|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Miot R Rotta Taivas |
Autor |
Wiadomość |
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 17:17 Miot R Rotta Taivas
Zwierzątka: Dużo szczurów i kot |
|
|
Wczoraj, tj. 17.02.2016 r., w godzinach nocnych na świat przyszedł miot R!
Rodzicami zostali:
RUSAŁKA of Zirrael - standard, standard, pearl, self
Wieczne dziecko, którego wiecznie wszędzie pełno. Totalnie bezproblemowa, nie przejmująca się niczym, łagodna jak baranek i kochana szczurza przyjaciółka, do której zawsze warto się przytulić Niewielka ciałem, ale za to wielka sercem, kochająca człowieka i gdyby miała taką możliwość - wciągnęłaby go do środka klatki Urodzona w Polsce.
oraz
Rapalje's MIDNIGHT MYBASH - standard, velveteen, agouti, self
Moje ukochane męskie słońce Niekonfliktowy, grzeczny, przybiegający do człowieka jak tylko otwierają się drzwiczki klatki - włącza wtedy taki motor w tyłku, że potrafi zbiec z samej góry klatki na sam dół, byleby tylko przywitać się z człowiekiem Da ze sobą zrobić wszystko, a mimo wszystko zachowując wciąż swój charakter i odrębność, więc nie jest taką totalną samczą ciapą Troszkę leń, ale tylko troszkę, a poza tym miziak i całuśnik jakich mało. Przyjechał z Holandii.
Z racji tego, że poród był dość krwawy i z lekkimi komplikacjami to postanowiłam nie denerwować samicy i pozwolić jej zająć się malcami po swojemu - co skutkuje tym, że na chwilę obecną i w najbliższym czasie nie będę sprawdzać ile jest malców/jakiej płci/jakiego koloru/futra - zatem więcej informacji i zdjęć będzie później
Wszystkie maluszki otrzymają rodowody czeskiego związku hodowców szczurów rodowodowych Specializovaná organizace potkanů, gdzie zarejestrowana jest hodowla.
|
_________________ Kto walczy przegrywa czasem, kto nie walczy przegrywa zawsze.
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Chester
Szczurza mamusia
|
|
|
|
|
zirrael
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 19:33
Zwierzątka: szczur(y), koty |
|
|
Dziadek Ion, babcia Ivy i wujek Meltemi są bardzo dumni z dzielnej Rusałki |
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 20:01
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
To niech zdrowo rosną i niech teraz będzie już wszystko dobrze
R to moja ukochana literka miotu Nie zastanawiałabym się ani chwili, gdybym mogła |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2016 23:44
|
|
|
Przepiękni rodzice. Wszystkie maleństwa z pewnością będą równie urokliwe. Niech ładnie rosną z brzuszkami pełnymi mleczka
PS. Zirrael, imię perłowej panienki cudowne |
|
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 16:58
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Kciuki za ogarnięcie małych i dużo, dużo mleka w brzusiach! |
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Pią Lut 19, 2016 18:20
|
|
Dziękujemy za wszelkie miłego słowa
Rusałka pięknie spisuje się jako mama, dba o swoje maluszki i ładnie je karmi. Udało mi się je podejrzeć podczas gdy mama była zajęta jedzeniem kaszki i jeśli mój wzrok mnie nie myli to mamy 11 żelków z białymi półksiężycami w brzuszkach
Zdjęć jeszcze nie ma, bo staram się być silna i się specjalnie nie wtrącać, choć Rusałka zdaje się być ultra cierpliwa i zupełnie niewzruszona moim notorycznym ukradkowym zaglądaniem jakby chciała mi powiedzieć, że przecież świetnie daje sobie radę i nie ma co się stresować
[ Dodano: Sob Lut 20, 2016 21:01 ]
Pierwsze zdjęcie małych eRciątek
|
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Chester
Szczurza mamusia
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Lut 20, 2016 22:35
|
|
Nakota, przepadłam nie dość, że eRki, to jeszcze urodziły się 17 lutego, jak mój ukochany Bebop. Buuuu, aż żałuję, że jeszcze jest za wcześnie
Niech rosną zdrowe, duże, piękne i nieprzyzwoicie kochane. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2016 19:28
|
|
quagmire, biednemu zawsze wiatr w oczy, ale nie martw się, będą jeszcze równie słodkie i urocze w przyszłości
Tygodniowe maluszki:
Chłopcy: (4 V i 2 S)
Dziewczynki: (1 V i 4 S)
|
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2016 21:57
|
|
|
Gromadka słodkich żelków |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2016 22:26
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Rodzice prześliczni, maleństwa przeurocze. Nakota daj mi jednego chłopaka |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Nakota
Światowy transporterek
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2016 11:06
|
|
Karena, faktycznie! Z początku nawet nie zauważyłam
Rusałka, tuśka, dziękujemy! Co do dawania chłopaka czy chłopaków... to na chwilę obecną lista na miot jest zamknięta, czekamy aż dzieciaki bardziej się powybarwiają i obrosną meszkiem |
Per aspera ad astra.
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Śro Lut 24, 2016 11:53
|
|
Są absolutnie słodkie
Będę oglądać i kochać |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|