogę podrzucić i pomóc załatwić formalności (przy pierwszej adopcji na Paluchu spędziłam 2 h, przy ostatnich 20- 30 minut, obecnie mam 3 szczury z Palucha).
Wet Paluchowy na pewno szczurów nie wykastruje, bo się na szczurach nie zna (sam to mówi i chwała mu za to).
Dwa razy dostałam szczura wcześniej właśnie z powodu choroby. |
Ostatnio zmieniony przez smeg Nie Maj 27, 2012 09:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 18:05
|
|
|
Od dziś na stronie Palucha jest kolejny szczurek- bieluch...i znowu okres kwarantanny
http://www.paluch.org.pl/...t=&do_lat=&idz= |
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 18:52
Zwierzątka: brak |
|
|
To chyba dumbo? Szkoda, że nie widać jakie ma oczka. Może Pyl by wzięła BEWa Ale jeśli napisali "rasa: laboratory", to chyba jednak czerwone. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 18:54
|
|
|
Smeg ja bym się nie kierowała tym co jest w "metryczce" (skoro tam się nawet wet. nie zna na szczurach, to szczurem labolatoryjnym mogli nazwać każdego po prostu białego ) |
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 22:14
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Off-Topic: | Przestańcie dziewczyny, wychodzę na osobę bez serca - jak ma czarne oczka to pomogę, jak czerwone to nie Wiem, że to prawda, ale brzmi okrutnie. |
|
|
|
|
|
nausicaa
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 22:54
Zwierzątka: 12 szczurzych panien, 3 króliki, pies, 3 myszy, 2 wije |
|
|
nie wiem, jak jest na paluchu, ale w schronisku w krakowie można odebrać zwierzę jako osoba pośrednicząca, która też podpisuje umowę "tymczasową", a potem umowę stałą się dosyła. ale jak znam paluch, to pewnie tam nie ma tak dobrze.. |
_________________ zeMną:Cumbo, Agut, Espri, Koko, Luneta, Mufka, Mulina, Skinner, Pianka, Pirli, Owieczka, Wałek Pszeniczny, 3myszy, Pająk Chromka, Chomik Krzesełko, Króliki: Lazi, Xena, Niedźwiadka, Psinka Becia, 2 wije
zaTM:Adzia, Duża, Fruzia, Budyńka, 4Kluski, Allelek, Wałeczek Niebieski, Wałeczek Chory, Wałek Dowódca, Mleko, Koala, Plamka, Kriksos, 2myszy, Wałek Pomidorowy, Trututu |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 23:05
|
|
|
Off-Topic: | Pyl, chyba nikt nigdy nie pomyślałby, że jesteś osobą bez serca...A przynajmniej nikt przy zdrowych zmysłach. To raczej takie niewinne żarty, nie bierz tego do siebie |
|
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 23:50
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Off-Topic: | Niamey, ale chodzi o to, że to jest absolutna prawda. Tylko to boli jak się to wyciąga na światło dzienne |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|