Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Wto Cze 05, 2012 09:56
Pilne, 2 samczyki do adopcji Poznań
Autor Wiadomość
sanderka1000 

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 09:06   
   Zwierzątka: Arnoldzik <3))~ :)

Jak wszystko dobrze pójdzie to mamy nadzieje, że Drucik znajdzie nowy domek ;)

Żelek^^ Drucik 

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 19:57   

Szczury są nadal do adopcji żadnego potencjalnego domu nie skreślam. Nie ma nikogo z Poznania kto chciałby poznać chłopców?

Frugo 
Szczurofanka

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 20:19   
   Zwierzątka: Tina - Pies <3 , i 2 ogony .

Ja może na majówce będę w Pzn, z chęcią wymiziałabym dzieciaków. :serducho:
http://forum.szczury.biz/...p=744572#744572 - Moje małe kudłacze. :serducho:
27.07 do 30.07 lub do 5.08 - nie ma!

Żelek^^ Drucik 

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 20:25   

Frugo,a co jak jakis wpadnie Ci w oko i bedziesz chciała zabrać ze sobą? Ale byłyby jaja :D
Mam nadzieje,że w końcu ktoś fajny się znajdzie i da im te domki. Jutro chce jeszcze spróbować połaczyć na zupełnie obcym terenie. Zobacze co z tego wyjdzie

pszczoła 
uczulona na hipokryzję

Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 20:26   

Żelek^^ Drucik, bardzo mało jest na forum osób z Poznania, które mają samce, a do tego miejsce w klatce :] dlatego nie ograniczaj się tylko do Poznania, rozważ na poważnie opcję transportu (z tego co piszesz wnioskuję, że są chętni ale Ty się wahasz i wolałabyś kogoś z Poznania?).
Ja niestety nie mogę dać im domku :(

Żelek^^ Drucik 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 08:53   

Masz trochę racji z jednej strony ktos już raz mi tak zrobil z transportem i teraz jakoś się waham ale nie wykluczam bo kiedys w ten sposób znalazlam domy dwóm dziewuchom i maja wspanialy dom, ale drugim powodem jest to,że nikt nie oferuje domów stałych. Bo nie wiadomo czy samce da sie połaczyć z innymi szczurami, wiec gdyby jednak stało się tak,ze nie da sie połaczyc to bedą dalej szukać DS ,a ja chcialabym im docelowy znaleźć.

Kurcze ,a powiedz mi znasz forum gdzie jest moze wiecej Poznaniaków?? Oczywiscie szczurze.??

sanderka1000 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 10:50   

A może dać ogłoszenie na nieszczurzym forum? Albo takim ogólnie o gryzoniach? Z tego co widziałam to ludzie ogłaszają się gdzie tylko mogą, a to, że forum jest np. dla chomików nie oznacza, że szczura nie przygarną ;) Albo ktoś ma znajomych itp.

Oczywiście liczy się to z kwestią większego zaufania. Dopóki nie spróbujesz dopóty się nie przekonasz ;)

Ebia 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 11:16   

Żelek^^ Drucik, wydaje mi się, że to rozsądne rozwiązanie - DT z możliwością DS.. W przypadku Twoich szczurków nie ma pewności, że połączą się z innymi. I wydaje mi się (ale to tylko moja subiektywna opinia), że zwlekając z oddaniem robisz szczurkom krzywdę. Napisałaś prawie 1.5 miesiąca temu, że szczurki są oddzielone.. Po 1. skazujesz je na samotność, a po 2. im dłużej są same, tym trudniej będą się łączyły, tym bardziej, że już są trudne we współżyciu..

Nie wiem, jak możesz pozwalać, żeby tak długo mieszkały samotnie i odrzucać oferty pomocy i szanse dla nich na stado, bo "nie z Poznania", bo "DT, a nie DS".. Ale nikt odpowiedzialny nie zapewni Ci od razu DS dla szczurków, które mogą się nie połączyć..

