Skąd pierwszego szczurka? |
Autor |
Wiadomość |
FaerielDeVille
RCPL

|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 19:23
Zwierzątka: soon the adventure will begin... again |
|
|
Senthe, też odchowywałam miot, wiem ile to kosztuje, ale nadal - uważam, że to nie usprawiedliwia do brania w takiej sytuacji kasy za szczura. No po prostu nie. Adopcja jest z założenia darmowa. |
_________________ Rodent Club PL |
|
|
|
 |
gregorij

|
Wysłany: Śro Sty 11, 2017 18:47
Zwierzątka: szczury |
|
|
Ja wszystkie swoje szczurki adoptowałem i nie żałuję tej decyzji, cieszę się, że pomogłem bezbronnym istotom. |
|
|
|
 |
Aggie
młoda i głupia

|
Wysłany: Pon Sty 23, 2017 18:32
|
|
|
Polecam Ci zajrzeć na FB na stronę fundacji Viva Gryzonie. Praktycznie cały czas można tam znaleźć zwierzaki do adopcji. Wszystkie są po uprzednim przeglądzie u weta, więc nie ma obaw, że dostaniesz szczura w worku. |
|
|
|
 |
papudraczek

|
Wysłany: Wto Mar 14, 2017 14:12 gdzie nabyc szczurki??
|
|
|
Witajcie
Zdecydowalismy z synem ze kolejnymi pieszczochami w domu beda szczurki.od 2 tygodni próbuje skontaktowac sie z warszawskimi hodowlami aby moc nabyc maluchy jednak bezskutecznie.nikt sie do mnie jeszcze nie odezwal
Czy mozecie mi powiedziec gdzie moge takie maluchy kupic zeby bylo bezpiecznie |
_________________ Papudraczek |
|
|
|
 |
agathe1988

|
Wysłany: Wto Mar 14, 2017 14:20
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
papudraczek, ani Zirrael ani Incredible Rats nie odpowiada na maile? |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
 |
papudraczek

|
Wysłany: Wto Mar 14, 2017 23:07
|
|
|
Troche dziwna praktyka.To jak mozna sie skontaktowac z hodowla?i gdzie jeszcze moge nabyc szczurki ?
[ Dodano: Wto Mar 14, 2017 23:23 ]
Przepraszam ale nie dostrzeglam znaku zapytania na końcu.myslałam ze to stwierdzenie.zbyt wielki pospiech. incredible rats odpowiedzialo mi dzis ale kolejny miot maja w planach dopiero na koniec kwietnia.nikt wiecej sie nie odezwal. Nie wiem czy moj syn wykaze sie az tak duza cierpliwoscia 😣 |
|
|
|
 |
agathe1988

|
Wysłany: Śro Mar 15, 2017 08:10
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
papudraczek, to może adopcja? Będzie szybciej, codziennie wiele szczurków szuka dobrego domu |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
 |
papudraczek

|
Wysłany: Śro Mar 15, 2017 08:39
|
|
|
Z wielka checia gdyz wszystkie dotychczasowe zwierzeta mialam z adopcji badz znalezione.ze szczurkami jednak nie mialam do czynienia baaarrrdzo dlugo i boje sie troszke ze nie poradze sobie z socjalizacja ich badz wiekszymi problemami.jednak jezeli jest to mozliwe bardzo prosze o wskazówki gdzie ew.moge zwrócić sie o adopcje oraz wskazówki |
|
|
|
 |
limomanka

Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Mar 15, 2017 10:07
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
papudraczek, szczury z domów tymczasowych będą już zapewne zsocjalizowane, a więc to dobre wyjście Mamy na forum dział z ogłoszeniami, zachęcam też do przejrzenia fb (grupa SzczurzeAdopcje). Powodzenia |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
 |
papudraczek

|
Wysłany: Śro Mar 15, 2017 15:37
|
|
|
Super wielkie dzięki.wieczorem zabieram sie za poszukiwania 😆 |
|
|
|
 |
grażyna

|
Wysłany: Czw Sie 03, 2017 22:13
Zwierzątka: różne |
|
|
Witam
Tu się przywitam bo nie mogę znależć działu powitania .Będę sobie podczytywać o szczurkach informacje i może potem będę mieć futrzaki . |
|
|
|
 |
Karol739 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Sie 19, 2017 08:55
|
|
|
Wejdź na stronę SHSRP, tam znajdziesz dobre, sprawdzone hodowle. Cena ogonków tam to mniej więcej 80-130 zł. Polecam też hodowlę Zirrael Rattery. Jeśli wolisz adopcję to spróbuj n.p OLX. Szczury te mogą być z zoologa, lecz powinne być dobrze oswojone. |
|
|
|
 |
szczurkai

|
Wysłany: Sob Sie 19, 2017 21:12
Zwierzątka: szczury i żółw |
|
|
Karol739, na forum nie popieramy kupna szczurów w sklepach zoologiczny ch |
_________________ Moje :
Syria, Serbia , Ukayali , Orinoco
Za TM:Luna, Chelsi, Unia Europejska, Velvet, ,Melania, Bella, Paryż , Tokio |
|
|
|
 |
grażyna

|
Wysłany: Pon Sie 21, 2017 16:18
Zwierzątka: różne |
|
|
zastanawiam się czy potworki szczurki są trochę podobne z charakterków do fretek? z olx trochę bym się bała ,raczej ze sprawdzonej hodowli |
|
|
|
 |
szczurkai

|
Wysłany: Śro Sie 23, 2017 22:42
Zwierzątka: szczury i żółw |
|
|
grażyna, a jakie z charakteru są fretki ? Szury najlepiej adoptować np. Ze szczurzych adopcji na FB , można też kupic w jednej z polecanych hodowli (Rotta Taivas , Zirrael Rattery , Husarskie Skrzydła, Incredible rats) |
_________________ Moje :
Syria, Serbia , Ukayali , Orinoco
Za TM:Luna, Chelsi, Unia Europejska, Velvet, ,Melania, Bella, Paryż , Tokio |
|
|
|
 |
|