|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Pią Kwi 20, 2012 09:13 |
[Miot] Odwężowe ogonki już w nowych domkach |
Autor |
Wiadomość |
valhalla
|
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 20:57
Zwierzątka: świniątka |
|
|
Oho! To ja po Świętach udam się też na kontrolę z tatusiami, na wszelki wypadek. Chociaż codziennie oglądam ich futerka i nie widzę nic podejrzanego, a wszoły z wyglądu już znam.
Zdziwiłabym się, gdyby ktokolwiek zrezygnował z adopcji z powodu pasożytów Ale od razu przytoczę przykład kapturząt moich styczniowych, u których zdarzył się świerzb. Wyleczyłam je szybko i wszystko z nimi w porządku Nie bójcie się pasożytów! W porę leczone znikają bez śladu |
_________________ Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*] |
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 04:32
|
|
|
wszoły to pikuś |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 16:00
Zwierzątka: Lennon, Zak, Mike (Michael)), Pies Pumba |
|
|
czartoria napisał/a: |
Mamy nadzieję, że Chynaa i adrihnn nie zrezygnują z adopcji.
EDIT:
Przy okazji maluchy zostały osłuchane i poza "robalami" wszystko z nimi w porządku. |
Nie chodzi o wszoły.
Nicky już nie może czekać....................... |
_________________ Opaki | Filipek [`], Kuodzio Synek Mamusi [`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz [`], Noel [`], Lijam [`], Adrian [`], Robert [`], Artur [`], Gem [`], James [`], Chris [`], Alan [`], Nicky [`], Paul [`], George ['], Lennon, Zak, Mike
Cierpię na zaburzenia psychiczne, których nabawiłem się przychodząc na świat. / M. Python
|
|
|
|
|
espada
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 16:47
|
|
|
Cytat: | Nie chodzi o wszoły.
Nicky już nie może czekać........ |
mamy rozumieć, że rezygnujesz z adopcji?
2 filmiki z dzieciorami
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
nietoperek
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be |
_________________ Ze mną: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11606
Za TM: Kwiecisty, Cizia, Brrunet, Facelia, Rakija, Tchórzyczka, Tentej, Dumbusia, Drechu, Tfetuś, Zygmunt, Borsuk, Sylwek, Malinka, Maćko, Siusia, Szisza, Kret, Nesti, Abies, Holly, Czili, Kofi, Liczi, Gucio |
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 17:38
Zwierzątka: Gucio, Bryś, Amorek, psy i rybki |
|
|
Właśnie dostałam pw od dziewczyny z miau. Jedzie do Wrocławia dzisiaj o 22.30! Wysłałam pw Chynie. |
_________________ http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11606
Za TM: Dumbusia, Tchórzyczka, Tentej, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk, Sylwuś, Malinka, Maciusiu, Suszi, Sziszunek, Kreciu, Nesti, Abies, Holly, Czili, Liczi, Kofi
|
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 12:19
|
|
espada Nie rezygnuję!
Dziękuję za filmiki.
Odpadłam.
Czy One w ogóle dają się wziąć na ręce?
A zresztą o co ja pytam... Po nocy widziałam tornado w jednej z misek z jedzeniem. Istne tornado!
A Lennon jest jak pająk. Tyle, że pająk na widok człowieka czasem udaje, że nie żyje. Lennon... matko jedyna.
czartoria: wszystko wyjaśnione.
Mam nadzieję, że jak najszybciej... |
_________________ Opaki | Filipek [`], Kuodzio Synek Mamusi [`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz [`], Noel [`], Lijam [`], Adrian [`], Robert [`], Artur [`], Gem [`], James [`], Chris [`], Alan [`], Nicky [`], Paul [`], George ['], Lennon, Zak, Mike
Cierpię na zaburzenia psychiczne, których nabawiłem się przychodząc na świat. / M. Python
|
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 15:26
|
|
Chynaa napisał/a: | espada
Czy One w ogóle dają się wziąć na ręce?
|
Dają, dają, nawet człowieka nie zjadają Ale przemieszczają się błyskawicznie. Wzięcie na ręce polega na tym że miguśkiem przechodzą z jednej podkładanej ręki na drugą (jak chomik). Jakby się druga nie pojawiła to by spadły w przepaść. Byle jak najszybciej.
Jeszcze 2 filmiki są na wątku naszych osobistych gryzoni. Tam pomykają po łóżku z Tentejem i Zygmuntem.
