|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Pon Sty 22, 2007 21:36 |
Opinie nt. fuzzow. A także innych odmianach i ich hodowli |
Autor |
Wiadomość |
Lucek
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 09:37
Zwierzątka: Hektor i Dante |
|
|
TarI napisał/a: | :mrgreen: a ja uwielbiam je całować jak są takie gorące po spaniu |
o tak! |
_________________ to the world you are a person,
to a rat you are the world.
|
|
|
|
|
LaCoka
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 11:27
Zwierzątka: <:3)~, kocina i dwa żabulce :) |
|
|
TarI napisał/a: | :mrgreen: a ja uwielbiam je całować jak są takie gorące po spaniu |
Tak, tak, tak! i przytulać rano do twarzy taką gorącą, zaspaną kulę |
_________________ <:3)~ Fecia Koka, Hera, Banshee, Neytiri, Nanami, Calypso, Balder, Hoder, Zgredka, Rosalie of AR, Amishi, Nisha, Yuki, Tamika
Za TM: Kirunia, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, dwie Zgredzie, Tadzio, Fuzyjka, Enkeli, Pasio, Psiutka, Rubi, Keiko, Chiyo, Osama, Agutka, Wielka Szu - na zawsze w moim sercu maleństwa |
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 21:35
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
A ja powiem szczerze i otwarcie,że kiedy po raz pierwszy zobaczyłam fuzza na żywo to pomyślałam,że nigdy nie będę miała takiego szczurka u siebie .A teraz zmieniłam całkowicie zdanie (tzn.jakiś czas temu ok. 2 lat ) i uważam ,że są cudowne i milusie.Na razie nie zamierzam się doszczurzać (chyba że uda mi się panienkę z hodowli do której wysłałam CV to jeszcze ją ),ale jeśli potem będę chciała jakiegoś szczurka w moim domu to będzie to na pewno fuzz dumbo normalnie zachorowałam na nie i nie wiem czy wytrwam w moim postanowieniu nie doszczurzania się |
_________________ Za TM : Białeczka,Łysa,Tycia,Iva,Gaja i kilkanaście innych aniołków
Ze mną;Lillka SunRat's,Koffi Abraxas i Fetka |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Sob Gru 19, 2009 21:58
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Martek, mój TŻ nawet na samo zdjęcie fuzza wykrzywiał się nazywał je "czarnobylami" ale gdy miał okazję je pomacać na wystawie, to mu się totalnie przestawiło i teraz nasz fuzzik to jego ulubiony szczur. ja lubię fuzzy, ale takie mocno omszone. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
Lucek
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 09:08
Zwierzątka: Hektor i Dante |
|
|
Nakasha napisał/a: | ja lubię fuzzy, ale takie mocno omszone. |
są w dotyku takie "zamszowe"
...za swoje |
_________________ to the world you are a person,
to a rat you are the world.
|
|
|
|
|
Martuha
|
Wysłany: Nie Gru 20, 2009 12:34
Zwierzątka: 3 szczurzynki,2 psy,królik,rybki ;) |
|
|
Lucek napisał/a: | Nakasha napisał/a: | ja lubię fuzzy, ale takie mocno omszone. |
są w dotyku takie "zamszowe"
...za swoje |
Oooo jaaa to chyba jednak nie wytrwam w postanowieniu o niedoszczurzaniu |
|
|
|
|
zuuzuushii
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 10:57
Zwierzątka: (*) za TM. 14 <:3)~ (*) |
|
|
o kurcze... wpadłam przypadkiem na zdjęcia fuzzika american blue. *_* nie można się nie zakochać!!! cudny, przepiękny i nasuwa się pytanie... dlaczego takich u nas nie ma? To będzie moje marzenie, kiedy będę się doszczurzać za dwa lata:)
http://www.potkanmarvel.w....html#Billy_Boy |
|
|
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 11:01
|
|
|
zuuzuushii, jak nie ma? o.O Lua z mojego miotu była am blue, w moim miocie A były blue agouti fuzzy. Takie mioty były ale ludzie wolą fuzzy topazowe
trudno by było żeby na zawołanie jednej osoby robić mioty am blue fuzz, bo w tym miocie jeden maluch się nie urodzi, po za tym patrzymy przede wszystkim na zdrowie.. |
|
|
|
|
zuuzuushii
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 11:09
|
|
naprawdę? Rozumiem czemu, bo wyglądają pewnie na bardziej łysiutkie? No ale ostatnio, przeglądając strony rzuciły mi się w oczy tylko albo jaśniutkie albo czarne i może prze to naturalne wydało mi sie, że są tylko takie, nie wiem czemu dlatego zdziwiłam się jak zobaczyłam blutka
No ale taki blutek, kurcze jest tak ślicznie omszony...:)
no ale wiadomo rynek rządzi się własnymi prawami
wiadomo... też uważam, że zdrowie przede wszystkim...jest najważniejsze. |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 14:13
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Omszenie u fuzza nie zależy od koloru. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
zuuzuushii
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 14:21
|
|
no tak chodziło mi o to, że ten meszek ma taki ładny kolor i całościowo szczurek wygląda niczego sobie
Off-Topic: | ale ja jestem teraz w takiej fazie, że zachwycam się wszystkimi szczurkami, co nowe zdjęcie to ładniejsze <help^^> |
|
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 16:05
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
sachma napisał/a: | Takie mioty były ale ludzie wolą fuzzy topazowe | sachma nie kłam |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 21:47
|
|
|
a ja kocham fuzzy siamese |
|
|
sachma
Zaproszone osoby: 15
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 21:54
|
|
|
wuwuna, ludzie = hodowcy jakie fuzzy kochają nasi hodowcy i jakie sprowadzają? topazowe no ja mam czarnego |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Sty 30, 2010 23:21
|
|
|
Miałam niebieską Felisię, gdyby nie jej rozmiary (nie wyrosła wstręciucha) i ewidentna "skrajność" łysiasta, może zostałaby mamą.
Poza tym kryłam Jacklin jej (to jest Felisi) rodzonym bratem, też fuzzowym blutem, tak więc akurat mnie proszę wykluczyć z tych topazowych importów, nigdy się kolorystycznie nie ograniczałam w kontekście moich łysych domowników.
Ból jest tak naprawdę taki, że poza granicami Polski fuzzowe linie pojawiają się właśnie w kolorach beige/topaz/agouti/black, poza nielicznymi wyjątkami siamese na ten przykład i sporadycznymi przypadkami gołych niebieściaków.
A szkoda, bo fajnie jest patrzeć jak ten szczur się zmienia i bawić w ciuciubabkę jaki to kolor miała pierwotnie na ciele.
Niezły rebus.
Lubię takie. |
Ostatnio zmieniony przez nezu Sob Sty 30, 2010 23:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|