|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Paź 10, 2013 16:43 |
ODDAM SZCZURKA [GDAŃSK] |
Autor |
Wiadomość |
effcia
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 19:46 ODDAM SZCZURKA [GDAŃSK]
Zwierzątka: szczur |
|
|
Dzień dobry.
Szczurek ma na imię Rupert, mieszka w Gdańsku. Jest to 1,5 roczny samiec, zadbany, energiczny, nie sprawia kłopotów. Niestety nie może u nas zostać, gdyż jeden z domowników jest uczulony na zwierzęta. Oddam razem z klatką.
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
_________________ ewa |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 19:50
|
|
|
effcia, czy szczurek mieszkał sam całe życie, czy miał kolegów? |
|
|
|
|
majlena
zawsze pozytywnie
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 20:21
Zwierzątka: obecnie w sferze marzeń |
|
|
skąd go masz? jakie choroby przechodził? czy regularnie chodziłaś z nim do weterynarza?
czy był kastrowany? |
_________________ -> B.RAT: miniusie, kreciki, fragles oraz koralikowiec
WWW Ą-Trumpusia, WWW Ąqysia(Dywan), Sanders Flytrap Kärpäsloukku(Pułapka) oraz Dziedzic Morfeusza
Figa, Czarna Magia, Bzdurka, Lulu, Nutka, Choco, Bańka, Limonka, Rurka, Duszyczka, WWW Arbuzia i ...
a także bRATkowe gratki do szczurzej klatki <- tymczasowo nie szyję... proszę czekać na mój powrót do gry. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 20:36
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
majlena, myślę, ze to znajoma mojej znajomej i myślę, że wszystko opowie. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 20:45
|
|
|
Tak szczerze mówiąc, to bym była zainteresowana szczurkiem, z racji że Gdańsk i że jest w wieku moich chłopaków Jedynie martwi mnie ewentualne łączenie, jeżeli szczurek był samotnikiem. |
|
|
|
|
Lux
|
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 22:29
Zwierzątka: stado szczurów :> |
|
|
A jest pełnojajeczny? Bo my mamy stadko dziewczyńskie, a miejsce i chęci by się spokojnie znalazły |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 02:47
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Kasik napisał/a: | Jedynie martwi mnie ewentualne łączenie, jeżeli szczurek był samotnikiem | A to zajrzyj sobie do wątku Vaco "papudraczki". Ona przygarnęła samotnika, który miał około dwóch lat, gdy do niej dotrał, a chował się dotychczas zupełnie sam. Hasio wspaniale wtopił się w stado i znalazł swoje miejsce i kolegów.
Oczywiście, że to zależy indywidualnie od charakteru szczurów i własnych rezydentów i nowego kolegi. Ale to wspaniały przykład na fakt, że wszystko jest pozytywnie możliwe. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 05:43
|
|
|
Kasik napisał/a: | Jedynie martwi mnie ewentualne łączenie, jeżeli szczurek był samotnikiem. | Kasik, nie ma zasady- ja mam 4 ogony (+ Krówka za TM), które od prawie zawsze były same, a u mnie okazało się, że drugi szczur to to, co "tygryski" lubią najbardziej Pracuję jeszcze nad Romkiem- ale w tym wypadku chodzi bardziej o charakter.
