|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Merdanie ogonem - oznaka pobudzenia, złości, irytacji |
Autor |
Wiadomość |
alken
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 11:34
|
|
|
u mnie Ronja macha ogonem jak jest podekscytowana, a wiecznie się ekscytuje inne nigdy tego nie robiły.
widziałam też jak szczur macha ogonem z frajdy http://www.youtube.com/watch?v=jhOhoSSdqZM |
_________________ ze mną: tosia, zoja, emil
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ziuta, ronja, lilka, fia, kaszanka |
|
|
|
|
mal
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 12:56
Zwierzątka: szczurkowa ,kropeczka ,krystynka |
|
|
alken, super macha ogonkiem sama przyjemność dla szczuraska |
|
|
mrófka
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 13:14
Zwierzątka: Kiki pan kot i 10 x <:3)~ |
|
|
genialny filmik
Czyli wszystko co tu przeczytałam i zobaczyłam..
potwierdza moją teorię, że szczury machają ogonami ze zdenerwowania,
i rozwiewa moje wątpliwości co do tego, że robią to z ekscytacji |
_________________ Ze mną: Magnolia, Fantazja, Grimma, Jadzia, Opal i Oksydroma, Adela SunRat's, Bethy of Caramelka i Iczka Kunia Iryczka <3
Za tęczą: Rudi, Tynia, Fiśka, Kropka ( ? 08.09-23.01.10) [*], Lola (? - 15.10.10) [*], Fela (? - 04.11.10) [*], Primera of Anahata (28.01.10 - 25.03.11) [*],
Ifryt (? - 18.02.12) [*], Quentipha EM (16.02.10 - 30.04.12)[*], Sotera of Anahata (07.04.10 - 16.05.12) [*], Lavenda ( 19.02.10 - 23.07.12 ) [*], Lucynka ( 05.10 - 19.08.12 ) [*], Euforia ( 19.04.10 - 02.10.12 [*]
"Czasem bywa, że jeszcze przed śniadaniem wierzę w sześć absolutnie niemożliwych rzeczy" |
|
|
|
|
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 13:26
|
|
|
Ten merdający szczur kojarzy mi się z plemnikiem |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 13:55
Zwierzątka: Gończy polski i 9 Maogonków |
|
|
Hexe jest takim plemnikiem właśnie, identycznie to wygląda |
_________________ ... ponieważ bułka.
Nade mną i w : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
|
|
|
|
|
omry
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 10:10
Zwierzątka: czipsy |
|
|
Bingo wczoraj mnie zaskoczył. Czytałam ten temat i chciałam to zobaczyć na żywo.. A tu Biniulek mi niespodziankę zrobił.
Było to tak, że całą trójką się ganiali po łóżku. Nagle geniusz Bingo wskoczył na poduszkę i najwyraźniej zadowolony z tego, że im uciekł i się schował zaczął robić 'eSki' ogonem, tuż przed moją twarzą:D Świetnie to wyglądało, ale na pewno nie był to wyraz złości:) |
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 11:09
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Bo to nie zawsze jest złość, czasem wyraz silnej ekscytacji i poddenerwowania. Ale w razie czego lepiej wtedy nie pchać im palców pod pyszczki. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Nie Wrz 26, 2010 20:20
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
omry, mój Dumbo przy drapaniu zazwyczaj robi naleśnika,pulsuje sobie oczkami i merda ogonkiem widać,że jest zadowolony.Ale:
Bywają sytuacje,kiedy merda ogonem stojąc nos w nos z innym szczurem(np.ostatnio Peregrinem).Nie mija nawet 10sekund jak Perek się oddalił Dumbo jest alfą w stadzie |
|
|
|
|
Vermona
|
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 19:36
Zwierzątka: Trzej Muszkieterowie: Marceli, Ancymon, Lucifer |
|
|
alken napisał/a: | u mnie Ronja macha ogonem jak jest podekscytowana, a wiecznie się ekscytuje inne nigdy tego nie robiły.
widziałam też jak szczur macha ogonem z frajdy http://www.youtube.com/watch?v=jhOhoSSdqZM |
Mój Marceli robi dokładnie tak samo. Zazwyczaj gdy się rozpłaszczy przy kizianku. Zastanawiałam się czy po prostu mu czegoś nie uciskam (nerwu?), ponieważ zawsze uruchamia się machanko, jak go głaszczę przy karczku. |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 19:32
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
believe_86, zgadza się, to samo widziałam u mojej Kluski. Kiedy się ze mną bawiła i była szczęśliwa kiedy udało się jej zwiać to merdała ogonkiem ale kiedy ustawiała po kątach każdego nowo poznanego szczurka też to robiła.
W ten sposób okazują najwyraźniej emocje pozytywne i te negatywne też. |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
Ostatnio zmieniony przez H. Pon Sty 10, 2011 14:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 13:00
Zwierzątka: szczurze damy |
|
|
Wczoraj moja Yoda po smakołykach zabawie i ganianiu ręką wlazła mi na kolana i zaczęła merdać ogonem
Świetna rzecz
Nie spodziewałam się , że będę mieć szczurzycę merdającą ogonkiem . Pierwszy raz miałam taką sytuację A i pulsowanie oczkami to norma też bo jest wiecznie czymś podekscytowana:D
Optymistycznie .
Nic takiego się nie dzieje jak ma focha albo się złości .
Jej siostra ma zupełnie inny charakter ale widocznie tylko Yoda ma ADHD |
_________________ ♥♥♥ Zapraszamy do naszego wątku ♥♥♥
🐭 -Hamaki na forum-
▶ -Facebook : Hamaki od 'Wilki Szpilki"- |
|
|
|
|
furburger
bez kija nie podchodź
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 13:45
|
|
|
Mi ostatnio Perełka siedziała na kolanach i patrzyła na biegającą po podłodze Księżniczkę i zaczęła merdać ogonem śmiesznie to wyglądało |
_________________ Ferdek, Boczek, Paździoch
Alfred [*] Manfred [*] Bolesław [*] Kayomi [*] Księżniczka [*] Perła [*]
Fruburgerwe stadko |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 14:55
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
no tak ale jak ogon pulsuje oczami i merda ogonem (Dumbo) to jest zadowolony.. ale jak tylko merda (Dumbo przy zastrzykach) to już nie koniecznie |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2011 14:59
|
|
|
Mój Yulina (brat Yody ) też przekomicznie merda ogonem na Yankesa jak tylko ten się do niego zbliży, nie sądzę jednak żeby to było ze szczęścia, raczej z nerwów albo w ramach ostrzeżenia |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 19:22
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Merdanie ogonem to oznaka podekscytowania - a czy to z nerwów, czy z radości, to trzeba oceniać po innych sygnałach. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|