|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Devona Pon Gru 16, 2013 22:35 |
[polecam] Oaza [Warszawa] |
Autor |
Wiadomość |
susurrement
i'm a dreamer.
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 09:24
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
pizmol, zatem dostal dobra dawke. lek przy takim schorzeniu rowniez dobrany prawidlowo. to, ze zwierzak zle zareagowal nie jest akurat niczyja wina; nie jestesmy w stanie przewidziec indywidualnych reakcji na dany lek. poza tym widocznie to bylo zbyt malo dla niego, potrzebna byla kombinacja 2 antybiotykow albo steryd. grunt, ze sie lepiej czuje i to najwazniejsze. |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
|
pizmol
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 09:26
|
|
|
dostał też steryd razem z tymi zastrzykami plus zastrzyk z witaminy B i kropelki do ucha. Może źle reaguje na ten lek. Jeszcze porozmawiam w Ogonku i z panią Izą i oficjalnie zwrócę jej honor jeśli okaże się, że to wina Klaksona, że mu się Oxyvet nie spodobał |
_________________ boys boys boys
Moje kolczyki |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 09:31
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Off-Topic: | pizmol, sprawdźcie mu cukier, proszę.
Szczególnie, że dostał też steryd - u mnie podczas leczenia wirusa 2 szczury schudły po dexaforcie. W ciązgu tygodnia Jumi stracił ok 40 gramów, a Niko ponad 100 - mimo wszystko na Nikusiu było to mniej widać, bo był większy.
Można to sprawdzić po prostu glukometrem. U mnie obaj mieli znacznie podwyższony. Zmieniłam im dietę na cukrzycową, ale po jakimś czasie od choroby wszystko wróciło do normy. |
|
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
pizmol
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 09:38
|
|
|
quagmire, tzn, że jeśli ma coś nie tak z cukrem to w połączeniu z lekami coś się dzieje, tak? Klakson schudł 65 g w ciągu 6 dni. Ale teraz już pałaszuje normalnie. Już następnego dnia po odstawieniu lepiej jadł. Mój ojciec ma glukometr ale dla szczura na pewno mi nie da |
Moje kolczyki |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 10:09
|
|
W lecznicy Ci sprawdzą, nie wiem, czy sama byś nakłuła - ja nie
Generalnie odwrotnie - po lekach mógł się podnieść cukier i stąd chudnięcie - zdarza się, kwestia wrażliwości organizmu. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
pizmol
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 10:27
|
|
|
ok, na razie jest dobrze. Je, zaokrągla się. Myślę, że poczekamy z tym jak wyzdrowieje albo lepiej się poczuje. Biedak jest zestresowany ciągłymi wizytami, rentgenem, tygodniem zastrzyków i jeszcze teraz alfa go męczy bo słabszy jest. Dzięki
Ale pozwolę sobie jeszcze... Bo gdyby to był cukier... to Klakson by jadł i chudł, nie? Tak jak u ludzi. A on po prostu stracił apetyt... |
Moje kolczyki |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 11:04
|
|
pizmol, tak, raczej tak. Ale taka polekowa cukrzyca na szczęście mija sama.
Najważniejsze, że teraz je i się zaokrągla. |
|
|
|
|
pizmol
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 14:20
|
|
|
słuchajcie, dostałam odpowiedź od pani doktor z Ogonka, ale niewiele z niej rozumiem i nie wiem czy mogę ją tu wkleić?? |
Moje kolczyki |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 15:36
|
|
|
pizmol napisał/a: | nie wiem czy mogę ją tu wkleić | w całości za jej zgodą. |
|
|
|
|
pizmol
|
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 19:57
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Temat dotyczący lecznicy Oaza został podzielony. Stare posty, dotyczące dawnego personelu i spraw przed kilku lat będą dostępne w zamkniętym wątku.
AD |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Kos
|
Wysłany: Pon Gru 21, 2015 23:05
|
|
|
Czy ktoś był ostatnio w Oazie? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|