|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
[ZABAWA] Szczurzy test na inteligencję |
Autor |
Wiadomość |
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Sob Sie 28, 2010 21:33 [ZABAWA] Szczurzy test na inteligencję
Zwierzątka: ogony |
|
|
Opracowanie: Debbie Ducommun
1) Twój szczur:
a) zawsze słucha, jak do niego mówisz i wydaje się, że rozumie prawie wszystko - 5 punktów
b) zawsze słucha, jak do niego mówisz i wydaje się coś z tego rozumieć - 4 punkty
c) czasami słucha jak do niego mówisz, ale wydaje się, że nic nie rozumie - 2 punkty
d) rzadko słucha jak do niego mówisz - 1 punkt.
2) Twój szczur:
a) zawsze przychodzi na wołanie - 5 punktów
b) czasami przychodzi na wołanie - 3 punkty
c) rzadko mu się trafi przyjść na wołanie - 1 punkt
3) Twój szczur:
a) zawsze jest ciekawy nowych rzeczy, miejsc i ludzi - 5 punktów
b) czasami jest ciekawy nowych rzeczy, miejsc i ludzi - 3 punkty
c) rzadko jest ciekawy nowych rzeczy, miejsc i ludzi - 1 punkt
d) nie jest ciekawy nowych rzeczy, miejsc i ludzi - 0 punktów
4) Jeśli szczur je duży kawałek jedzenia i podstawiasz mu kawałek jedzenia, które lubi bardziej, to on:
a) natychmiast upuści to co je i chwyci nowe jedzenie - 5 punktów
b) próbuje złapać nowe jedzenie, ale ma tamto w pyszczku i nie może, więc wypuszcza tamto i łapie za nowe - 4 punkty
c) próbuje złapać nowe jedzenie, ale ma tamto w pyszczku i nie może, więc ogranicza się tylko do próbowania - 2 punkty
d) próbuje złapać nowe jedzenie, ale ma tomto w pyszczku, więc porzuca próby załapania nowego i je tamto, co ma w pyszczku - 1 punkt
5) Jeśli pokażesz swojemu szczurowi ulubiony smakołyk, a potem pokażesz mu jak go nakrywasz, albo schowasz w dłoni, szczur:
a) potrafi natychmiast znaleźć jedzenie - 5 punktów
b) patrzy na jedzenie, ale ma problem z zapamiętaniem, gdzie jest ukryte - 3 punkty
c) zapomina o jedzeniu, gdy je schowasz - 0 punktów
6) Twój szczur uczy się sztuczek w ciągu:
a) 1 do 3 lekcji - 5 punktów
b) 4 do 6 lekcji - 4 punkty
c) 7 do 9 lekcji - 3 punkty
d) 10 do 12 lekcji - 2 punkty
e) ponad 12 lekcji - 1 punkt
f) nie jest w stanie się nauczyć - 0 punktów
7) Po nauce sztuczki, szczur:
a) pamięta sztuczkę stale - 5 punktów
b) potrzebuje czasem lekcji przypominającej - 3 punkty
c) wydaje się, że zapamiętywanie sztuczek przychodzi mu z oporami - 1 punkt.
Punktacja:
35 punktów - Twój szczur jest bardzo inteligentny - to szczurzy geniusz!
