|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: limomanka Nie Mar 19, 2017 08:19 |
[Gniewkowo, Toruń] Szczur w gimnazjum, przeznaczony dla węża |
Autor |
Wiadomość |
Cerro
gdzie nogi poniosą
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2017 18:12 [Gniewkowo, Toruń] Szczur w gimnazjum, przeznaczony dla węża
|
|
|
Sytuacja opisana przez znajomego na FB, Gimnazjum nr 1 Gniewkowo.
Próbujemy coś podziałać, ale nieudolnie.
Brakuje kogoś w okolicy, kto mógłby zweryfikować stan faktyczny.
Nie wiem czy sprawa jest w ogóle do ruszenia, czy ktokolwiek kontroluje dobrostan zwierząt w szkołach, czy regulują to jakieś przepisy. Od fundacji itp. póki co brak odzewu.
Może dałoby się szczura odebrać - znaczy nakłonić szkołę do oddania go - jeśli nie odwołując się do jego dobrostanu, to do zdrowia dzieci (na zdjęciu widać syf w klatce, patrząc na uszy szczur może mieć świerzba). Tylko ktoś musiałby go odebrać i pewnie przetrzymać na DT przynajmniej do znalezienia transportu.
Ogólnie sytuacja wygląda słabo - ale może ktoś coś podpowie / może podziałać? |
|
|
|
|
zywym_trudniej
Po prostu Marta
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2017 22:43
|
|
|
Ja jestem z Torunia, mogłabym go odebrać, przetrzymać, hmm tylko co trzeba zrobić żeby go stamtąd wydobyć. |
|
|
|
|
Cerro
gdzie nogi poniosą
|
Wysłany: Śro Lut 22, 2017 23:34
|
|
|
Udało się prywatnymi kanałami dotrzeć do wolontariuszki Viva Gryzonie i coś się ponoć dzieje. Przekazałam informacje, że w razie czego mamy Cię tam w okolicy.
Postaram się trzymać rękę na pulsie, mam nadzieję że ogona uda się wyciągnąć. |
_________________ Gryfnioki |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Lut 23, 2017 22:32
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Cerro, dawaj znać, jak wygląda sytuacja. Powodzenia |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Wto Mar 07, 2017 19:42
|
|
Cerro, aktualne? Jakieś postępy? |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Cerro
gdzie nogi poniosą
|
Wysłany: Nie Mar 19, 2017 06:47
|
|
|
Mhm, mam świeżutki update sprzed dosłownie chwili.
Szczuras został odebrany interwencyjnie. Szczegółów póki co nie znam, ale wygląda na to że jest bezpieczny. |
_________________ Gryfnioki |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Nie Mar 19, 2017 08:18
|
|
Cerro, świetnie. W takim razie zamykam wątek. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|