|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Kiedy jest odpowiedni czas, żeby zostać hodowcą? |
Autor |
Wiadomość |
quagmire
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 10:09
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
majlena, Wu napisała, że żeby dostać szczura na współwłasność, trzeba być w SHSRP - nie jest tak. Najważniejsze, żeby hodowca miał do danej osoby zaufanie i dobry kontakt z domkiem
Czasami też bierze pod uwagę miejsce zamieszkania. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
majlena
zawsze pozytywnie
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 01:48
Zwierzątka: obecnie w sferze marzeń |
|
|
nie trzeba, ale chyba lepiej, bo wtedy pewnie ma się lepszy dostęp do informacji i pewnie lepszy kontakt z innymi hodowcami.
AngelsDream napisał/a: | majlena, jak Ciebie czytam, to mi bardzo kogoś przypominasz... Kogoś, kto uważam, że ma zadatki na bycie hodowcą bardzo dobrym, o ile czasoprzestrzeń tej istocie na to pozwoli.
Jeśli kiedyś poczujesz, że masz siłę na martwienie się nie tylko o swoje kilka szczurów, ale i o kilkadziesiąt w innych rękach, to ja nie będę protestować. Przeciwnie. |
dziękuję, bardzo mi pochlebiasz.
na razie muszę lepiej zorganizować sobie życie, większą stabilność finansową, żeby stworzyć jeszcze lepszy dom szczurkom. inaczej się nie podejmę hodowli. |
_________________ -> B.RAT: miniusie, kreciki, fragles oraz koralikowiec
WWW Ą-Trumpusia, WWW Ąqysia(Dywan), Sanders Flytrap Kärpäsloukku(Pułapka) oraz Dziedzic Morfeusza
Figa, Czarna Magia, Bzdurka, Lulu, Nutka, Choco, Bańka, Limonka, Rurka, Duszyczka, WWW Arbuzia i ...
a także bRATkowe gratki do szczurzej klatki <- tymczasowo nie szyję... proszę czekać na mój powrót do gry. |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 05:58
|
|
|
majlena napisał/a: | nie trzeba, ale chyba lepiej, bo wtedy pewnie ma się lepszy dostęp do informacji i pewnie lepszy kontakt z innymi hodowcami. |
myślę, że to nie ma większego znaczenia w większości przypadków, ponieważ najczęściej współwłasność polega tylko na tym, że takiego szczura się ma - a to hodowca zabiera samice czy samca na krycie btw, u mnie często bywało i tak, że jak ktoś mieszkał w tym samym mieście co ja to nawet nie musiał się martwić o wystawy, jeśli nie chciał sam z siebie na nie jechać, bo wtedy szczurki woziłam ja.
chociaż zdarzają sie i takie fajne domki, że maja i chęci i odpowiednią wiedzę, oraz istnieje ważna nic zaufania, które w wyjątkowych przypadkach - odchowują miot (w sensie socjalizacji młodych) |
Ostatnio zmieniony przez tgategav Pon Kwi 09, 2012 14:23, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
majlena
zawsze pozytywnie
|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 12:13
Zwierzątka: obecnie w sferze marzeń |
|
|
L., dzięki. Dobrze wiedzieć.
P.S. nie musisz powtarzać. zrozumiałam za 1wszym razem |
_________________ -> B.RAT: miniusie, kreciki, fragles oraz koralikowiec
WWW Ą-Trumpusia, WWW Ąqysia(Dywan), Sanders Flytrap Kärpäsloukku(Pułapka) oraz Dziedzic Morfeusza
Figa, Czarna Magia, Bzdurka, Lulu, Nutka, Choco, Bańka, Limonka, Rurka, Duszyczka, WWW Arbuzia i ...
a także bRATkowe gratki do szczurzej klatki <- tymczasowo nie szyję... proszę czekać na mój powrót do gry. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|