|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: Karena Sob Sty 17, 2015 23:15 |
Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II |
Autor |
Wiadomość |
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:49 Jakiej odmiany jest mój szczur? cz. II
|
|
|
Masz szczurka, ale nie wiesz jak nazywa się fachowo kolor jego futerka? Tu wstawiasz miniaturkę, a my Ci pomożemy.
Zanim zapytasz, poszukaj odpowiedzi w pierwszej części tematu. |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
Ostatnio zmieniony przez babyduck Pon Lis 29, 2010 21:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 20:56
|
|
|
4tonmantis, Nakasha, a to nie jest po prostu silver ? ma dość jasne oczy. |
|
|
Iskrunia
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 21:27
Zwierzątka: 3 ogoniastych panów |
|
|
poproszę jeszcze raz o pomoc co do małej,wydaje mi się że już chyba zmieniła sierść więc dlatego pytam po daniu mi wskazówki żebym poczekała na zmianę futerka.Bardzo proszę o pomoc
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 22:08
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Ale silver powinien mieć różowe oczy, a ten ma ruby, tylko mocniej rozjaśnione. A przynajmniej tak wygląda u mnie na monitorze.
A może jest platynką. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
julesia
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 20:18
Zwierzątka: 3 szczurki |
|
|
Nakasha, teraz to raczej jestem pewna, że to russian blue, ma bardzo ciemną sierść:) No i nie mam jeszcze apartu, jest w drodze ale jak już będę miała fotki to wrzucę i zobaczymy co inni na to powiedzą. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Wto Lis 30, 2010 20:25
|
|
Porównanie russian blue i american blue.
|
|
|
|
|
Iskrunia
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 14:13
Zwierzątka: 3 ogoniastych panów |
|
|
czyli mój wypierdziałek to amerykanka??
PLIZZZ NIECH KTOŚ POTWIERDZI LUB ZAPRZECZY |
|
|
|
|
PatikaCk [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 15:58
|
|
|
Moje 1
Moje 2
Moje 3
prosze o ocene jaka to odmiana kolorystyczna... |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 16:00
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
PatikaCk, pierwszemu/ej będziesz musiała jeszcze obfocić brzuszek. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
PatikaCk [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 16:02
|
|
|
bielutki jak snieg tak jak husky tylko na brzuszku + krawacik i plamka na dolnej szczęce łapki wszystkie jasne... i cała 3 to Panowie |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 16:11
|
|
Generalnie kształt plamki na brzuszku jest ważny ale można założyć, że to berkshire.
1. standard standard black berkshire
2. standard standard black hooded
3. standard standard champagne (?) hooded - nie jestem pewna koloru, bo się po prostu nie znam na rudościach |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 17:56
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
quagmire napisał/a: | champagne (?) hooded - nie jestem pewna koloru, bo się po prostu nie znam na rudościach | tak to szampan. Ale champan nie ma nic współnego z rudym. To rozjaśnienie czarnego. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 18:19
|
|
Tak tak, champagne to black + pink eye dilute.
Moim zdaniem nr 3 to śliczna champagne hooded. |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 18:22
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Off-Topic: | wuwuna, nareszcie mi to ktoś wyjaśnił!!! To już zaczynam rozumieć, że ja nie mam nic wspólnego z rudym! Ja po prostu jestem siwizną rozjaśnionym czarnym typem!!! |
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Gru 13, 2010 18:23
|
|
Ale dla mnie szampan i tak jest jakis beżowy
No i to są chłopcy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|