|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Toaleta |
Autor |
Wiadomość |
MaryKatenista
|
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2016 19:05
|
|
|
Scaliłam z odpowiednim tematem. |
|
|
|
|
Inneva
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 16:45
|
|
|
Ja uczę już 3 dzień załatwiania się do kuwety i nadal nie załapały, może kiedyś mi się uda. |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Pon Kwi 25, 2016 23:16
|
|
|
Inneva, nie zniechęcaj się, u mnie zwykle trwało to około tygodnia
Zbierałam wszystkie niespodzianki i umieszczałam w kuwecie, w końcu załapały o co chodzi. |
|
|
|
|
Inneva
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 15:21
|
|
|
Cały czas zbieram, plus po 3 dniach jest taki, że zamiast po całej klatce robią tak minimalnie bliżej kuwety. Może jeszcze się nauczą Jak na razie zbieram ich wszystkie niespodzianki i przekładam w jedno miejsce. |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 15:32
|
|
|
Jakiego rozmiaru macie kuwety? Ja dostałam dołączoną do klatki jakąś narożną o boku ok. 15 cm, i wydaje mi się, że jest strasznie mała i wystarczy może na pół dnia. Ale może tylko mi się wydaje? |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 16:43
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Senthe, to raczej taka standardowa kuweta. Ja miałam w wolierze takie trzy.
Teraz w Plusie nie mam wcale, tylko całe dno wysypane żwirkiem. |
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Wto Kwi 26, 2016 16:49
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Ja mam taką na długość 36 cm ale po co mi ona? Moje szczury nie chcą w nie załatwiać swoich najintymniejszych potrzeb. Kupy jeszcze tyle o ile, ale najlepiej sika im się na półkach i najlepiej pod siebie A w kuwecie śpią albo jedzą... Masakra! I żadne zbieranie kup u mnie niestety nie pomogło |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Dominika2000
|
Wysłany: Śro Kwi 27, 2016 21:08
|
|
|
Nauczylam moje szczurki robić do kibelka, no ale potem przestawiłam wszystko w klatce i one sikają w kąt tam gdzie teraz miska, sikają do jedzenia. Co zrobić??????!?
Ratunku
muszę codziennie im zmieniać przez to karmę |
_________________ Szczury górą!
S-sprytne
Z-zabawne
C-ciekawskie
Z-zdolne
U-ukochane
R-ruchliwe |
Ostatnio zmieniony przez agathe1988 Pią Kwi 29, 2016 09:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 09:40
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Dominika2000, karmy się daje szczurkom na raz maksymalnie tyle, ile są w stanie zjeść w ciągu 24 godzin i po tych 24 godzinach się wsypuje nową.
Jeśli sikają do miski, a wcześniej tego nie robiły, to przestaw miskę. I jeśli nie przemeblowałaś klatki z jakichś bardzo konkretnych powodów, to wróć do poprzedniego ustawienia kuwety, przecież po to uczyłaś ich kuwetkowania |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|