|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Niesamodzielny szczur |
Autor |
Wiadomość |
MH
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2016 17:54 Niesamodzielny szczur
|
|
|
Witam, chciała bym się dowiedzieć czy szczur który nie może już chodzić się męczy? I co było by najlepsze dla takiego szczura uśpienie czy czekanie na śmierć? |
|
|
|
|
Lok3rs
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2016 18:15
Zwierzątka: Brudas, Kuba, Przemek, Rufuz, Vlekje, Witje, Dżony, Bandżi, Denis, Pablo, Pacho, Zuźka (chomik syry |
|
|
Myślę, że najlepsza mogłaby się okazać wizyta u weterynarza. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2016 20:49
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Masz na myśli, że jest stary i nie może już używać tylnych łapek?
O ile nie jest chory, to przy odpowiedniej opiece (podmywanie, czyszczenie uszu, drapanie) się nie męczy. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
MH
|
Wysłany: Czw Lip 07, 2016 23:44
|
|
|
Ze starości raczej nie, bo ma dopiero rok. On w ogóle już nie używa łap ani przednich ani tylnych wiec leży ciągle w miejscu trochę jak przy jakimś raku lub czymś podobnym |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 00:21
|
|
|
Byłaś u weterynarza czy zamiast tego postanowiłaś napisać na forum? Nie wiesz, czy Twój szczur cierpi czy nie? Nie da się tego po nim poznać? |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 06:43
|
|
MH, jeśli roczny szczur nie może się ruszać, to znaczy, że jest bardzo chory. Jak jest chory, to cierpi. Jak jest chory, to się idzie do weterynarza. Jak jest chory, to się go leczy. Jak nie można wyleczyć lub gdy leczenie nie przynosi rezultatów, to się usypia.
Chyba sama masz świadomość, że czekanie aż odejdzie w męczarniach nie jest dobrym rozwiązaniem. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
MH
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 18:58
|
|
|
U weterynarza byłam, leczenie nie przynosiło rezultatów a szczur nawet nie piszczy wiec nie mam pojęcia co będzie dla niego lepsze, dlatego tu napisałam. |
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 20:07
Zwierzątka: Gucio, Bryś, Amorek, psy i rybki |
|
|
A u jakiego weta bylas? Specjalizujacego sie w gryzoniach czy u "zwyklego"?
Jaką diagnozę postawił, co stwierdził? |
_________________ http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11606
Za TM: Dumbusia, Tchórzyczka, Tentej, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk, Sylwuś, Malinka, Maciusiu, Suszi, Sziszunek, Kreciu, Nesti, Abies, Holly, Czili, Liczi, Kofi
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Lip 08, 2016 21:19
|
|
MH, to sam wet nie zasugerował eutanazji? |
|
|
|
|
aneczka1-13
Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
Wysłany: Pon Lip 11, 2016 15:58
Zwierzątka: ;( |
|
|
Nawet samo to że nie zasugerował eutanazji świadczy o tym że nie jest to dobry weterynarz a być może wręcz naciągnął ja na jakieś tam leczenie byle tylko zarobić lub po prostu po omacku leczył. |
_________________ https://trafficmonsoon.com/?ref=aneczka1992
Zarabianie w necie chętnie odpowiem na pytania na pw |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|