|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Pon Sie 03, 2015 11:35 |
[SIEDLCE] Samiec double rex szuka domu. |
Autor |
Wiadomość |
Kasioowaa
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2015 12:01 [SIEDLCE] Samiec double rex szuka domu.
Zwierzątka: 3 ogonki |
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: 1
2. Płeć szczurów: samiec
3. Wiek szczurów: nieznany, dorosly szczur ok. roku
4. Miasto: Siedlce
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: nie, mozliwy transport poprzez blablacar.pl lub grzecznosciowy
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: brak
7. Charakter, usposobienie szczurów: Ciekawski, odwazny chlopak
8. Stosunek szczurów do człowieka: Nie jest to typ miziaka, potrafi udziabac.
9. Stosunek do innych szczurów: Atakuje inne szczury nawet jezeli pokazuja uleglosc i sie nie bronia.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Nie dogadanie sie z reszta stada, nie chce ryzykowac pogryzieniem kolejnego mojego ogona lub mnie.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: brak
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: brak
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: brak
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: brak
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Duuzo cierpliwosci i doswiadczenia.
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt: PW lub kati10013@gmail.com
18. Kilka słów o szczurze: Siedzi od paru dni sam w bardzo malej klatce, poniewaz nie mam innej. Licze na to ze szybko znajdzie dom, gdyz nie chce zeby sie tak meczyl. |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2015 12:04
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Kasioowaa, jakich metod łączenia próbowałaś? Nie myślałaś o poproszeniu o pomoc kogoś bardziej doświadczonego? |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Kasioowaa
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2015 12:23
|
|
Zamienilam ich klatkami, potem na neutralny teren a on tylko jak inny podszedl to sie na niego rzucil i go gryzl do krwi, chociaz wszystkie okazywaly uleglosc wobec niego. Po rozdzieleniu ich wkladam reke do klatki tego samca i ja dziaba dostalam. |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2015 13:29
|
|
Proponuję rozważyć jeszcze kastrację. Z moich doświadczeń wynika, że znacznie wpływa na zmianę charakteru ogona. Oczywiście nie zawsze daje spektakularne efekty, ale w rozliczeniu jest korzystna i dla stada, i dla zdrowia. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
waskisongo
|
Wysłany: Sob Cze 27, 2015 14:23
|
|
|
każdego ogonka można wychować, moja koleżanka miała agresywnego ogona...bardzo agresywnego, popracowałem nad nim 3 miesiące z moimi chłopakami po tym czasie istny anioł wystarczy dużo cierpliwości i czasu
teraz jak go odwiedzam to pamięta mnie i moje komendy |
|
|
|
|
Kasioowaa
|
Wysłany: Śro Lip 01, 2015 11:26
|
|
Tyle ze ja go nie wyjmuje z tej klatki, boje sie wsadzic tam reke, ogolnie sie go teraz boje Dlatego chcialam zeby ktos bardziej doswiadczony go przygarnal i wychowal |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Śro Lip 01, 2015 12:43
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Kasioowaa, myślę, że na to pomoże kastracja. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
limomanka
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2015 19:33
|
|
Layla napisał/a: | Kasioowaa, myślę, że na to pomoże kastracja. |
Też tak uważam. Wyjąć go do weterynarza możesz w rękawicy (np. kuchennej).
Miałam tylko jednego szczura, któremu kastracja nie wyleczyła mózgu U całej reszty, problemy z zachowaniem minęły jak ręką odjął. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Kasioowaa
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2015 11:06
|
|
juz nie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|