|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Sutki. Obrzmienie |
Autor |
Wiadomość |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 10:12
|
|
|
Nisia napisał/a: | Ale nie zawsze tak jest. | o jezu, Nisia, przecież ja pisze o możliwości, przestrzegając przed bagatelizowaniem. Wiadomo, że nie musi tak być. |
|
|
|
|
marla [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 10:12
|
|
|
jeśli byłam u weta na ogólnym badaniu stanu zdrowia, a on nic nie wspomniał na temat tych sutków to znaczy, że wszystko ok? czy mógł nie zauważyć? odniosłam wrażenie, że gościu zna się na szczurach. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 10:14
|
|
|
aga, po prostu następnym razem powiedz mu, żeby sie na tym skupił troche bardziej. Myślę, że jeśli po ogólnym acz dokładnym macaniu nic nie zauważył, to wszystko jest na szczęście w porządku. |
|
|
|
|
marla [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 10:16
|
|
|
ok to w takim razie przy następnej okazji mu pokażę, ale nie będę szła specjalnie z tej okazji obejrzałam rudą dokładnie (jarka się nie dało) i nie są ani twarte ani jakieś inne. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Śro Sie 13, 2008 10:18
|
|
|
aga napisał/a: | i nie są ani twarte ani jakieś inne. | super, możesz właśnie sama tez kontrolować jej stan, macanie co jakis czas jest wspaniałą metodą wczesnego wykrywania. Macając regularnie zauważysz bez problemu zmiany. |
|
|
|
|
Cola
dumny student wet :D
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 21:01 Opuchlizna naokoło sutka
Zwierzątka: kot |
|
|
Zauważyłam dzisiaj u Leny opuchliznę naokoło sutka. Sam sutek wygląda normalnie.
Opuchlizna jest zaczerwieniona, miękka, nie wyczuwam żadnego zgrubienia.
W sobotę mamy wizytę, ale na wszelki wypadek piszę.
Może byc to związane z hormonami>?
Ostatnio panny miały rujkę
Jeśli taki temat już był bardzo przepraszam. |
_________________ mam kota.
|
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 21:04
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Jak moja Euro miała gruczolaka, sutek był normalny, tylko była kulka pod nim... Niepokojąco mi wygląda, sprawdź to dokładnie u pani Ani. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
Cola
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 21:06
|
|
jade tam w sobote.
bym była bardziej zaniepokojona gdyby to nie było takie mięciutkie.
zero jakiegokolwiek zgrubienia, miękkie jak reszta skóry z tkanką tłuszczową.
zauważyłam dopiero dzisiaj, a praktycznie codziennie je oglądam i co jakis czas macam pod pachami i pachwinami... |
|
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Czw Lut 05, 2009 21:34
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Może to być też cysta mlekowa. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lut 06, 2009 07:13
|
|
|
U Gythy obrzęknięta była raz cała lewa listwa gruczołowa. Wyglądało to strasznie.
Zołza była z tydzień po odstawieniu ostatniego malucha do swojego domu i miałam naprawdę czarne wizje. Poleciałam do weta z jęzorem do ziemi.
Też spanikowałam, a okazało się że to "tylko" jeden z objawów hormonalnej burzy. U ofutrzeńców też bywa, tylko go nie widać.
U Gythy obrzęk znikł całkowicie w 30 godzin po pojawieniu się i nic podobnego już nigdy nie wróciło...
Aha, w 4 dni po tej akcji miała ruję stulecia..
Nie jest powiedziane że to to, ale jednak gruczolak zaczyna się inaczej, więc na twoim miejscu nie rwałabym sobie włosów z głowy... |
|
|
|
|
Cola
|
Wysłany: Sob Lut 07, 2009 12:49
|
|
Wróciłyśmy od pani weterynarz.
Lena ma już tą opuchliznę również naokoło sutka po drugiej stronie.
Pani powiedziała że z racji wieku (za miesiąc skończy 2 latka) zmienia się poziom hormonów, co wpływa na tkankę gruczołową i moze zrobic się gruczolak... albo zniknie.
W następnym tygodniu jedziemy na kolejne badanie.
Poza tym Lena czuje się świetnie, chyba nie wie że coś jej dolega |
|
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Sob Cze 06, 2009 10:07
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Scalone z "Opuchlizna naokoło sutka", "Sutki u szczurzycy". |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Fea
|
Wysłany: Pon Mar 15, 2010 23:54
|
|
|
nezu napisał/a: | U Gythy obrzęknięta była raz cała lewa listwa gruczołowa. Wyglądało to strasznie. | Nezu, napisz o tym coś więcej pliz, bo Sannie spuchły wszystkie możliwe cycki. W dodatku ma zaczerwienione podbrzusze (coś pomiędzy zaczerwienieniem a zasinieniem), ale zupełnie niebolesne, co jakiś czas wyciek z sutków (raczej nie jest ropny, kompletnie pozbawiony zapachu, wygląda jak mleko) i nikt już nie wie co to jest, a przy tym węzły chłonne wielkie jak cholera. Już nie wiem co robić, dostaje teraz enro przeciwzapalnie, jest zmęczona i boję się, że mi zgaśnie. |
_________________ Można pogłaskać naszego królika i nadać mu imię. Królik ma to w dupie, a państwu będzie miło.
pisz, dopóki nie uwolnisz wszystkich |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 00:01
|
|
|
a może to ciąża urojona |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Fea
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|