|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Miot G3 Zirrael Rattery |
Autor |
Wiadomość |
zirrael
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2016 21:24 Miot G3 Zirrael Rattery
Zwierzątka: szczur(y), koty |
|
|
26.07.2016 r. przyszedł na świat miot G3
Ojcem miotu został Cookie Monster Iron Rat- standard, fuzz, fawn self, ur. 09.04.2015 r. Duży, aktywny, samiec. Pozornie ostra beta w swoim stadzie a naprawdę trochę młodszych kolegów poustawia a potem przynosi im wyżebrane kawałeczki herbatników. Bo jak na Cookie Monstera przystało herbatniki uwielbia ;)Pochodzi z Białorusi.
Matką miotu została Sol of Zirrael - standard, standard, pale burmese, self, ur. 04.09.2015 r. Druga z pary moich największych rozrabiaków, acz zdecydowanie bardziej opanowana niż siostra. Czasem nawet zdarza jej się poleżeć kilka minut przy okazji drapania po policzku. Pochodzi z Hodowli.
w miocie spodziewam się maluchów:
sierść: standard, fuzz
uszy: standard
kolory: black, agouti
znaczenia: self
malce przyszły na świat 26.07.2016 r.
Wszystkie maluszki otrzymają rodowody czeskiego związku hodowców szczurów rodowodowych Specializovaná organizace chovatelu potkanů, gdzie zarejestrowana jest moja hodowla.
warunki aby zostać opiekunem szczura z mojej hodowli opisane są >>TU<<
cena maluszków z tego miotu uzależniona będzie od koloru i znaczeń i mieścić się będzie w przedziale 80 - 100 pln
w razie pytań zapraszam na maila zirraelrattery@gmail.com
i pierwsza fotka
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2016 09:41
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Stado agutków Niech zdrowo rosną |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Śro Lip 27, 2016 17:47
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Fuzziska niewolnomi, niewolnomi, niewolnomi...
Moc kciuków dla maluszków |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
unicorn
|
Wysłany: Sob Lip 30, 2016 14:13
|
|
|
Fuzzy |
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2016 11:38
|
|
Dziewczyny
Chłopcy
Mamy też niespodziankę - w miocie pokazały się velveteeny (mama Cookie Monstera jest velveteenem)
rezerwacje będą dopiero po 15.08 (jako że wyjeżdżam na urlop) |
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Sie 01, 2016 13:22
|
|
Nie mam nic piękniejszego niż standardowo standardowe agutki |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2016 09:59
|
|
Z powodu infekcji wirusowej, która pojawiła się w czasie mojego urlopu (i skutecznie go skróciła), hodowla zostaje objęta całkowitą kwarantanną do końca sierpnia 2016 r. Wszelkie rezerwacje zostają przesunięte do tego czasu. Malce z obecnie urodzonych miotów wyjątkowo wydawane będą najwcześniej w połowie września. Chcę mieć pewność że będą zdrowe i nie przeniosą infekcji do nowych domów. Infekcja pochłonęła kilka ofiar spośród dorosłych szczurów tak więc bardzo proszę o moc kciuków. |
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Sob Sie 13, 2016 11:04
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
zirrael, jasne, że trzymam
Bardzo mi przykro, że Was to spotkało |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2016 16:58
|
|
Malce nie miały objawów wirusa, nadal są na kwarantannie ale możemy się pokazać. Bardzo, bardzo zafuzziło
Gaho standard fuzz agouti self - rezerwacja P.S.
Gaga standard fuzz agouti self - rezerwacja P.S.
Grappa standard, standard, agouti self - zostaje w hodowli
Gucia standard, fuzz agouti self rezerwacja K.F.
Giza standard, fuzz agouti self rezerwacja K.F.
Gin standard, fuzz, russian blue agouti self - zostaje w hodowli
M2 standard, fuzz agouti self - wolny
Groot standard, velveteen agouti self - rezerwacja S.D.
M4 standard, fuzz, agouti self - wolny
Goofy standard, fuzz agouti self - rezerwacja A.W.
Gryf standard, velveteen russian blue agouti self rezerwacja S.W.
Gimli standard, fuzz agouti self - rezerwacja K.M.
|
Ostatnio zmieniony przez zirrael Śro Wrz 21, 2016 13:43, w całości zmieniany 9 razy |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2016 17:43
|
|
Wow, gigantycznie zafuzziło Tylko jeden standardowo standardowy agut |
|
|
|
|
mania85
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2016 22:43
Zwierzątka: 12 jajek |
|
|
Jakie Slodkie, Cale zycie marzyl mi sie fuzz |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2016 22:59
|
|
wolne łyse chłopaki |
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Nie Wrz 18, 2016 00:44
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
zirrael napisał/a: | wolne łyse chłopaki |
Niemożliwe Podejrzewam, że już niedługo |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|