Przepisy na domowe smakołyki dla szczurów |
Autor |
Wiadomość |
karraska
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 18:33
|
|
|
Off-Topic: | Zdradzę tajny sekret jak można smażyć bez tłuszczu. Na patelnię trzeba wsypać trochę soli, podgrzewać aż sól zacznie "podskakiwać". Wtedy należy sól wysypać i można smażyć bez tłuszczu. |
|
_________________ nasza banda http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0
pomogłam? kliknij |
|
|
|
|
natekwiatek
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 19:19
|
|
|
serio działa? |
|
|
|
|
karraska
|
Wysłany: Wto Gru 28, 2010 08:18
|
|
|
natekwiatek, w ten sposób zawsze smażę naleśniki. Szczerze mówiąc przy mięsach nie sprawdzałam, ale wydaje mi się jaky smażyć na małym ogniu chyba by się nie przypalało. |
pomogłam? kliknij |
|
|
|
|
gusiek1
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 17:44
|
|
|
Zmielone orzechy, odrobina wody, trochę mąki - wymieszać. Dorzucić ziarna: kukurydzy, pszenicy, słonecznika i włożyć wszystko do kuli (u mnie za kulę robi obcięty i wydrążony kokos). Zasuszyć w piekarniku lub na kaloryferze lub też wykładać z tej masy ciasteczka na papier do pieczenia i również wysuszyć.
Ciasteczka schodzą w mig, kula też już wyjedzona do połowy (po jednym dniu).
Ziemniaczek, pietruszka, kawałek mięska - ugotować w niewielkiej ilości wody - potraktować bklederem - wyłożyć na mały talerzyk - ostudzić, a potem patrzeć jak znika w małych pyszczkach.
Pierś kurczaka, ryż - ugotować, dorzucić szpinak i odrobinę czosnku - uźyć blendera, wyłozyć na talerzyć - znika szybciej niż potrawa opisywana powyżej |
|
|
|
|
Wiwior
Ogonki są the best
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 15:21
Zwierzątka: Gandzia, Dyzma, Blizniak Uszatek i Blizniak Dzikusek |
|
|
Dzisiaj przygotowalam moim ogoniastym deserek jablkowy, chlopakom bardzo posmakowalo, pochloneli cala miseczke
Jablko ze skorka ztarlam na tarce o grubych oczkach zalalam 1,5szklanki wody zagotowalam dodslam garstke mieszanki mussli, jak wszystko bylo miekkie dosypalam 2 lyzki kaszki mannej. Gdy zgestnialo zdielam z gazu i dodalam mala lyzeczke miodu i lyzke zmielonych orzechow. Porcja dla 6 szczuraskow |
_________________ w moim serduszku Mrówka, Kropka[*] i Bongus[*] |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Sob Sty 29, 2011 19:07
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
natekwiatek, Mini placuszki jabłkowe są rewelacyjne, dzieciaki łapią placki razem z moimi paluchami |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
maria89
maery z dyftongiem
|
Wysłany: Nie Sty 30, 2011 20:35
|
|
|
Wiwior brzmi super Sama zrobię swoim |
|
|
Segreen
|
Wysłany: Pon Lut 28, 2011 19:50
|
|
|
Wiwior, uwielbiam cie, jeszcze nie bylo takiego jedzonka ktore by u szczurów wzbudzilo ataka ... idiotyzmu? Tak skacza ze półki w klatce pospadaly, a zarcie, nawet mi smakuje ;p
edison / Az zaluje ze nie dalem tego przed spaniem (moim), jest pieeeekna cisza achh. |
|
|
|
|
karraska
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 13:08
|
|
|
Proszę podzielcie się jakimś przepisem, w którym występuje pietruszka. Myślę o pasztecie drobiowo-piertuszkowym albo potrawce... jeszcze w głowie mi siedzą bułeczki razowe nadziewane pietruszką i może mięskiem lub rybą. |
pomogłam? kliknij |
|
|
|
|
007dlugi
|
|
|
|
|
karraska
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 18:20
|
|
|
007dlugi, szczur powinien dostawać mięso bez przypraw i najlepiej gotowane na prze. Czekolady powinno się unikać, bo powoduje zaparcia. |
pomogłam? kliknij |
|
|
|
|
Niamey
Zhongguo!
|
Wysłany: Śro Kwi 06, 2011 20:19
|
|
|
007dlugi, na diecie ze smażonego mięsa i czekolady, to szczur raczej szybko zejdzie z tego świata. Poczytaj tematu o żywieniu i polecanych karmach, na pewno będzie to z korzyścią dla zwierzaka |
_________________ moje szczuraki
Pino*Myszka*Diuna*Zefir*Śmietanka*Lotta*,Migotka*Mimbla*Ponyo*Kikimora*Archa*Bucca*Beren*Itka* |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2011 12:11
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
A ja właśnie zrobiłam omlecik z pierwszego posta, pięknie pachnie i wygląda całkiem, całkiem a ogonki jak go zobaczyły zwariowały, bardzo im smakuje |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
dzieciak1988
|
Wysłany: Pon Maj 30, 2011 14:32
Zwierzątka: szynszyla, pies, kot, rybki i trzy szczurzyce |
|
|
Powiem wam, że te przepisy są całkiem całkiem. Aż mnie ślinka pociekła Skorzystam zważywszy na to, że moje damy chyba nie często dostawały ziarna w poprzednim domu a w każdym razie mało, bo coś mi się zdaje, że nie chcą go jeść Chociaż mam je dopiero drugi dzień a miska jest duża żeby wiedziały, że mają, więc może to sie unormuje |
|
|
Exogenesis
|
Wysłany: Sob Lip 23, 2011 13:45
Zwierzątka: ;( Codex,Noname <3. Tylko wy mi zostałyście! |
|
|
Chcialem dzien przed wyjazdem zrobic dla szczurow cos super.
Zmixowalem troche arbuza,jabłka,banana i nektaryny, wyszedl mi napoj do poidełka więc wsypałem troche płatków kukurydzianych ale smak byl cholernie gorzki (ciekawe czemu) i szczury uciekały dodałem łyzke miodu i szczury szaleja... |
|
|
|
|
|