Poza tym przypadek Vipunia o którym wspomniała Hanami, (edycja: no tak, mowa o Harnasiu )
Tak wiec ja bym się nie obawiała, on będzie Ci za to wdzięczny, że uwolniłaś go od samotności |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
Ostatnio zmieniony przez nubijka Pią Kwi 27, 2012 14:08, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Vaco
phage the Chihuahua
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 13:52
|
|
|
Off-Topic: | nubijka, Hanami napisała o Dziadku Harnasiu, ale fak faktem Vipulek też był samotnikiem, w dodatku wybrakowanym i strasznie wrzeszczącym |
Uważam że nie należy się obawiać łączenia samotników, bo nie jest tak strasznie. Często szczurom które już wcześniej żyły w innym stadzie, ciężej jest się przyzwyczaić do nowych osobników, niż takiemu co to nie pamięta czym jest inny szczur. Jak jest pełnojajeczny a ma trafić do męskiego stadka to można próbować łączyć go najpierw z bagażem pod ogonem, a jak będzie źle reagował to ciachnąć mu to i owo i wtedy powinno pójść o wiele łatwiej i szybciej Ale należy pamiętać, że nie każdy szczur łączy się jeszcze tego samego dnia w którym przybywa do naszego domu, a czasem trzeba i wiele tygodni pracy by osiągnąć sukces - ale nie ma to nic wspólnego z tym czy był już kiedyś z innymi szczurami, czy żył samotnie Harnaś miał 2 lata jak do mnie trafił, nigdy nie widział szczura - łączenie szybkie i pomyślne; Vipulek - młodszy o wiele od Hasia, też samotnik - trochę wrzasków i dzikich ucieczek od szczurów - ogromne postępy, z dwoma samcami już się zaprzyjaźnił; Lucky - żył w poprzednim domku w stadzie, przyjechał z bratem - cały czas zachowuje się agresywnie w stosunku do innych szczurów, "puszy" się, szczerzy zęby, zastrasza i atakuje innych - teraz siedzi sam w transporterze bo całe stado jest zastraszone, łącznie z jego rodzonym bratem. Tak więc jak widać na to nie ma reguły
mam nadzieję że nie strzeliłam zbyt wielkiego offtopa, Rupercik jest ślicznym chłopaczkiem i mam nadzieję że już niedługo znajdzie domek, w męskim lub damskim stadzie |
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 14:52
|
|
|
Vaco napisał/a: | mam nadzieję że już niedługo znajdzie domek | Ja też mam nadzieję (że u mnie na przykład) Ale teraz autorka tematu musi się odezwać |
|
|
|
|
taivas
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 14:55
Zwierzątka: Obecnie brak :( |
|
|
Oj jaki sliczny czarnulek... oby szybko znalazl dobry domek. |
_________________ MOJE ANCYMONKI - rudy Rudolf, Czosnek syjamek
Na zawsze w serduszku: grubasek Nutek HF [*], braciszek Net HF [*], Niuniek [*], Sznaps [*], król-poeta Julian [*], Ville czarnuszek [*]
|
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 19:29
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
Znajdzie go w Kasikowym domku i klatce jej chłopków Mam nadzieję! |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
taivas
|
Wysłany: Pią Kwi 27, 2012 20:40
Zwierzątka: Obecnie brak :( |
|
|
Też mam taką nadzieję, bo w innym wypadku ja będę musiała go wziąć, inaczej chłopak ukręci mi głowę. Zakochał się w tym ciurku, zresztą ja też. Ale postanowiłam, że na razie dość ogonków, klatka nie wystarczy na tyle chłopaków.
Kasik, trzymam kciuki zatem. |
_________________ MOJE ANCYMONKI - rudy Rudolf, Czosnek syjamek
Na zawsze w serduszku: grubasek Nutek HF [*], braciszek Net HF [*], Niuniek [*], Sznaps [*], król-poeta Julian [*], Ville czarnuszek [*]
|
|
|
|
|
natka222
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 14:25 Szczurki
Zwierzątka: ryby, psy, kot, królik, ryby i zamierzam mieć szczury |
|
|
Ja bardzo chętnie przygarnę te szczurki już na zawsze...:*
Tylko, że jest mały problem, bo ja jestem z okolic Kalisza...
To znaczy mogę dojechać do Kalisza, ale najlepiej do Turku (jeśli byłoby to możliwe)...:) |
_________________ NataliaB |
|
|
|
|
natka222
|
Wysłany: Sob Kwi 28, 2012 14:26 Szczurki
Zwierzątka: ryby, psy, kot, królik, ryby i zamierzam mieć szczury |
|
|
TEGO SZCZURKA ****
(Sorki za pomyłkę) (( |
_________________ NataliaB |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|