|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Planowany miot Q of Anahata |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 05:29 Planowany miot Q of Anahata
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Miot Q:
POCAHONTAS Emerald Moon + BIGGLES MoonShine
x
Pocahontas:
standard Dg, standard Fg, cinnamon, spotted, variegated
ur. 29.06.2009
matka: Zelmah Iletis (standard, lavender, capped, spotted)
ojciec: Sahib Rat's Troop (dumbo, satin fuzz, cinnamon, varieberk)
Pocahontas to odważna, a jednocześnie wyluzowana samica - postawiona w nowym miejscu niucha z zaciekawieniem, zwiedza, a jak jej się znudzi, idzie spać. Mizia się i daje buziaki jest nad wiek poważna, zamiast szaleć z innymi woli dostojnie wypoczywać ze starszymi szczurami jest słusznej wielkości, zapowiada się na całkiem sporą samiczkę. Została mamą miotu H.
Biggles
standard Dg, velveteen, platinum, self
ur. 26.11.2008
Matka: Ylith's CHARMAINE (standard, american blue, varieberk)
Ojciec: BANDOLERO of Gremleen´s (dumbo, velveteen, platinum, self)
Gdy był u mnie był bardzo spokojny i grzeczny, lubił sobie pobiegać i pozwiedzać (przy tym strasznie zaczepiał nasze koty), ale lubił też mizianko i przytulanie. Został tatą miotu C, ale linia z tej strony jest stracona, dlatego będzie kryć u mnie drugi raz. Są też dla niego plany w hodowli Wo De Shu.
Spodziewamy się:
uszy: standard, dumbo, przy czym będzie zdecydowanie więcej standardów
sierść: standard, velveteen
znaczenia: self, berkshire, varieberk, variegated, może inne
kolor: mink, cinnamon, platinum, platinum agouti
W miocie są szanse na inne odmiany barwne (m.in. lavender, lavender agouti, beige), ale nie przyjmujemy na nie rezerwacji.
Wzór rodowodu miotu, strona z przodkami:
[w trakcie robienia]
Planowana data krycia: początek maja 2010
Aby zapisać się na miot proszę o wypełnienie CV:
http://chomikuj.pl/anahata_rattery?fid=92251796
i wysłanie go na adres hodowli:
anahata_rattery@interia.eu
Możemy odmówić rezerwacji maluszka bez podania powodu. CV, w których ktoś napisze, że maluszek będzie sam lub będzie rozmnażany może w ogóle nie być rozpatrywane (!!). Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcemy znaleźć dla naszych szczurzych wnuków jak najlepsze domki
Prosimy pamiętać o tym, że szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Miot będzie mieć miejsce w Białymstoku, maluszki będą dowiezione do Warszawy.
Cena za maluszka będzie wynosić około 85 zł.
Inne zasady:
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantujemy, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Kolejność wyboru ustalamy my, poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce kończą 12 - 14 dni i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej kolejności, również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
W razie wątpliwości proszę pytać. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
 |
Lavi

|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 10:49
Zwierzątka: Szczur x2, psiak |
|
|
Aaaa platyny, zaryczę się chyba |
|
 |
Sysa

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 13:35
Zwierzątka: 3 nimfy |
|
|
Wypełniłam CV przed chwilą i tylko nie wiem czy jest sens już wysyłać czy jeszcze nie.. Bo tutaj niby można, ale na stronie pisze, ze rezerwacje nie są jeszcze przyjmowane..
Rodzice mnie zachwycili i koniec obrony przed GMR nastąpił... |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 13:54
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Nakasha, czy w związku z ostatnimi wiadomościami odnośnie koloru Poahontas przewidywane kolory maluchów nie ulegną zmianie? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Sysa

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 13:58
|
|
quagmire, to mi gdzieś umknęły te zmiany... Czy to będzie duży offtop, jeśli dołączę pytanie jakie to wiadomości? |
_________________ Ze mną Idzia (07.07.09r.-23.11.10r.), Laura (07.07.09r.-02.11.12r.), Beza (07.07.09r.-13.04.11r.), Bąbel (14.02.10r.-23.04.12r.), Essie (19.04.10r.-07.05.12), Fibi (24.05.10r.-12.06.12), Ofca (30.05.10r.-04.06.13) |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 14:13
|
|
Tak, miot stoi obecnie pod znakiem zapytania. Tak właściwie chciałam kryć drugi raz Pocę tylko dlatego, bo zależy mi na genach Bigglesa, a już mu czas ucieka. Poza tym zmieniła się moja sytuacja osobista i mogę nie mieć czasu w maju na ten miot.
Muszę się zastanowić, czy miot w ogóle dojdzie do skutku. Wolałabym, aby Biggles jakby co krył córkę Pocahontas, ale miałby wtedy 19 miesięcy... muszę spokojnie o tym pomyśleć. |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 14:16
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Jeśli dałby radę w tym wieku, to tym lepiej dla maluchów |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Sysa

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 14:20
|
|
Ale mama musiałaby znosić takiego zrzędliwego staruszka |
_________________ Ze mną Idzia (07.07.09r.-23.11.10r.), Laura (07.07.09r.-02.11.12r.), Beza (07.07.09r.-13.04.11r.), Bąbel (14.02.10r.-23.04.12r.), Essie (19.04.10r.-07.05.12), Fibi (24.05.10r.-12.06.12), Ofca (30.05.10r.-04.06.13) |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Pią Lut 26, 2010 14:25
|
|
Właśnie, będzie lepiej dla całej linii po nim jak będzie starszy. 19 miesięcy to rok i 7 miesięcy, więc tak w sam raz. O ile oczywiście nie zacznie się nagle starzeć, ale mam nadzieję, że dałby radę w tym wieku.
Możliwe, że będzie zmiana partnerki dla Bigglesa na Hotaru. |
|
|
|
 |
Nakasha

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 17:49
|
|
Uprzejmie proszę o usunięcie tematu. Z góry dziękuję. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|