|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Otwarty przez: Layla Sob Wrz 06, 2008 23:05 |
Objawy neurologiczne - zapalenie ucha? |
Autor |
Wiadomość |
Amelia
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 21:41 Objawy neurologiczne - zapalenie ucha?
|
|
|
W tym momecie nie wiem czy istnieje taki juz temat ale kompletnie nie wiem co robić
Czemu na tym forum nie ma chorob szczurow a moze z tego zdenerwowania zle patrze
Coś sie dzieje niedobrego z moim szczurem .jeszcze dwa dni temu normalnie sie zachowywała
Jednak w ciagu tego okresu strasznie schudła a dzisaj gdy wrociłam z pracy patrze że nie potrafi utrzymać rownowagi i gdy ja wyciagne z klatki to biega w kółko .nie mam pojecia co mam robić patrze na jakies całodobowe lekarze weterynarii w Krakowie ale z tych nerwow nie moge nic znalesc
Dori jest ze mna od 7 grudnia 2006 roku wiem ze na szczura to pokazny wiek
Balagam was pomozcie wiem ze to wszystko jest chaotycznie napisane eh |
_________________ odeszły Dori, Narmi ,Chocko,Sarai , Set ,Lady
Ze mną Ra Re plus pies i 2 koty |
Ostatnio zmieniony przez falka Śro Cze 18, 2008 07:06, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
|
|
|
|
Karen
normalnie popier.... :D
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 21:45
Zwierzątka: szczurki, żółw wodno-lądowy, rybki, kot |
|
|
Opisz dokładniej to kręcenie w kółko. Mała pije coś? Jeżeli nie sprawdź czy nie jest odwodniona (złap za skórę i jeżeli ładnie wróci na miejsce to jest ok, jeżeli nie to podawaj jej jak najwięcej płynów). Mi to kręcenie się w kółko przywodzi na myśl problemy neurologiczne |
_________________ moje ogoniaste,
Moje aniołki: ['] Ares, Brutal, Ayar, Ali, Akio, Arvin, Blusio, Pixel, Myszor, Spider, Athanasius, Yoshee, Dux, Dream, Maszkaronik['] |
|
|
|
|
Oli
|
|
|
|
|
Amelia
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 21:49
|
|
|
Dzieki wielkie juz patrze na podane przez was liniki i jeszcze raz przepraszam ze nie poszukalam tego na forum ....... |
|
|
|
|
Karen
normalnie popier.... :D
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 21:50
Zwierzątka: szczurki, żółw wodno-lądowy, rybki, kot |
|
|
Pamiętaj, żeby pilnować, żeby mała się nie odwodniła |
_________________ moje ogoniaste,
Moje aniołki: ['] Ares, Brutal, Ayar, Ali, Akio, Arvin, Blusio, Pixel, Myszor, Spider, Athanasius, Yoshee, Dux, Dream, Maszkaronik['] |
|
|
|
|
Amelia
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 22:02
|
|
|
Teraz wlasnie je wiec nie bede jej w tej chwili wyciagnac .Gdy skanczy to poobserwuje ja dokladnie i wszystko sprobouje opisac .Wracam do szukania weterynarzy |
|
|
|
|
Amelia
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 22:19
|
|
|
Wyciagłam ja wyglada to tak że w chwili obecnej nie kreci sie w kólko jednak chodzi jakby była pijana nie potrafi utrzymać równowagi .I może się to wydać dziwne ale śmierdzi .Dori nigdy nie wydzielala zapachu a teraz wyjatkowo nieprzyjemnie pachnie .Futerko oprocz tego że jest przezedzone to nie ma na nim żadnych wyciekow ani profaliny .Nie kicha oddycha dobrze .Tak sie martwie chyba zamkne sie z nia w przedpokoju i bede siedziec z nią calą noc .A rano do weterynarza
trzymnajcie kciuki |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 22:23
|
|
|
A jaki to zapach? Sprawdź czy to nie przypadkiem z ucha jej tak śmierdzi. Jeśli z ucha, to trochę lepiej niż zapalenie mózgu, ale leki i tak musi dostać. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Amelia
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 22:29
|
|
|
Tak z ucha ...to mam sie mniej martwic niz sie martwie |
|
|
|
|
marhef
Idiot.
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 23:04
|
|
|
Olimpia napisał/a: | Jeśli z ucha, to trochę lepiej niż zapalenie mózgu, |
Ja bym tego nie bagatelizowała, bo ja Desti straciłam właśnie przez zapalenie ucha, które nie reagowało na leki.
Amelia, jak najwcześniej jutro idź do weta, niech mała dostanie antybiotyk (enrofloksacynę?) i steryd, mogą też być kropelki miejscowo do uszka. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Śro Cze 18, 2008 00:25
|
|
|
Mnie nie chodzi o bagatelizowanie, ale o to, że leki do mózgu o wiele wiele gorzej przechodzą niż do ucha. Choroba poważna, ale nie nieuleczalna. Do weta trzeba iść tak czy siak, bo niunia musi dostać leki. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
marhef
Idiot.
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Śro Cze 18, 2008 00:36
|
|
|
Olimpia napisał/a: | ale nie nieuleczalna |
Niestety, w przypadku mojej Desti było inaczej.
Ale to był jeden z nielicznych przypadków gdy zapalenie uszka nie reagowało na leki, rozprzestrzeniło się i zakończyło śmiercią. Faktycznie najczęściej zapalenie uszka jest o wiele mniej groźne niż zapalenie mózgu.
Więc - czekamy na wieści o stanie malutkiej. |
|
|
|
|
falka
['] ['] ['] [']
|
Wysłany: Śro Cze 18, 2008 07:10
Zwierzątka: kotka Puma |
|
|
Amelia, temat zostawiam, na przyszłość tu jest spis treści: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=872 podzielony na kategorie, jak widać jest kilka tematów o schorzeniach neurologicznych, natomiast jeśli jest to zapalenie ucha to zostawimy tutaj osobny temat. |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Śro Cze 18, 2008 08:36
Zwierzątka: ogony |
|
|
marhef napisał/a: | Ale to był jeden z nielicznych przypadków gdy zapalenie uszka nie reagowało na leki, rozprzestrzeniło się i zakończyło śmiercią. |
Bo to zalezy, co zapalenie ucha wywołało... |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|