Żelek^^ Drucik 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 12:01   

sanderko to też o tym myślę, poszukam gryzoniowych forów.
Niestety łączenie wyszło jeszcze gorzej niż zwykle, Ebia zgadzam się im to szkodzi i jest to całkowita prawda.

Nie wiem czy da się je jeszcze połaczyć z innymi szczurami.
Gdy tylko spojrzą na siebie od razu się stroszą i 'skaczą 'sobie do gardeł, bałabym sie żeby nie zrobiły krzywdy innemu szczurowi tym bardziej maluchowi.

smeg 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 12:07   
   Zwierzątka: brak

Moim zdaniem powinnaś oba szczury wykastrować i problem z agresją byłby z głowy, nie musiałabyś ich oddawać i mogłyby mieszkać razem. Znalezienie domu dla agresywnych szczurów i połączenie ich ze stadem bez kastracji granicy z cudem. Nie rozumiem, po co się męczysz sama i męczysz szczury, skoro proste rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki. Kastracja u szczurów w tym wieku jest mało inwazyjnym i ryzykownym zabiegiem, jeśli przeprowadza go dobry weterynarz.
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Ebia 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 12:15   

smeg, ma rację.. Dlaczego ich nie wykastrujesz? Jeśli masz problemy finansowe, to można zorganizować jakiś bazarek. Nawet jeśli po kastracji nadal będziesz chciała je oddać, to będzie Ci o wiele łatwiej je wyadoptować, bo przyszłe domki będą miały mniejsze obawy

EDIT:
Takie czekanie w zawieszeniu, to najgorsze, co możesz wybrać

Noxa 

Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 14:14   
   Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów

Ebia napisał/a:
Ale nikt odpowiedzialny nie zapewni Ci od razu DS dla szczurków, które mogą się nie połączyć

Żelek^^ Drucik napisał/a:

Nie wiem czy da się je jeszcze połaczyć z innymi szczurami.

I właśnie w tym jest problem, ja na przykład nie jestem w stanie sobie pozwolić na posiadanie 2 stad bo oba by na tym cierpiały, chociaż by ze względu na konieczność dzielenia czasu na wybiegach.
A obawy są i będą bo obaj chłopcy wykazują względem siebie agresję, i nie złagodzi ich nawet fakt że mam w większości szczury pacyfistów, bo jednak mój waleczny alfa też jest w sadzie. Moje podejście niestety się nie zmieni i nie zagwarantuje maluchowi DS z biegu bo było by to co najmniej nielogiczne i nieodpowiedzialne zachowanie. Mimo że może i w tej chwili najlepsze przynajmniej dla jednego z nich, bo miałby już wizję swojego stada w zasięgu.
Jednakże propozycję DT z wizją DS jeśli się uda połączyć podtrzymuję.

ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip :D

za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek

Żelek^^ Drucik 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 18:35   

Szukamy transportu:
Żelek Poznań-Łódź ma jechać do : kameliowa
Drucik Poznań- Lębork do sanderka1000

sanderka1000 

Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 20:34   

Ale superowo :D Trzymam :kciuki: , żeby transport się znalazł, bo do tej mojej dziury to trudno... Ewentualnie można zrobić Poznań -> Trójmiasto -> Lębork, ale sama nie jestem w stanie odebrać Drucika z Trójmiasta. Jeśli koszty przejazdu z 3city do Lbk będą dość niskie mogę je zwrócić.

Ebia 

Wysłany: Nie Kwi 22, 2012 14:03   

Żelek^^ Drucik, jak z Twoimi chłopakami? Wszystko gra? Trochę się zmartwiłam, jak zobaczyłam wczoraj, że chcesz je oddać przez allegro.. http://allegro.pl/szczurk...2284745301.html
Dla mnie to trochę dziwne.. Puszczać niekastrowane agresywne samce w świat i szukać im domu przez allegro.. To Twoje szczury, ale jakoś się o nie martwię.. To chyba trochę mało odpowiedzialne.. Tym bardziej, że miałaś propozycje pomocy..

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi