Przesunięty przez: Kluska Czw Cze 14, 2012 15:14 |
ZNALEZIONE W WINDZIE!!! |
Autor |
Wiadomość |
Lenica
:* <:3)~
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 20:50 ZNALEZIONE W WINDZIE!!!
Zwierzątka: psiunię i <:3)~ x13 |
|
|
Witam 9 dni temu w windzie w moim wieżowcu w pudełku znalazłam 2 samice z 9 młodymi. Ogony już podrośnięte jedzą samodzielnie w razie niebezpieczeństwa oddzieliłam płciami, aby znów nie doszło do rozmnożenia. Nie mam możliwości zatrzymania maluchów mimo, że są słodziorowate bo sama mam swoją parszywą 13 a mieszkam w mieszkaniu 20m2 więc sami rozumiecie. Starałam się wyśledzić kto wyrzucił szczurasy, ale mam tylko podejrzenia.
Proszę o pomoc bo nie mam gdzie stawiać klatek poza tym uważam, że maluchy i ich mamy zasługują na normalny dom, dodam, że mieszkam w Gdańsku i sama mam 3 szczurasy z odzysku dlatego teraz ja proszę o pomoc Na maila chętnie doślę zdjęcia. |
_________________ Kaczka w oczach ślepego i głuchego cesarza może być słowikiem.
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Lenica
|
Wysłany: Wto Mar 06, 2012 21:12
|
|
Jestem umówiona na piątek do weta zdjęcia w takim razie wstawię jutro bo muszę pomniejszyć |
_________________ Kaczka w oczach ślepego i głuchego cesarza może być słowikiem.
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 21:18
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
miało być dzisiaj więc |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 21:33
|
|
|
Fotki, fotki, fotkiiii |
|
|
|
|
Lenica
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 22:39
|
|
Już daję foty mam nadzieję, że coś będzie widać.
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
|
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Śro Mar 07, 2012 23:56
|
|
Nie mogę się tam jedenastki doliczyć
Ślepa jestem |
|
|
|
|
|
majlena
zawsze pozytywnie
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 00:05
Zwierzątka: obecnie w sferze marzeń |
|
|
na zdjęciu jest 7, może te 7 to samiczki, a samce gdzie indziej albo odwrotnie. całkiem całkiem już podrośnięte te młode.
nadal nie dociera do mnie, jak ktoś mógł je zostawić... ludzie są okrutni.
mam nadzieję, że wszystkie znajdą kochające domki |
_________________ -> B.RAT: miniusie, kreciki, fragles oraz koralikowiec
WWW Ą-Trumpusia, WWW Ąqysia(Dywan), Sanders Flytrap Kärpäsloukku(Pułapka) oraz Dziedzic Morfeusza
Figa, Czarna Magia, Bzdurka, Lulu, Nutka, Choco, Bańka, Limonka, Rurka, Duszyczka, WWW Arbuzia i ...
a także bRATkowe gratki do szczurzej klatki <- tymczasowo nie szyję... proszę czekać na mój powrót do gry. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 00:05
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
A jak z socjalizacją? Myślę że potencjalne domki wolałaby to wiedzieć. No i jak będziesz miała chwilę czasu spróbuj zrobic każdemu z osobna zdjęcie z podziałem na płcie (najlepiej z krótkim opisem typu 'dzikusek', 'odważny' etc.), to Ci ułatwi znalezienie im domow Powodzenia. |
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 00:08
|
|
Z obfoceniem każdego z osobna to dobry pomysł |
|
|
|
|
|
Lenica
|
Wysłany: Czw Mar 08, 2012 19:39
|
|
Cześć dziewczyny postaram sie obfotować i opisać każdego malucha w weekend, w tygodniu ciężko z czasem Maluchów jest 9plus 2 dorosłe samiczki choć też wydają sie dość młode jak wcześniej wspomniałam w piątek idę do weta. Szczurasy są oddzielone płaciami na zdjęciach są same dziewczynki. Ogony szybko się socjalizują. Płeć męska świetnei dogatuje się z moimi panami, co wydaje mi się ułatwia socjalizację z człowiekiem Myślę, że osoba która je wyrzuciła mogła kupić je w sklepie już w ciąży nie wiedząc o tym. W moim bloku część sąsiadów wie o moim szczurowisku, więc może to nie do końca przypadek, że akurat wsiadłam do windy a tak taka niespodzianka. W każdym razie muszę im znaleść nowe domki bo taka ilość mnie troche przerasta |
|
|
|
|
|
lilith
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 08:41
Zwierzątka: szczury myszy koty |
|
|
o jej , calkiem spore juz te "maluszki" , sliczne sa
nie rozumiem jakim trzeba byc czlowiekiem zeby wyrzuci matke z mlodymi i jeszcze w takiej ilosci , miejmy nadzieje ze stan ich zrowia jest dobry
Cegriiz, oskakujac od tematu ( nie miejcie mi za zle , ale az kluje mnie o oczach ehhee ) masz szczurcia o moim nicku lub ja mam nick jak twoj ogon |
_________________ miłość mozna wyrazic na rozne sposoby
|
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 09:18
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Bierzcie je, jak Lenica je znalazła to i je będzie dobrze socjalizować, miałam kiedyś od niej dwie najwspanialsze samice |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Mraach
|
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 09:26
|
|
|
Lenica, byłabym chętna, tylko niestety- odległość. |
_________________ Grzech jest bez znaczenia. I nie przez grzech osiąga się zło.
|
|
|
|
|
|