|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Wto Kwi 03, 2012 08:49 |
Cudowne 9 maluszkow do oddania [szczecin] |
Autor |
Wiadomość |
chomi3
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 11:32 Cudowne 9 maluszkow do oddania [szczecin]
Zwierzątka: Sczurki kochane :) |
|
|
Hej,
Mam do wydania cudowne stadko 9 szczurkow. Rodzone 30 stycznia, obecnie juz prawie gotowe do wydania na swiat Sa male sliczne i kochane, zdrowe, dobrze wykarmione i wychowywane w czlowiekolubnej atmosferze, ze starszymi - dobrze wychowanymi szczurami
Link do zestawu zdjec:
http://www.sendspace.pl/f...64044cb70d74b30
Odbior na terenie szczecina, badz poznania, badz na trasie szczecin-poznan (czesto tam kursuje wiec mozna sie umowic:)
Szczurki sa przekochane, juz teraz charakter mozna rozpoznac, niektore sa strasznie ufnymi pieszczochami, inne z kolei to typowe wedrowniki Poki co jeszcze nie udalo mi sie rozroznic plci, mam nadzieje ze uda mi sie to do konca tygodnia
A oto i galeria na imageshack:
http://imageshack.us/gal....plaiZ4uKU1unLpA
Ostatnie zdjecia sprzed tygodnia, wiec sa juz troszke wieksze! Postaram sie wrzucic zdjecie kazdego z osobna, ale strasznie ruchliwe sa male gagatki i bardzo ciezko jest zrobic dobra focie
Kazdego chetnego prosze o podanie informacji:
1. Czy juz hodowales szczury?
2. Gdzie szczurki beda trzymane?
3. Czy beda siedziec w klatce czy tez beda biegac po domu? Jak dlugie planowane sa wybiegi.
4. Czy kochasz szczurki?
5. Czy nie masz pajaka albo innego weza coby sprawic szczurkom smierc przez obiad.
Pozdrawiam bardzo serdecznie |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 11:54
Zwierzątka: brak |
|
|
Czy mamusia ma towarzystwo? Jeśli nie, to koniecznie zostaw jej jedną córeczkę Jeśli klatka która jest na zdjęciach jest jej stałą klatką, to również potrzebuje większej. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
chomi3
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 12:22
|
|
Hej!
Mamusia ma towarzystwo, mam stadko 4rech samiczek (liczac mame), ktore na codzien mieszkaja w bardzo duzej klatce
Klatka na zdjeciu jest klatka przejsciowa do odseparowania na czas dorastania dla mlodszej czesci gromadki.
Obecnie szczurki juz biegaja czesciej razem wszystkie, ale na noc, przez wzglad na to ze tamta klatka ma duze dziury miedzy szczeblami (kroliczy model), to maluchy tam nie zostaja bo uciekaja w swiat
Co do tego jak przyszly na swiat no, byl porod. Wczesnij byl seks ze szczurem mojej dziewczyna, bo otworzyly galgany klatke jak drugie siedzialy zamkniete (puszczamy je plciami na pokoj) i stalo sie to co one jak wszystkie zreszta zwierzeta tak bardzo lubia robic
Nie sa to nasze pierwsze mlodziaki wiec wiemy jak sie nimi zajmowac, natomiast wtedy udalo nam sie zalatwic oddanie ich po ludziach, teraz niestety znajomi juz szczury maja, i trzeba oddac maluszki w jak najlepsze rece |
|
|
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 12:29
|
|
|
Cytat: | talo sie to co one jak wszystkie zreszta zwierzeta tak bardzo lubia robic |
Tak, lubią, ale jako właściciel ogonków powinieneś ich pilnować. Piszesz, że to nie pierwsze Wasze maluchy - warto rozważyć kastrację samczyka, który zaciążył samicę. |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
chomi3
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 12:59
|
|
Kluska123 napisał/a: | [Tak, lubią, ale jako właściciel ogonków powinieneś ich pilnować. Piszesz, że to nie pierwsze Wasze maluchy - warto rozważyć kastrację samczyka, który zaciążył samicę. |
Dziekuje za ta uwage, podjelismy srodki zaradcze ktore pozwala uniknac takiej sytuacji w przyszlosc.
Poza tym, ciezko jest przewidziec ze szczur nauczy sie z dnia na dzien jak otwierac klatke, ktora wcale prosta do otwarcia nie jest |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 13:04
Zwierzątka: brak |
|
|
chomi3 napisał/a: | Dziekuje za ta uwage, podjelismy srodki zaradcze ktore pozwala uniknac takiej sytuacji w przyszlosc.
Poza tym, ciezko jest przewidziec ze szczur nauczy sie z dnia na dzien jak otwierac klatke, ktora wcale prosta do otwarcia nie jest |
Jakie to środki, jeśli można spytać? Nie tak ciężko jest to przewidzieć, zdarzają się przypadki, że szczury przegryzają kuwety, żeby dostać się do płci przeciwnej. Kastracja jest najlepszym wyjściem. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 13:15
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Off-Topic: | chomi3, znane są przypadki owocnych kryć przez pręty klatek. Także musicie się zastanowić, jak to dobrze zorganizować, żeby uniknąć w przyszłości podobnych problemów. |
|
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
chomi3
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 13:47
|
|
306 kilometrow dzielace samcow od samic powinno byc wystarczajaco dobra bariera nie do przegryzienia, nie do przejscia. |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 13:50
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Off-Topic: | chomi3, raczej na pewno. Chociaż ze szczurami to lepiej nie pisać, że coś jest zawsze skuteczne. |
|
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
chomi3
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 14:08
|
|
AngelsDream napisał/a: | raczej na pewno. Chociaż ze szczurami to lepiej nie pisać, że coś jest zawsze skuteczne. |
hahaha nie da sie ukryc, pomyslowe sa bestie smieszne dzieki temu malenstwa takie hyhy |
|
|
|
|
Sayu
love in the air! <3
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 14:14
|
|
|
Ile panienek i panów jest do adopcji? Możemy liczyć na osobne zdjęcie każdego maluszka?
podaje także poradnik jak wstawić miniatury na forum
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=946 |
_________________ Ze mną - Figa, Inka, Rubisia (całe <3 stadko)
Za TM - Stefcia, Sznurówka, Filipek, Remiś, Felix, Makówka, Near, Elin, Emka, Nikoś [*]
|
|
|
|
|
didko
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 14:31
Zwierzątka: 3 szczurki i kota |
|
|
jestem chętna na pana |
|
|
chomi3
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 14:46
|
|
przepraszam, na mnie? |
|
|
|
|
akzi
zaszczurzona/uzależniona
|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 16:10
Zwierzątka: Marysia[*] teraz KLEO I MAŁA MI |
|
|
didko napisał/a: | jestem chętna na pana |
chomi3 napisał/a: | przepraszam, na mnie? |
zaraz padnę |
_________________ MOJE DZIECI !!
http://forum.szczury.biz/...p=708881#708881
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|