Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Czyste zwierzęta? Nauka korzystania z kuwety
Autor Wiadomość
Bema 

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 00:20   

Ja o dziwo z panami ś.p. moimi nie miałam raczej problemów, ale dziunie (aż jestem zaskoczona) to szczają za przeproszeniem gdzie popadnie, głównie na plastik półeczek, zapach niesamowity, wypadałoby je szorować (półki, a nie dziunie) ze 2 razy dziennie, no ale.... Mąż marudzi już (sam chciał, to ma)...

tamiska
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 07:47   

Moi faceci smierdza przeokrutnie przy zamknietym oknie nie da sie wytrzymac dluzej :/ kĄpie ich raz na jakis czas. Stary cuchnie jak nie wiem co a mlody ma przyjemny zapach ale niestety stary na niego tak leje ze az ma po jakims czasie siersc sztywna jak na zelu :shock: poza tym odchody sa glownie na drewnianej polce a pozniej im przeszkadzaja i wyrzucaja je na ziemie w okolo. Nie moge Starego puscic w pokoju bo cokolwiek stoi na ziemi i on sie po tym przejdzie to jest poprostu zalane cale , potrzeba wiele papieru zeby to wytrzec bo sie klei. Jak zmienie sciolke to na drugi dzien juz jest ten sam smrod. Kawalerka z aneksem kuchennym bez balkonu to nie jest najlepsze miejsce na trzymanie dwoch takich smierdzieli. Normalnie juz zalamka :?
Ostatnio zmieniony przez Layla Czw Sie 28, 2008 07:50, w całości zmieniany 1 raz  

Layla 
zawieszona

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 07:50   
   Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta

tamiska napisał/a:
na drewnianej polce

Drewno + samce = koszmar. Wywal półki i wymień na plastikowe lub z prętów.

Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban...

tamiska
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 07:56   

Bede musiala tak zrobic. I tak juz tylko jedna zostala drewniana. Ostatnio jak kreska juz podrosl znacznie to nawet wietrzenie malo pomaga. Dzisiaj to smierdzi wyjatkowo a przedwczoraj zmienialam sciolke i pucowalam cala klatke zapachowym srodkiem.

Bema 

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 10:54   

Plastik też śmierdzi kochane :) Choć pewnie nie tak jak drewno :wink:

tamiska
[Usunięty]

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 11:32   

no bo drewno nasiaka :/ w koncu nie dalo sie wytrzymac i zmienilam i znowu sciolke. Zauwazylam ze ktorys robi takie rudawe grudkowate kupki i to one glownie tak smierdzialy okropnie teraz.... to normalne? jak wyglada biegunka u szczurow?

Layla 
zawieszona

Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 16:30   
   Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta

tamiska, o biegunce jest odpowiedni temat na forum, upraszam o nieśmiecenie tu ;)

Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban...

nutaka 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 14:48   

mam pytanie, moje panny zawsze załatwiały sie do kuwety nie zrobiły kupki nawet po za klatką, zawsze tylko do kuwety, a dzis rano się budzę patrze a tam gdzie mychy spą kupki, tam gdzie jedzą kupki i tam gdzie przesiadują kupki. :shock: szok! czym to moze byc spowodowane? :shock:

dodam ze wczoraj sprzątałam klatke, więc moze chciały zaznaczyc w ten sposób ze to jest ich? :drap: chodz kupkami?! nigdy wczesniej tak nie robiły.

S 

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 15:40   
   Zwierzątka: brak

Szczury to inteligentne stworzenia. Po co mają chodzić to kuwety? Duża przyjdzie i posprząta.

nutaka 

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 16:10   

ale one nigdy tak nie robiły......

Oli 

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 16:16   

A nie zestresowały się czymś w nocy lub nie dałaś im czegoś do jedzenia co pobudziło pracę jelit? i czy hamaczki czy co im tam włożyłaś nowego było całkiem nowe, czy już kiedyś używane?

nutaka 

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 20:06   

Olimpia napisał/a:
czy hamaczki czy co im tam włożyłaś nowego było całkiem nowe, czy już kiedyś używane?

całkiem nowe, ale półki były stare przeciez.

Olimpia napisał/a:
A nie zestresowały się czymś w nocy lub nie dałaś im czegoś do jedzenia co pobudziło pracę jelit?

nie zestresowały się niczym chyba ze jak spałam, ale wąpię, a do jedzenia nie dostały nic nowego.

Oli 

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 20:12   

nutaka napisał/a:
całkiem nowe

może zapach nowości je tak zestresował albo właśnie chciały zaznaczyć nowy teren

nutaka 

Wysłany: Pią Wrz 05, 2008 20:17   

mam nadzieje ze sie nie powtórzy bo zirytowało mnie to :]

nitka 

Wysłany: Pią Paź 03, 2008 12:28   
   Zwierzątka: 2 szczury, 3 psy

a mój Szczepan też sika pod siebie i wszelkie szmatki, polary, reczniki, papiery idą do kosza przy sprzątaniu, normalnie sie nie da tego smrodu znieść, mimo,że teraz jest tylko jeden. Mam zakaz prania zaszczochanych polarów w pralce bo matka każdy smród wyczuje ma tez alergię więc lipa, bo mówi że potem w całej łazience śmierdzi jak ze stodoły, ehh;/. Musze kupować na wagę a potem prać coraz to nowe potencjalne szczurze pościele. Problem drewnianych półek został usunięty - wsadzam mu pudełka kartonowe do spania i do siedzenia i też wyrzucam co jakiś czas. A poza tym kochany tatuś postanowił mnie poratować i była jedna półka z pleksi (czy nie wiem jak to sie pisze) wystarczy umyć gąbką i zmyć wodą, i amen :P Polecam

Odpowiedz do tematu