|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Pią Kwi 12, 2013 11:48 |
[Trójmiasto/cała Polska] Pilnie potrzebne DT dla szczurów! |
Autor |
Wiadomość |
smeg
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 13:22 [Trójmiasto/cała Polska] Pilnie potrzebne DT dla szczurów!
Zwierzątka: brak |
|
|
Znalazłam ogłoszenie na trójmiejskim portalu: http://ogloszenia.trojmia...ogl4417610.html . Skontaktowałam się z właścicielką z propozycją DT, napisała że szczurki ma jej teściowa, dostała je w spadku po córce i chętnie się ich wszystkich pozbędzie.
Po zdjęciach widzę, że to jakaś masakra, kilkanaście szczurów w ciasnym akwarium, samce z samicami.
Umawiam się z nią na odbiór szczurów na sobotę, dopiero wtedy mogę podjechać do Kościerzyny, po to 2 godziny drogi pociągiem. Bardzo proszę o domy tymczasowe! Nie wiem jeszcze ile konkretnie jest szczurów, jaki jest rozdział płci, ale jeśli ktoś może wspomóc nas domem tymczasowym, to proszę o zgłaszanie się! |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 13:51
|
|
Ok, dowiedziałam się, że szczurów jest 17.
Córka właścicielki trzymała je nierozdzielone, na świat przyszły 3 mioty, które jakoś porozdawali po ludziach, a szczurki które są teraz to chyba kolejne dwa, bo są w różnym wieku. Najstarszego samca pani chce zostawić u siebie.
Na szczęście teraz są oddzielone płciami! Więc jest nadzieja, że samiczki nie będą zaciążone. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 14:14
|
|
|
smeg napisał/a: | Na szczęście teraz są oddzielone płciami! |
O matko jak dobrze! oby tylko były prawidłowo rozdzielone. |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 15:32
|
|
Ok, napisałam do kogo się dało. Jak na razie:
- marlenkas91 może wziąć 2 samce
- Kasik być może też 2 samce
- Oksymoron może wziąć kilka na krótko
- Luliana.. - 2 samiczki
Potrzebujemy dalszych DT Czy ktoś z Trójmiasta mógłby mi pożyczyć transporter na sobotę? Muszę w czymś przywieźć te szczury, a mam tylko małego faunaboxa. |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 15:35
|
|
|
smeg, jak podjedziesz do Pruszcza (ew do KMP w Gdańsku) to ci pożyczę transporter - koci cargo. |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 15:37
|
|
|
smeg, ja Ci mogę pożyczyć mojego ferplasta atlas, jeżeli chcesz. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 15:42
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Ja Ferplast Aladino Large mogę pożyczyć. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
klauduska
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 15:45
Zwierzątka: hodowla norweskich leśnych |
|
|
Kasik, nie wiadomo jakiej wielkości są te szczury więc moim zdaniem atlas odpada bo jeszcze wyleza i dopiero będzie mega problem. |
|
|
|
|
natkapatka
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 17:04
Zwierzątka: Szczurki i pies |
|
|
Ja mam tylko malutki transporter, więc zabardzo chyba nie pomoge.
DT też odpada, bo jeszcze nie mam dużej klatki poki pólki nie dotrą.
Znajoma szuka szczurzynkę do towarzystwa dla swojej szczurzycy, spytam czy weźmie jedna na DS. |
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 20:09
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
smeg, tak jak Ci pisałam, moja przyjaciółka może wziąć dwie samiczki na DT jeśli znajdzie się klatka do pożyczenia |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
natkapatka
|
Wysłany: Wto Lis 29, 2011 21:10
Zwierzątka: Szczurki i pies |
|
|
Opcja optymistyczna zaklada, że pólki do nowej klatki bedą na dniach, więc w razie co na DT mogę jakies dwa maluchy wziąć (chlopaki) |
|
|
|
|
rudegirl1
|
Wysłany: Śro Lis 30, 2011 22:46
|
|
|
Kasia_89 - mam sporą klatkę do pożyczenia |
_________________ Ze mną: Rambo, Taka-Tin, Fudo
Na zawsze w moim sercu: Nutka [*], Włóczykij - Staruszka [*], Misia [*], Plastusiowy szaraczek [*], Czarnuszka [*], Lord Ejsmond [*], Nietoperkowy Funiaczek [*]
|
|
|
|
|
Kasia_89
|
Wysłany: Śro Lis 30, 2011 23:00
Zwierzątka: Bez szczurełków, został pieseł... |
|
|
Spora nie zmieści się w pokoju przyjaciółki,ma miejsce tylko na komodzie, max jakieś 40 szerokości, po za tym nie mam jak dojechać do Ciebie bez samochodu, w ten weekend mam szkołę.
Nie wiem jak to inaczej zorganizować. |
_________________ Kimiś moje słonko [*] Ramenek mój Skarb [*], Sake [*]... the end. |
|
|
|
|
Katarzyna1991
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 14:19
Zwierzątka: 3 szczury, pies, kot w głowie |
|
|
I jak Wam idzie? Bo coś stanęło wszystko w miejscu |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Sob Gru 03, 2011 15:09
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Ja wczoraj pożyczyłam smeg transporterek, miała dziś jechać - czekamy na info |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|