Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Paź 10, 2013 16:43 |
2 dorosłe samiczki + mała |
Autor |
Wiadomość |
Mraach
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 09:41 2 dorosłe samiczki + mała
|
|
|
Nie widziałam do jakiego działu to dać, więc proszę o przeniesienie jakby był zły.
Tak czy inaczej problem dotyczy łączenia.
Niedawno zdechła mi szczurzyca, no i dostałam w prezencie śliczną, siwo białą szczurkę [ nie komentujcie prezentu proszę ]. Wszystko byłoby okej, gdyby nie to, że mam podejrzenia czy nie jest w ciąży. Była ze samcem w sklepie, wiadomo jak to jest. ; /
Jak wkładam małą do klatki to są wojny, więc siedzą wszystkie z małej klatce, tylko w dzień. Na noc dorosłe idą do swojej. Dzisiaj miałam wyczyścić dużą klatkę i wpuścić tam nową. Zastanawiam się tylko, czy jest sens to robić, skoro istnieje możliwość ciąży. Problem w tym, że nie mam pojęcia czy jest młodą mamusią czy nie. Poczekać kilka dni, czy najwyżej oddzielić znów gdyby w tej ciąży była?
[uprzedzając pytania, ewentualny miot niestety będę musiała uśpić, zostawiając tylko max. 3 szczurki] |
_________________ Grzech jest bez znaczenia. I nie przez grzech osiąga się zło.
|
|
|
|
|
EpKee
Forever Alone ...
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 11:19
Zwierzątka: rodzice, pies |
|
|
Tutaj temat o łączeniu samic w różnym wieku.
Co do trzymania razem - jeśli łączenie jest stresujące dla niej, to lepiej poczekać moim zdaniem do upewnienia się co do ciąży. Jak będzie to czekamy do rozwiązania, jak nie, to łączyć |
_________________ Duże E i jego mały Elementarz.
|
|
|
|
|
Mraach
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 18:00
|
|
|
Właśnie boję się, że gdy ją już połączę na dobre to urodzi w tamtej dużej klatce co by się źle skończyło. No dzięki, więc poczekam kilka dni i zobaczę czy jest w tej ciąży czy nie.. |
_________________ Grzech jest bez znaczenia. I nie przez grzech osiąga się zło.
|
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 18:37
|
|
|
Bardzo dobrze, że chcesz uśpić miot. Ja to jak najbardziej pochwalam, zbyt dużo szczurków już szuka domu z powodu czyjegoś kaprysu dopuszczenia samicy lub nie chęci do uśpienia.
To czy samica jest w ciąży czy nie najwcześniej dowiesz się około 7-11 dnia (związku z tym, że nie wiesz kiedy zaszła to radzę odczekać te 7-11 dni od momentu kiedy została kupiona).
I co 4-5 dni ją ważyć. |
|
|
Kluska
Hell yeah!
|
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 11:20
|
|
|
Istnieje podobny temat w tym dziale. Zamykam. |
_________________ Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Ze mną: Buzz, Rex |
|
|
|
|
|