gonienie ogona po narodzinach mlodych |
Autor |
Wiadomość |
Łobuz_Beskidy
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2018 17:21 gonienie ogona po narodzinach mlodych
Zwierzątka: szczury,węże |
|
|
Witam.w piatek moja samiczka po raz 1 urodziła 4 maluchy.Wszystko super tylko dziwi mnie jej zachowanie.Goni ogon,chwyta go i trzymając zanosi do młodych,takie zachowanie pojawia się często i trwa czasem nawet 2 godziny dziennie |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2018 17:47
|
|
|
Jeszcze jesteś na tym forum? A nie znasz się przypadkiem na szczurach lepiej od nas wszystkich? Myślałam, że Twoje szczury dzięki niskim temperaturom nie chorują, więc ta samiczka też jest na pewno zdrowa. |
|
|
|
|
Łobuz_Beskidy
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2018 20:04
|
|
To zachowanie ma związek z narodzinami,wiec proszę trzymać sie tematu |
|
|
|
|
FaerielDeVille
RCPL
|
Wysłany: Nie Sty 28, 2018 21:27
Zwierzątka: soon the adventure will begin... again |
|
|
Dlaczego w ogóle rozmnożyłeś szczury? Założyłeś hodowlę? |
_________________ Rodent Club PL |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2018 00:14
|
|
|
FaerielDeVille, zapewne dla węży.
Łobuz_Beskidy, jeśli sądzisz, że na forum miłośników szczurów dostaniesz poradę na temat swojej domowej hodowli trzymanej w zimie w garażu, to się mylisz . Idź lepiej na jakieś forum terrarystów, tam Cię pewnie przyjmą z otwartymi ramionami, przyzwyczajeni są już do torturowania karmówki. |
|
|
|
|
Łobuz_Beskidy
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2018 10:48
|
|
Widac właśnie jakie to forum jest mądre... Każdy najmądrzejszy ale pomoc to nie ma komu.Na szczęście sa inne fora na których jestem gdzie sa bardziej życzliwi ludzie |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2018 11:55
|
|
|
Łobuz_Beskidy, mam nadzieję, że już tam zostaniesz i przestaniesz nam zawracać głowę. |
|
|
|
|
Karol739 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Sty 29, 2018 14:28
|
|
|
Bardzo proszę, nie kłóćcie się, to jest forum dyskusyjne do kulturalnego wyrażania swojej opinii. Owszem, rozmnażanie szczurów bez zarejestrowania w SHSRP jest niewłaściwe, ale obowiązują tu zasady. Łobuz_Beskidy, dlaczego rozmnożyłeś ogony? Ja całej sytuacji nie znam więc w sprawie tych karmówek nie mogę się wypowiedzieć. A propos Twojego pytania: może to jakieś urojenia (hormony pewnie). Proponuję zasięgnąć rady dobrego weta. Senthe, odpuść trochę. Karmówka, owszem, nie jest właściwa, ale Łobuz_Beskidy kulturalnie poprosił o radę, więc myślę, że trzeba jej udzielić.
[ Dodano: Pon Sty 29, 2018 14:31 ]
Może trochę z hormonami trochę przesadziłem, ale obserwuj ogony dalej /Karol
[ Dodano: Śro Sty 31, 2018 10:22 ]
Hormony, ale po dłuższym namyśle sądzę, że to zabawa. Nie trzeba do weta. |
|
|
|
|
FaerielDeVille
RCPL
|
Wysłany: Śro Sty 31, 2018 20:26
|
|
Senthe, nie obrażaj terrarystów. Ja nie torturuję karmówki i żaden ze znanych mi osobiście terrarystów tego nie robi.
Jeśli chodzi zaś o samicę - do weta. To może być zarówno zaburzenie neurologiczne, jak i behawioralne. Nie będziemy ci diagnozować szczurów przez internet. |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Śro Sty 31, 2018 23:06
|
|
|
FaerielDeVille, przepraszam za uogólnienie. Sądziłam, że proceder karmienia węży żywymi ssakami jest w tym środowisku niepopierany, ale powszechny i co najwyżej zamiatany pod dywan. Chciałabym się mylić. |
|
|
|
|
FaerielDeVille
RCPL
|
Wysłany: Śro Sty 31, 2018 23:17
|
|
Senthe, jest niepopierany i nie jest powszechny. Edukacja działa również w środowisku terrarystycznym. Jestem zniesmaczona (i to bardzo lekkie określenie), kiedy czytam takie wypowiedzi. Nie jesteśmy zwyrolami. |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Czw Lut 01, 2018 00:17
|
|
|
FaerielDeVille, ok, na pewno lepiej się w tym orientujesz. Jeszcze raz Cię przepraszam i obiecuję już nie szkalować niemojego środowiska. |
|
|
|
|
|