|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 21:20 |
Miot R Rat`s Troop - Źle się dzieje... |
Autor |
Wiadomość |
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 13:52
|
|
|
nezu, kciukam za całą gromadkę. |
|
|
|
|
Ren [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 14:16
|
|
|
Ja też kciukam |
|
|
|
|
marla [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 16:03
|
|
|
ja też będzie dobrze.
i nie moge się doczekać, aż poznam imiennika mojego rashada, jeśli się zdecydujesz na to imie (:
a mogłabym być jego przyszywaną ciocią? plis plis pliiis |
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 19:05
Zwierzątka: małe stadko |
|
|
moje tez sa .Niecierpliwie czekam na foty ,bom musze sie na czyms uczyc odmian . |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 22:35
|
|
|
Chciałam tylko napisać, że o północy zrobię mały coming out..
Na razie bez fot indywidualnych, za to ze zdjęciami które zdążyłam porobić przez ostatnie 5 dni życia Visienkowych dzieciaczków..
A indywidualne fotki będą w niedzielę albo po weekendzie.. (w sensie w poniedziałek). |
Ostatnio zmieniony przez nezu Pią Lip 18, 2008 23:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 23:02
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Justka1 napisał/a: | bom musze sie na czyms uczyc odmian | Justka widzę ,że za naukę się bierzesz
nezu napisał/a: | za to ze zdjęciami które zdążyłam porobić przez ostatnie 5 dni życia Visienkowych dzieciaczków.. | O łiiiiiiiiiiii o łiiiiiiiiiiiii,jak super też chcę sie uczyć nezu napisał/a: | A indywidualne fotki będą w niedzielę albo po weekendzie | O łiiiiiiiiii.Czy ja już zawsze,będe sie tak na miociki szczurancjuszy ślinić (Aż nie wierzę)
za maluszki,za zdrówko |
|
|
|
|
nezu
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 23:25
|
|
|
Coming out czas zacząć..
Visienka jak dotąd jest doskonałą mamą. No, prawie doskonałą, bo zdarzało się jej nzabierać dzieci do 3 dnia życia na nieplanowane wycieczki, przyssane do niej na amen i kiedy maluch się odkleił, zapominała zaciągnąć go do gniazda..
Jest też odrobinę nadopiekuńcza i na przykład ładowanie paluchów do gniazda kiedy księżna pani karmi młode nie wchodzi w grę, chyba że chciałabym palcowego piercingu.
Jak dotąd wszystkie maluchy, które się urodziły, żyją.
Przy okazji Visienka już na starcie zrobiła mi niespodziankę. Napisałam temat że miot już się urodził a maluchów nie jest za wiele, a tymczasem Visnia zaczęła rodzić znowu.
No i nie wiem jakim cudem, ale w jej brzuchu zmieściło się 11! piszczących, różowych klusek... O_O
W tym 8 chłopa
i 3 kobietki
No i jeszcze jedna miła niespodzianka. Są dwa jasnookie. Mink albo pearl, czas pokaże.
Zdjęcia indywidualne będą pod koniec weekendu albo w poniedziałek, a na razie przystąpię do wrzucania tu fot ogólnych od 1 dnia życia zaczynając...
Dzień pierwszy, z mamą (jak widać i po porodzie lubi polegiwać do góry brzuchem):
Dnia drugiego zaczęło być nieco widać kolorki na zdjęciach:
W trzecim dniu zaczęło być widać kolory wyraźniej i udało mi się zrobić fotki samcom i samiczkom osobno...
Chłopcy:
Od lewej: black hooded (niestandardowy, kilka kropek), black variegated hooded, black cap stripe, black cap stripe, black spotted variegated, black variegated, black spotted variegated, mink/pearl cap stripe lub striped husky.
Bez flesza:
Dziewczyny:
Od lewej: black hooded, black husky striped, mink/pearl cap stripe
Bez flesza:
Czwartego dnia zaczęły się pojawiać pierwsze, pojedyncze, niewidoczne na razie włoski ( i bardzo proszę nie zwracać uwagi na otoczenie gniazda, Visnia postanowiła umocnić je jedzeniem...).
A dnia piątego czyli dziś mają już tych włosków nieco więcej, choć dalej są różowe..
Jakby nie było mam koszyk pełen pisanek:
Uwaga.
Rezerwacje będą możliwe dopiero od 3 tygodnia ich życia i na razie nie przyjmuję już żadnych cv od potencjalnych chętnych. Około 3 tygodnia życia wyklaruje się lista i okaże się czy i który malec jest nadal wolny.
Od dnia dziesiejszego fot nie będę robić codziennie, bo to naprawdę praco i czasochłonne..
Przypominam że miot ma status KONTROLNY!
Miłego ślinienia się.. |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 23:31
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
http://www.fotosik.pl/sho...49c5b7bf7600c70 Mamusia czyszcioszka,stópkę sobie myje
http://www.fotosik.pl/sho...a2ab19865f819d1 Jakie cudowne w tym sweterku |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
Bulletproof
...i wish i was
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 23:42
Zwierzątka: Minitygrys |
|
|
Piękne kluseczki I fajnie, że sporo jest jednak, będzie więcej do podziwiania
Kciuki za maluchy, żeby ładnie i zdrowo rosły |
_________________ Za TM: Yoga, Kei, Hikari, Rohini, Dilja, Isleen, Bessi, Lana, Gama |
|
|
|
|
Ren [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 09:27
|
|
|
Obśliniłam ekran, boskie maluchy |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 09:36
|
|
|
Heheheheheheheheeee Mam baaardzo zadowolony wyraz pyska. Opisy trochę rozjaśniaja mroki i zawiłości tych wszystkich przepysznych plamek.
Same cudowności! |
|
|
|
|
LunacyFringe
lucyfer
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 10:02
Zwierzątka: 3 x szczur , pies |
|
|
http://www.fotosik.pl/sho...49c5b7bf7600c70 - umarłam
Klusięta przekochane i różowe |
_________________ Kto chce, szuka sposobu; kto nie chce, szuka powodu.
ze mną : Serge Pandemonium, Fetysz, Maniek i Milva
za TM [*]: Felek, Pysio, Albin, Seth, Dante, Nero, Luno, Mefit, Isei, Kornel, Fenomen, Hector
Lucyferkowe Ratsy |
|
|
|
|
Azi
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 11:44
Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek |
|
|
Panowie cap stripe są wspaniali, zresztą reszta tałatajstwa też Oby pisanki rosły zdrowe, piękne i grubaśne |
_________________ W : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 11:55
|
|
|
Ależ śliczne kluuuusie |
|
|
H.
|
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 13:45
Zwierzątka: doge |
|
|
Mamusia z dzieciątkami i jej nóżki - genialne zdjęcia! : ) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|