|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: agathe1988 Pią Lip 15, 2016 10:43 |
Zołza i szczęśliwa 13 |
Autor |
Wiadomość |
tuśka
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 17:55
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
O kurcze...:)
No to się przedstawiłam wymownie :
Szczuronessa
Ja chcę tych chłopaków |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Sob Lut 27, 2016 12:47
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
tuśka, szalona! |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Nie Lut 28, 2016 22:52
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
ema, no co? Już było tuż tuż, ale żeśmy się ze szczuronessą dwukrotnie na PW nie zgadały... Raz ona była w Łodzi, a nie wiedziała, że ja z Łodzi jestem, a dzisiaj miałam transport do Polkowic, taki szybki, w ostatniej chwili, to szczuronessy nie było na forum... Prawda szczuronessa? Żeśmy się dwa razy nie zgadały, raz to przypadek, ale po raz drugi, to już jakieś fatum. Nie dane mi są Twoje szczurki.. |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 12:25
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
tuśka napisał/a: | Żeśmy się dwa razy nie zgadały, |
Do trzech razy sztuka |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Szczuronessa
Rats, rats everywhere...
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 12:05
Zwierzątka: Yuki, Lucky... |
|
|
Długo nie odświeżałam tematu, ale wciąż są maluchy do odebrania. Adopcje zostały wstrzymane na jakiś czas z powodu przeziębienia stadka chłopaków oraz moich zaliczeń w szkole
Do oddania wciąż jest jedna panienka kapturek oraz mamusia maluchów, która do końca jeszcze nie wyzdrowiała niestety (leci jej jeszcze poryfirynka z noska i lekko gruchocze od czasu do czasu).
Oraz do adopcji jest jeszcze dwóch lub trzech chłopców - kapturki w tym jeden rex. Jeden był zarezerwowany, a nie posiadam wiadomości od jednej Pani czy dalej jest chętna przygarnąć kawalera.
Zdjęcia postaram się wrzucić jeszcze dziś ;p |
_________________ Ze mną: Yuki; Lucky...
Za TM: Mika, Ach...
|
|
|
|
|
Shiva
|
Wysłany: Śro Kwi 20, 2016 23:43
Zwierzątka: 4 szczurzych panów |
|
|
Szczuronessa, jak tam sytuacja z maluchami i mamusią? |
|
|
|
Szczuronessa
Rats, rats everywhere...
|
Wysłany: Czw Kwi 21, 2016 11:02
|
|
Pozostało trzech chłopców w tym jeden rex oraz jedna panienka i jej mamusia Zołza.
Zołzuchna czuje się już dobrze, nie charczy i nie rzęzi, ale pokichuje jeszcze poryfirynką w ciemnym kolorze. W oczkach również można od czasu do czasu zauważyć tą poryfirynkę. Udało mi się zrobić świeże zdjęcia panien, a chłopcy mają gdzieś aparat co skutkuje zdjęciami rozmazanymi
Córa Zołzy:
Na miejscu nie potrafi usiedzieć. Ciekawska i bardzo sprytna. Uwielbia wykorzystywać naiwność moich dzieci, gdy podchodzą do niej mając coś w swoich rączkach (oczywiście pod moim nadzorem).
Zołza:
Najukochańsza szczurka jaką kiedykolwiek miałam. Biedna, rozchorowała się najbardziej z całego stada.Jednak jest coraz lepiej. Nie mogła otwierać oczek, tak miała je zaropiałe. Charczała z płuc oraz chudła w oczach. Wraz z poprawą stadka poprawiło się też jej zdrowie choć nie do końca. Dostaje odporościowo miodek w wodzie, tran oraz betaglukan. Do karmy dorzucam jej parę ziarenek karmy psiej. Z dnia na dzień jest coraz lepiej i zaczyna łapać wagę więc karmę już zaczynam odstawiać. W listopadzie kończy dwa latka. Zrobił się z niej straszny miziak
Tak wyglądała przed chorobą:
Tu w tej chwili:
A teraz panowie (najlepsze zdjęcia jakie dorwałam )
Pan Rex:
Najbardziej inteligentny z całej bandy. Jak mi raz zwiał na pokoik, choć miałam wiele okazji, to zawsze znalazł sposób by mi i tak zwiać
Oraz jego dwóch braci:
Są jak bliźniaki. Dlatego zamieściłam tylko te parę zdjęć. Jedyne czym dla mnie się różnią to jeden ma przed jajcami czarną plamkę Wszędzie chodzą razem.
Starałam się w przypadku Zołzy wyłapać ją tak naprawdę w najgorszym momencie z tymi oczkami. Jeśli ktoś chciałby już ją przygarnąć, chciałabym by znał i widział w jakim jest stanie.
Oczywiście młodziaki są już do przygarnięcia ;p |
|
|
|
|
|
xmenso
|
Wysłany: Nie Kwi 24, 2016 15:41
Zwierzątka: Dwa psy, Szczurki |
|
|
Szczuronessa, Zainteresowana Zołzą, ale czy mozliwy byłby transport do Brodnicy? |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Szczuronessa
Rats, rats everywhere...
|
Wysłany: Śro Maj 25, 2016 13:29
|
|
Tak.
Rex jedynie do tej pory znalazł domek i na dniach do niego pojedzie
Reszta nadal poszukuje swojego nieba na ziemi
Z Zołzą jest już o wiele lepiej, ale zrobiła się strasznie leniwa, zwłaszcza na rękach (chodzi o pieszczoty, bo córę, która wciąż z nią jest ustawia jak tylko tej coś do głowy strzeli ). Taka wredota z niej była, a teraz odpędzić się od niej nie mogę |
|
|
|
|
|
PiriRat Family
|
Wysłany: Wto Maj 31, 2016 11:10
Zwierzątka: Szczurki |
|
|
Słodziakowe stadko, trzymam kciukaski by sie dobrze trzymało |
_________________ ● ~ moja mała rodzinka ~ ●
Cola, Letha, Rex
[*] Za tamtą stroną tęczy [*]
~ Caitlyn ~ Aniołek ~ Popi ~ Pirika ~ Fuzia ~
Instagram: pirirat_family
|
|
|
|
|
wiktorgre
|
Wysłany: Śro Cze 01, 2016 21:02
|
|
|
Witam,
jestem zainteresowany adopcja, czy zostaly jeszcze jakies ? |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Pią Lip 01, 2016 08:26
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Aktualne? |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Szczuronessa
Rats, rats everywhere...
|
Wysłany: Sob Lip 02, 2016 20:46
|
|
Tak, domku poszukują jeszcze panowie |
|
|
|
|
|
Szczuronessa
Rats, rats everywhere...
|
Wysłany: Pią Lip 15, 2016 10:31
|
|
Temat do zamknięcia ;p Panowie znaleźli cudowny domek, który nie chce rozdzielać chłopaków |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|