|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Paź 10, 2013 16:41 |
PILNE! Szczurki ze Szczecina do sprzedania - karmówka?! |
Autor |
Wiadomość |
amenarhi
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 11:22 PILNE! Szczurki ze Szczecina do sprzedania - karmówka?!
|
|
|
Witam.
Trafiłam na ogłoszenie, w którym chłopak ze Szczecina oferuje dwa szczurki samczyki na sprzedaż. Jeden, dumbek, ma 6 tygodni, drugi, rex, 5m-cy. Oba są do sprzedania za 11zł, w tym przy okazji starszego, pisze, że sprzeda z powodu "przeszczurzenia". Mój chłopak dzwonił do niego i okazało się, że szczurasy trzyma jako karmówkę dla węży! Nie ma ich z zoologa, tylko od jakiegoś kolegi, który ponoć ma hodowlę (=='). Twierdzi, że starszego ma od początku...
Nie mam pojęcia co zrobić, z jednej strony chciałabym zabrać oba biedactwa, ale z drugiej nie chcę ich kupować, bo dalej będą rozmnażać i sprzedawać...;/
Podpowiedzcie, co zrobić. Mieszkam w tym samym mieście, więc mogę napisać, że chcę je najpierw obejrzeć, podjechać i zobaczyć, w jakich warunkach są i ile ich jest rzeczywiście, a podejrzewamy z chłopakiem, że pewnie trzyma ze dwie samice, 5-miesięczny jest rozpłodnikiem, a mały dumbek urodził się i jest go "za dużo" dla węża.
Pewnie napiszę do gościa, że mogę wziąć za darmo, ale chciałam najpierw zasięgnąć Waszej opinii.
Czekam na dobre rady!
Tutaj linki do ogłoszeń:
Bez zgody autora ogłoszenia nie można zamieszczać na forum. Usunęłam linki. Kluska |
Ostatnio zmieniony przez Kluska Pon Lut 13, 2012 21:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 13:50
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
Spróbuj się dogadać żeby oddał za darmo,często się to udaje |
_________________ Za TM : Białeczka,Łysa,Tycia,Iva,Gaja i kilkanaście innych aniołków
Ze mną;Lillka SunRat's,Koffi Abraxas i Fetka |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
amenarhi
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 18:07
|
|
|
Karena, nie rozmawiałam z nim o niczym, bo chciałam najpierw Was zapytać o wskazówki. Nie będę go uświadamiać, bo to raczej typ człowieka, o którego się to rozbije i uniemożliwi mi jakąkolwiek pomoc zwierzakom. Dopiero znalazłam rano to ogłoszenie i jeszcze nic w tej sprawie nie robiłam - najprędzej umówię się na wizytę u niego w domu, obejrzę szczury, zobaczę, w jakich warunkach je trzyma i czy rzeczywiście dla węża i spróbuję wydobyć je stamtąd za darmo.
Chyba, że macie inny pomysł...? |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 21:20
|
|
|
Bez zgody właściciela nie wolno umieszczać takich ogłoszeń na allo. Moderacjo, helou? Może chociażby usunąć linki?
amenarhi, najpierw pogadaj z chłopakiem, może jednak jest sensowny. |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
RadicalFace [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 21:47
|
|
|
Ja go znam.. Z drechem się nie dogadasz.. |
|
|
|
|
amenarhi
|
Wysłany: Czw Mar 01, 2012 18:09
|
|
|
Miałam do niego się przejść, ale zajęcia do d*** i nie mam kiedy...;/ Ale obawiam się, że nawet jak pójdę to nic nie wskóram. Więc chyba temat do zamknięcia... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|