|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: agathe1988 Nie Paź 30, 2016 21:58 |
[WARSZAWA] Dwóch chorych panów |
Autor |
Wiadomość |
szlajfka
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2016 14:48 [WARSZAWA] Dwóch chorych panów
Zwierzątka: szczurzaste |
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: 2
2. Płeć szczurów: samce
3. Wiek szczurów: 2 lata
4. Miasto: Warszawa
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: nie
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Aktualnie chorują na mykoplazmozę - mają stale nawracające zapalenie górnych dróg oddechowych.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Fiołek wrażliwy, energiczny. Rubinek spokojny, bardzo proludzki
8. Stosunek szczurów do człowieka: Lubią ludzi, zwłaszcza Rubinek, nie są agresywne, dobrze zsocjalizowane.
9. Stosunek do innych szczurów: Mieszkają we dwójkę, poza normalnymi bójkami od czasu do czasu kochają się nazwajem.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Sytuacja osobista mnie do tego zmusiła. Aktualnie nie jestem w stanie dać im odpowiedniej opieki ze względu na stan zdrowia.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: nie dotyczy
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: nie dotyczy
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: resztki karmy, żwirku
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Tylko razem. Są bardzo ze sobą zżyte.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Umowa adopcyjna, przejęcie zobowiązań z umowy hodowlanej, informacje od przyszłego domku na temat szczurów.
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt: ela.iwaniuk@gmail.com, 883006068
18. Kilka słów o szczurze: Są to szczury rodowodowe. Fiołek od Zirrael, Rubin z Sun Rat`s. Bardzo kochane. Niestety chorują na mykoplazmozę, w związku z tym wymagają stałego leczenia, nebulizacji. Oddam je tylko osobie doświadczonej, najlepiej znanej na forum, gotowej podjąć dożywotnie leczenie i dać odpowiednią opiekę. |
_________________ Moje kluseczki
Przy mnie: Rubin wymarzony, słodki królewicz, Fiołek mały świrek z własnym pomysłem na życie
W szczurzym niebie: Niuniuś naleśnik, Lukrecjusz nerwusek, Diana moja dostojna królewna, Iskierka ta, która miała prześcignąć śmierć...:(, Kropeczka jedwabna dama, Ącek szalona dusza, Leon autystyczny i zagubiony w zawiłościach życia, Stefan męczennik, który stoi w kącie |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2016 19:44
|
|
|
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2016 21:30
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
szlajfka, tak mi przykro Mam nadzieję, że szybko uda się znaleźć dom dla chłopców |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 05:49
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
szlajfka a czy kontaktowałaś się już z hodowcami?
Wydaje mi się, że w przypadku szczurów rodowodowych to pierwszy krok, gdy z jakiegoś powodu nie możesz już mieć zwierząt u siebie. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Śro Paź 12, 2016 11:46
|
|
Hanami, tak, hodowcy powiadomieni. Chociaż Robert z Sun Rat`s mi nie odpisał na maila, a ja nie mam do niego innych namiarów.. |
Przy mnie: Rubin wymarzony, słodki królewicz, Fiołek mały świrek z własnym pomysłem na życie
W szczurzym niebie: Niuniuś naleśnik, Lukrecjusz nerwusek, Diana moja dostojna królewna, Iskierka ta, która miała prześcignąć śmierć...:(, Kropeczka jedwabna dama, Ącek szalona dusza, Leon autystyczny i zagubiony w zawiłościach życia, Stefan męczennik, który stoi w kącie |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Paź 13, 2016 12:23
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
szlajfka, dam mu znać, że pisałaś. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Czw Paź 13, 2016 18:32
|
|
quagmire, dzięki.
Nikt nie chce chłopaków?.. One poza myko nie mają żadnych chorób, są przekochane. Dla mnie to strasznie trudna decyzja żeby je oddać.. Nadal nie jestem przekonana. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Paź 13, 2016 21:56
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
szlajfka, ktoś, kto ma szczury to raczej chorowitków nie weźmie.
A może dałoby radę Cię jakoś inaczej wesprzeć? Żebyście mogli zostać razem? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 09:35
|
|
Cytat: | A może dałoby radę Cię jakoś inaczej wesprzeć? Żebyście mogli zostać razem? |
Nie wiem... Może ktoś chociaż przez jakiś czas by się nimi zajął, a ja bym odpoczęła.. |
|
|
|
|
Zizollo
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 10:28
Zwierzątka: kot |
|
|
szlajfka, szlajfka, bardzo trudna sytuacja i ciężka ale może faktycznie zorganizowanie jakiejś zbiórki pieniędzy czy coś trochę by polepszyło Wasz komfort?
trzymam kciuki żeby udało się znaleźć korzystne rozwiązanie dla Ciebie i szczurasów |
_________________ tu nas zobaczycie http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13006
na zawsze w sercu : Balu ?.10.12- 27.10.13,Bonzo 01.03.12-13.01.14,Bolo 01.03.12-14.08.14, Dragon ?-02.09.2014 ,Kiran 02.09.13-27.01.16, Karmel 02.09.13-31.05.2016[*] |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 10:42
|
|
Zizollo, pieniądze też by się przydały, ale o to mi głupio prosić... |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 12:23
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
szlajfka napisał/a: | o to mi głupio prosić... |
A bazarek? |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Pią Paź 14, 2016 13:55
|
|
Hanami, nie mam szczęścia w sprzedawaniu. Ale chłopcy chyba znaleźli już nowy domek, i to nie byle jaki |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Nie Paź 30, 2016 21:51
|
|
Temat do zamknięcia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|