Tymczasem maluszki (zresztą nasze dorosłe też) muszą siedzieć w lignienie do zakończenia walki ze wszołami. Żadnych hamaczków i żwirku. |
Za TM: Dumbusia, Tchórzyczka, Tentej, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk, Sylwuś, Malinka, Maciusiu, Suszi, Sziszunek, Kreciu, Nesti, Abies, Holly, Czili, Liczi, Kofi
|
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Sob Kwi 07, 2012 21:30
|
|
Odnośnie brania na ręce malców.
Dają, dają, nawet człowieka nie zjadają Ale przemieszczają się błyskawicznie. Wzięcie na ręce polega na tym że miguśkiem przechodzą z jednej podkładanej ręki na drugą (jak chomik). Jakby się druga nie pojawiła to by spadły w przepaść. Byle jak najszybciej. |
Przerabiam to właśnie.
Ale Lennon i tak jest w mirę "spokojny", na ramionach bryka ale nie ucieknie.
Jeszcze 2 filmiki są na wątku naszych osobistych gryzoni. Tam pomykają po łóżku z Tentejem i Zygmuntem. |
Dzięki!
czartoria napisał/a: | Tymczasem maluszki (zresztą nasze dorosłe też) muszą siedzieć w lignienie do zakończenia walki ze wszołami. Żadnych hamaczków i żwirku. |
Ciężki okres, który trzeba przejść.
Trzymam kciuki i wiem, że za jakiś czas nawet nie będziecie pamiętać dokładnie tej sytuacji.
Szczurki... |
|
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 16:21
|
|
Jak szczurki i jak idzie walka? |
|
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Śro Kwi 11, 2012 07:26
|
|
Chynaa napisał/a: | Jak szczurki i jak idzie walka? |
Placki pozarastały (jeszcze widać że nad oczkiem Szaliczek ma krótszą sierść, ale już nie łysinkę) Maluchy rozbiegane jak mrówki. Ale jeszcze się drapią. Pojutrze druga dawka leku - powinna wybić te pasożyty, które wykluły się od zeszłego czwartku z jaj. |
|
|
|
|
|
valhalla
|
Wysłany: Śro Kwi 11, 2012 09:02
Zwierzątka: świniątka |
|
|
Ojcowie pasożytów nie mają, więc chyba jak zwykle - pasożyty łapie największa drobnica, (jak w przypadku śmietnikowców - najmniejsze i najchudsze szczurki).
A jak idzie tuczenie maluszków? |
_________________ Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*] |
|
|
|
|
Chynaa
|
Wysłany: Śro Kwi 11, 2012 12:32
|
|
czartoria napisał/a: | Chynaa napisał/a: | Jak szczurki i jak idzie walka? |
Placki pozarastały (jeszcze widać że nad oczkiem Szaliczek ma krótszą sierść, ale już nie łysinkę) Maluchy rozbiegane jak mrówki. Ale jeszcze się drapią. Pojutrze druga dawka leku - powinna wybić te pasożyty, które wykluły się od zeszłego czwartku z jaj. |
Niech wybija co do ostatniego.
Off-Topic: |
valhalla napisał/a: | A jak idzie tuczenie maluszków? |
Przepraszam, że ja tak między wódkę a zakąskę.
U mnie idzie bardzo dobrze.
Za dobrze. Hy hy.
Ermmm.
|
|
|
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Śro Kwi 11, 2012 19:02
|
|
valhalla napisał/a: | Ojcowie pasożytów nie mają, więc chyba jak zwykle - pasożyty łapie największa drobnica, (jak w przypadku śmietnikowców - najmniejsze i najchudsze szczurki).
A jak idzie tuczenie maluszków? |
Dobrze przynajmniej, że tatkowie czyści
Tuczenie...hmmm, Szaraczek wyraźnie urósł, Szaliczek też podrasta. Najciężej wystartować Maleństwu i Borsuczkowi - oni od początku były najmniejsi. |
|
|
|
|
|
marchewusia
|
Wysłany: Czw Kwi 12, 2012 21:49
|
|
|
i co z maleństwem? |
_________________ Ze mną one: ~~Mysza, Heidi, Bambi, Toffiifee, Trixe, Daisy, Ejmi, Lily, Luna, Helen~~
Oni: ~~Misiek, Harry, Mały, Ciapek, Muniek, Tofik, Uszak, Blue <3~~
|
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 07:23
|
|
Dostałam pw od przyszłej właścicielki i od pszczółki. W niedzielę pszczółka zabierze Maleństwo do nowego domku |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|