|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Śro Paź 22, 2014 13:59 |
Wiosenne i nie tylko zmiany na forum |
Autor |
Wiadomość |
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 21:54 Wiosenne i nie tylko zmiany na forum
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Zgodnie z tym, co Wam obiecałam, informuję o zmianach:
- powstało forum Hodowle szczurów rodowodowych, z podforum Zarejestrowane hodowle;
Teraz to tam znajdują się tematy dotyczące pytań o rodowody, funkcjonowanie SHSRP i inne, jak również poddziały z: planowanymi miotami, miotami urodzonymi, ogłoszeniami sprzedam/kupię, planami wystawowymi. W najbliższym czasie jest zaplanowane wydzielenie działu Archiwum miotów, gdzie przeniesione zostałyby tematy miotów, z których wszystkie szczurki już nie żyją. (Proszę o opinie).
- powstało podforum Mioty adopcyjne, na którym będzie można prowadzić wątki miotów adopcyjnych, powstanie analogicznego do hodowlanego archiwum także brane pod uwagę;
- powstało podforum Ogonowy offtopic, które jest częścią działu Szczury ogólnie i po uporządkowaniu będzie to miejsce dla luźniejszych, ale okołoszczurzych tematów;
- częściowo zostały uporządkowane główne działy forum, porządki jeszcze trwają;
- wciąż dyskutujemy na temat zasad dla bazarków i działu wspólnych e-zakupów;
- rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Lis 05, 2012 14:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 21:57
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Proszę też się nie przejmować, jeśli coś w spisach treści nie działa - musimy przeredagować, bo posprzątałyśmy już kilka działów |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 21:59
|
|
Layla napisał/a: | Proszę też się nie przejmować, jeśli coś w spisach treści nie działa - musimy przeredagować, bo posprzątałyśmy już kilka działów |
Racja!
Sukcesywnie spisy treści także będą aktualizowane. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 22:24 Re: Wiosenne zmiany na forum
|
|
|
AngelsDream napisał/a: |
- rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; |
Jestem za. |
_________________ Ze mną: Chiki, Ama, Yoru, Bambi, Latte
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 23:11
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
AngelsDream napisał/a: | rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; | Popieram. Byty nieistniejące nie są nam potrzebne. |
|
|
|
|
Sorgen
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 23:57
|
|
|
popieram |
_________________ "Zawsze bądź sobą.
Chyba, że możesz być Batmanem.
Wtedy bądź Batmanem." |
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 00:38
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
AngelsDream napisał/a: | - rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; |
napisałam do Oleczki z prośbą, aby się z Wami skontaktowała. |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
majlena
zawsze pozytywnie
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 00:59
Zwierzątka: obecnie w sferze marzeń |
|
|
uwielbiam takie porządki. świetna robota!
jestem za usunięciem niużywanych, czyli gryzolandu.
archiwa bardzo się przydadzą i pozwolą łatwiej się odnaleźć i zachować porządek.
po tych wszystkich porządkach przydałoby się także spojrzeć na pierwsze posty tematów, zaktualizować zdjęcia.
a tych artykułów już nie mogę się doczekać |
_________________ -> B.RAT: miniusie, kreciki, fragles oraz koralikowiec
WWW Ą-Trumpusia, WWW Ąqysia(Dywan), Sanders Flytrap Kärpäsloukku(Pułapka) oraz Dziedzic Morfeusza
Figa, Czarna Magia, Bzdurka, Lulu, Nutka, Choco, Bańka, Limonka, Rurka, Duszyczka, WWW Arbuzia i ...
a także bRATkowe gratki do szczurzej klatki <- tymczasowo nie szyję... proszę czekać na mój powrót do gry. |
|
|
|
|
MalaBoo
Afa1811
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 02:17 Re: Wiosenne zmiany na forum
|
|
|
AngelsDream napisał/a: | - rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; |
też jestem za |
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 10:53
|
|
susurrement, dobrze, nic aż tak pilnego. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 14:14
|
|
|
Wg mnie fajnie by było, gdyby Devona miała w podpisie/nad avatarem/gdziekolwiek info o swojej funkcji. |
_________________ Ze mną: Chiki, Ama, Yoru, Bambi, Latte
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 14:17
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
AngelsDream napisał/a: | rozważamy usunięcie podforum Gryzolandu - prosimy o opinie; | Właśnie wczoraj zaczęłam pisać post, ale mam problemy z moim netem i mi "wcięło". Nie chciało mi się zaczynać ponownie. Dziś "po przerwie" wracam, bo widzę, że telepatycznie przesłałam impuls.
Wydaje mi się (wiem, że łatwiej powiedzieć, niż zrobić), że sukcesywnie można w każdym temacie znaleźć jakieś mniej istotne wątki lub takie gdzie od utworzenia wypowiedziały się trzy-cztery osoby, a ostatnia np. dwa lata temu i również usunąć.
Oczywiście nie mam na myśli ani "leczenie", ani "zachowanie i psychika", czy tym podobnych. Tu powinny być przechowywane wszystkie poruszone tematy. Nawet taki, który "śpi" więcej niż rok, czy też w ogóle "śpi" po pierwszym poście na dany temat. Bo w nich mogą kryć się cenne wskazówki, właśnie do rzadko spotykanych przypadków. |
_________________ 449955886677 |
Ostatnio zmieniony przez Hanami Wto Mar 27, 2012 14:23, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 14:18
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
AngelsDream napisał/a: | susurrement, dobrze, nic aż tak pilnego. |
rozumiem. napisałam tylko, bo już się wszyscy wypowiadają, że są za, a sama zainteresowana się jeszcze nie zdążyła odezwać. |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 14:31
|
|
Hanami, tak też robimy. W ważnych działach staramy się tematy łączyć, nazywać "lepiej", ewentualnie wydzielamy. To jeszcze potrwa, na pewno. |
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Wto Mar 27, 2012 22:33
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Jestem za archiwum miotów od samego początku.
To ułatwi przemieszaczenie się po tych tematach osobom nowym i mało zorientowanym. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|