Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Paź 10, 2013 16:41 |
ODDAM MAŁE SZCZURKI DUMBO (WARSZAWA) |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 23:34
|
|
|
ale trzymacie w niepownosci z ta plcia strasznie dlugo, jajko mozna zniesc ;p
Nie wiem czy imie juz wymyslac czy jeszcze nie! |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 23:54
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
No już już
W środę powinno być już wszystko wiadomo |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Nie Gru 25, 2011 23:58
|
|
|
no ok, jakos wytrzymam
ja tylko chcialam powiedziec, ze wolalabym bialego, ale syjamkiem nie pogardze |
|
|
|
|
wushu
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 12:20
|
|
|
maja_t, jak oko malucha?
(wysłałam do Was przed chwilą maila) |
_________________ Moje wesołe naleśniki
Łysa Ruda Wushu Sun Rat's
Mortek ['] Danuta ['] Łajka ['] Kukiełka Quetzal Anahata ['] Linka Sun Rat's ['] Nirvana Anahata ['] Tuja Emerald Moon ['] Maślana ['] Chmurka Gluty [']
|
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 13:03
|
|
|
chyba dobrze byloby jakby kazdy szczur po podzieleniu na plcie mial osobne zdjecie, zeby mozna bylo zarezerwowac jakiegos. |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Pon Gru 26, 2011 15:57
|
|
katasza napisał/a: | chyba dobrze byloby jakby kazdy szczur po podzieleniu na plcie mial osobne zdjecie, zeby mozna bylo zarezerwowac jakiegos. |
postaramy się to uczynić
jakby co wezmę swój aparat, ale widzę po wklejonych zdjęciach, że maja_t chyba ma lepszy
(mój przy świetle sztucznym nie robi tak dobrych zdjęć) |
|
|
|
|
maja_t
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 22:58
|
|
|
tak tak - jutro będziemy robić zdjęcia - próbowałam już wcześniej, ale jest kilka, których nie mogę od siebie odróżnić i mi się myliły Jak będę pewna płci - będzie łatwiej - kolejny element odróżniający.
Katasza - z tego co sprawdziłam moim niewprawnym okiem, wydaje mi się, że będzie biały samczyk, ale to potwierdzę na 100% jutro. |
_________________ Maja Turlej |
|
|
|
|
Jarz
|
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 23:04
|
|
|
Czy znajdzie się może jakaś samiczka ? |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Śro Gru 28, 2011 01:47
|
|
|
przeczytaj temat wszystkie szczurki maja juz domy.
maja_t, super. nie moge sie doczekac |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Gru 28, 2011 13:43
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
maja_t napisał/a: | Na obecną chwilę chętnych mam już na wszystkie szczurzątka. Może się jednak okazać, że np. mam 100% samców czy samic i wtedy pewnie sytuacja ulegnie zmianie. Mam nadzieję, że uporamy się z nimką z rozpoznawaniem płci i przed sylwestrem będzie już wszystko wiadomo na ten temat. |
katasza napisał/a: | przeczytaj temat wszystkie szczurki maja juz domy. |
katasza, póki nie ma sprawdzonych płci to ja bym nie przesądzała tylko poczekała na dopowiedz maja_t. No chyba, że wiesz coś więcej |
|
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Śro Gru 28, 2011 14:50
|
|
|
Pyl, moze racja.
Sprawdzajcie podwozia i wrzucajcie zdjecia szybciutko
Maja, masz 'na zbyciu' jakies wiaderko duze po karmie w ktorym moglby przyjechac do mnie? |
|
|
|
|
maja_t
|
Wysłany: Śro Gru 28, 2011 21:27
|
|
|
"Białe" szczurki w moim mniemaniu okazały się nie być aż tak białe w oczach eksperta Nimka mówi, że to syjamki czy hiamalajany (cały czas to mylę ) w każdym razie są minimalnie ciemniejsze przy ogonkach - są takie 3 samiczki i 3 samców.
3 "białe" samce są takie same, poza jednym, który ma oczy takie jakby bardziej skośne.
Ciemniejsze, beżowe szczurki są 4 - w tym 3 takie same i jeden z białą końcówką ogona, którego można od pozostałych po tym odróżnić
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
|
|
|
|
maja_t
|
Wysłany: Śro Gru 28, 2011 21:29
|
|
|
kolejne
|
|
|
|
|
maja_t
|
Wysłany: Śro Gru 28, 2011 21:33
|
|
|
"białe" samiczki - ta w środku Nimki
|
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Śro Gru 28, 2011 22:00
|
|
Ja już wybrałam swoją dziewczynkę
A teraz tak:
w miocie są 3 samiczki i 7 samców, w tym:
- 4 samczyki siamese seal point
- 3 samczyki himalayan seal point
- 3 samiczki himalayan seal point
Wszystkie maluchy mają rubinowe oczy, matka szczurząt też jest himalayanką moim zdaniem a samczyk duży (niekoniecznie to on musiał być ojcem - z terminu porodu wynika, że zapłodnienie musiało nastąpić mniej więcej w tym czasie, kiedy oba szczurki zostały kupione, samiczka mogła być równie dobrze zapłodniona już w sklepie) jakiś taki cały biały się wydaje, bez ciemniejszych znaczeń (uszy i ogon ma jasne).
Wszystkie maluchy mają gładką sierść.
Samiczki wszystkie są do odróżnienia
*moja ma "pół na pół" ciemno-biały ogon
*dziewczynka zarezerwowana dla kogoś ma ogon cały w łatki
*dziewczynka która zostaje u Mai ma końcówkę ogonka zeżartą (matka jej musiała odgryźć niechcący przy porodzie)
Wśród samczyków właściwie wyróżniają się tylko dwa:
*jeden syjamek ma końcówkę ogona białą no i cały brzuch ma jasny (chyba biały, ale to się jeszcze może zmienić )
*jeden z himalayanków ma bardziej przymknięte oczka (ale nie wygląda na chorego)
reszta samczyków (3 syjamki i 2 himalayanki) jest identyczna, oczywiście prócz wiadomych rozróżnień kolorystycznych na dwa |
|
|
|
|
|