24 - 34 punkty - Twój szczur ma inteligencję ponad przeciętną
19 - 23 punkty - Twój szczur ma przeciętną inteligencję
8 - 18 punktów - Twój szczur ma inteligencję poniżej przeciętnej i może wymagać umysłowej stymulacji
7 punktów lub mniej - Twój szczur jest kochanym małym głuptaskiem
Uwaga! Czasem charakter szczura może zafałszować wyniki. Może się np. zdarzyć, że szczur wycofany i nieśmiały, albo słabo oswojony, ma wysokie IQ. |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Wto Mar 12, 2013 13:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:37
Zwierzątka: szczury |
|
|
28 pkt - twój szczur ma inteligencję ponad przeciętną. |
_________________ Floyd (Quill of Anahata Rattery) [*], myszoskoczek Speedy [*], chomik Kubuś [*] |
Ostatnio zmieniony przez H. Nie Sie 29, 2010 08:45, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:48
|
|
|
Punkt 4 jest do kitu, moje szczury wypracowały metodę na chomika i z niczego nie muszą rezygnować. |
|
|
|
|
Anomalia
Atom Heart Mother
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 08:54
Zwierzątka: szczury |
|
|
Viss napisał/a: | Punkt 4 jest do kitu, moje szczury wypracowały metodę na chomika i z niczego nie muszą rezygnować. |
Viss, w sumie masz racje, moje też tak robią. |
_________________ Floyd (Quill of Anahata Rattery) [*], myszoskoczek Speedy [*], chomik Kubuś [*] |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 10:03
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
I moje |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Pamelita
giermanysta
|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 15:05
|
|
|
hmmm 25 ptk- Twój szczur ma inteligencję ponad przeciętną:) Jak zrobiłam moim test z punktu nr 5 to się tak śmiesznie siłowały z palcami hehehe:) |
_________________ Za TM: Myszunia, Fifunia [*][*], kotka Teosia [*] |
|
|
|
|
Cerro
gdzie nogi poniosą
|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 11:57
|
|
|
27 pkt, ponad przeciętną. |
_________________ Gryfnioki |
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 13:27
Zwierzątka: Gończy polski i 9 Maogonków |
|
|
Hexe ma 34 punkty...
Wiedziałam, że jest wspaniała
Drei - 30 pkt
Hinatce wyszło 22, ale ją właściwie nie interesują zbytnio ani ludzie, ani nowe miejsca... Zresztą zastanawiam się, czy rzeczywiście samo zainteresowanie czymkolwiek ma wpływ na inteligencję? |
_________________ ... ponieważ bułka.
Nade mną i w : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
|
|
|
|
|
polonistka
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 16:28
Zwierzątka: córka |
|
|
Cóż, Pandora i Nike mają ok. 30-31. Tylko Pandorze nie przykryję jedzenia ręką, bo chociaż niby gryźć przestała, ale jednak nie do końca - a palce wolę mieć całe...
A Erisiątko, cóż, jest poniżej przeciętnej. Chociaż z drugiej strony - czasami ma odpały i raptem wszystko zaczyna łapać, a potem znów jest w swoim świecie. Ot, nasze biedne dziecko specjalnej troski. Ale takie kocha się najbardziej
Co do Wenus - na razie obserwujemy |
_________________ Za TM: Leda, Westa, Wenus, Eris, Nike i Pandora |
|
|
|
|
Ęngel
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 17:52
|
|
|
Joey 22 a Ari 27 całkiem nieźle. Zgodzę się z Viss, czwarty punk do kitu bo moje również wypracowały sobie taką metodę. |
_________________ [*] [*] [*]
http://forum.szczury.biz/...ghlight=#498871
|
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Śro Wrz 15, 2010 21:51
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Wolę nie ryzykować bo okaże się, że moje szczury mają większe IQ ode mnie |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
Asmena
alv
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 05:44
|
|
|
Asica21, ale to jest inaczej liczone- przejrzyj sobie ten test |
_________________ Ze mną: Chiki, Ama, Yoru, Bambi, Latte
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya, Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Hagu, Sukui, Arai |
|
|
|
|
Asica21
Lekko zaczarowana ;P
|
Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 08:24
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Asmena, -ka test przeglądałam i w moim przypadku już w dwóch pierwszych pytaniach padłaby odpowiedź d, jeśli chodzi o dziewczynki to pierwsze i drugie pytanie odpowiedź b aby nie kompromitować się jeszcze bardziej resztę zostawię w spokoju |
_________________ Ze mną: Na zawsze wszystki moje myszki.
Po tamtej stronie: Pchełka [*]- tęsknie i przepraszam. Perełka [*], Zuzia [*], Kluseczka [*], Omisia labisia [*], słodka Beza [*], Fuzia kolanko, Pani gąbka [*], Purchawka [*] Jacuś labik placuszek wielki [*], Jagódka [*], Wiśnióweczka [*], Ełrusia [*], Quleczka [*].
|
|
|
|
|
kirstenow
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 20:17
|
|
|
Mój pan szczurek ma tylko 4 punkty, ale to i tak nieźle, bo jest pluszowy
a moje dwie szczurzyce - nie wiem.
Szczurzym dziewczynom wieku i inteligencji się nie wypomina |
|
|
|
|
pixel
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 20:21
|
|
|
Moja siostra zdobywa u mnie w tym teście 12 pkt. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|