Przesunięty przez: EpKee Pią Mar 02, 2012 15:07 |
Gady, płazy i inne potwory :) |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 20:07 Gady, płazy i inne potwory :)
|
|
|
Ma ktos moze w domu cos takiego slicznego? Uwielbiam rzekotki! Zaraz po szczurach to moje ukochane zwierzeta. Wie ktos gdzie mozna kupic rzekotke nowogwinejska lub rzekotke zabia? Byla bym wdzieczna
Jak macie to wklejajcie zdjecia. |
Ostatnio zmieniony przez Gość Nie Lip 06, 2008 21:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zywym_trudniej
Po prostu Marta

|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 20:17
|
|
|
Ja mam w domu ropuchę agę. Ma na imię Sydney i jest najbardziej leniwym stworzeniem jakie miałam. A tak wygląda:
 |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 20:23
|
|
|
Boska jest!
A co jej dajesz jesc? Bo slyszalam ze karmi sie ja oseskami mysimi. A w terrarium cos procz torfu ma? |
|
|
|
 |
Naciol
twój koszmar senny

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 20:26
Zwierzątka: trzy czterołapy |
|
|
zywym_trudniej, hah, jaka śmieszna
Ciekawa jestem co ona robi poza spaniem/jedzieniem/przewracaniem się z boku na bok? |
|
|
 |
zywym_trudniej
Po prostu Marta

|
Wysłany: Czw Maj 03, 2007 22:15
|
|
|
W terrrium obok torfu ma mieseczke z wodą i korzenie, żeby się mogła skitrać. A jej zycie opiera sie na przeskakiwaniu z miski na torf i z powrotem Czasem sie zakopuje jeszcze badz zmienia skore. Niby można ją karmić mysimi oseskami ale ja tego nie praktykuje. Daje jej swierszcze, mady, dżdżownice i takie tam robale
Aaa cos mis ie przypomnialo, ożywia się czasem ale to wtedy kiedy na przykład postawi się ją obok akwarium z rybkami. Wtedy szaleje bo widzi że coś się rusza. Ja lubię ją karmić bo ma taki śmieszny język i je z ręki. a Czasem nie trafia i wtedy się tak śmiesznie ten jej język do palców przykleja. Tylko jest jeszcze jedna rzecz. Ona ma śmiertelnie groźną dla ludzi trucizne na skorze. Także trzeba uważać i za każdym razem myć ręce. Ale już mi to weszło w nawyk i nie mam z tym problemu. |
|
|
|
 |
Gość
|
|
|
|
 |
zywym_trudniej
Po prostu Marta

|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 00:04
|
|
|
Łiiii, uwiebiam te żaby, wyglądają jak płazowy odpowiednik shar pei. Mają tak dużo skóry |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 00:35
|
|
|
Myśmy mieli rzekotki. I kumaki wschodnie i anolisa. Niestety kumaki nam pouciekały, tak jak anolis.
Kumaczki jadły świerscze z ręki i przypływały na zawołanie, a anolis dzielnie upolował TŻ-ta za palec.
Niestety zdjęcia są tylko rzekotek australijskich. Oto Timon i Pumba:
 |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 12:07
|
|
|
Łiii jakie sliczne!!!!!!!!!!
To wlasnie to moje marzenie
Rzekotka australijska lub jak kto woli nowogwinejska.
Viss, latwe byly w utrzymaniu? Przy braniu na rece nie uciekaly? I ile kosztowala jedna? Bo w internecie znalazlam ceny od 40 zl do 100zl, za takie 5 cm. |
|
|
|
 |
Naciol
twój koszmar senny

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 14:51
Zwierzątka: trzy czterołapy |
|
|
Jak w googlach na obrazach wpisałam rzekotrka australijska, to któraś była taka fajna, biało-czarna w paski {imouuu!}
Nie lubię żabek itepe, ale czasem lubię popatrzeć na taką jak leży i się tak fajnie jak na przygłupa gapi |
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 14:58
|
|
|
Ta w paski to jest rzekotka zabia. Na wszytskich stronach jakie kiedys przegladalam pisalo ze ona jest zagrozona i jej trzymanie jest nielegalne. A na terrarystycznym forum duzo osob je ma |
|
|
|
 |
Juni [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 15:04
|
|
|
Ja nie lubię żab. Nie wiem. |
|
|
|
 |
Mangusta
ICanHasASnake!

|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 16:02
|
|
|
Matylda, zapewne są trzymane na tej samej zasadzie co inne gatunki, hodowlane z rodowodem są legalne
te żabki są przesłodziachne |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
 |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 21:11
|
|
|
Matylda, w utrzymaniu są łatwe, trzeba tylko bardzo dbać o zapewnienie im światła, jak widzisz potrzebne są żarówki uv. Ile kosztują nie wiem, bo je dostaliśmy a terrarium zrobiliśmy z akwarium. Nie uciekają brane na ręce, ale też nie ma z nimi żadnego kontaktu, nie ma co liczyć, że to drugi szczur. Pięknie polują na świerszcze, ale poza tym są mocno nieruchawe. |
|
|
|
 |
Gość
|
Wysłany: Pią Maj 04, 2007 21:47
|
|
|
No ze biegac za mna nie beda to sie spodziewam Po prostu od jakiegos czasu brakuje mi zwierzaka ktorego moglabym poobserwowac. A w braniu na rece chodzi mi glownie o to czy np. przy przenoszeniu nie sa jakies agresywne itp.
Ile je mieliscie? Zdechly u was, czy komus oddaliscie? |
|
|
|
 |
|