|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Czw Lis 12, 2015 09:51 |
[Kraków] szukam kolegi dla samotnego szczurka |
Autor |
Wiadomość |
susella
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2015 19:53 [Kraków] szukam kolegi dla samotnego szczurka
|
|
|
Nie wiedząc tego, co wiemy już teraz (czyli po przeczytaniu wielu wątków na tym forum) kupiliśmy z mężem szczurka w zoologicznym. Wiem - źle, że w zoologicznym i wiem - źle, że tylko jednego. Nie chcemy go oddawać, nawet jeśli się kiedyś okaże, że coś mu dolega. Teraz przynajmniej chcielibyśmy zaadoptować mu towarzysza.
Nasz szczurek-Sznurek jest samcem, ok. 5-miesięcznym. Mamy go od 10 dni. Weterynarz stwierdził, że zdrowy. W dzień śpi, w nocy harcuje. Nie wychodzi z klatki, boi się nas jeszcze, gryzie w palce. Nie chcemy, żeby zdziczał, dlatego szukamy dla niego wesołego, oswojonego z ludźmi towarzysza, również samczyka, w podobnym wieku. Takiego, żeby go trochę zresocjalizował.
Oferujemy czystą klatkę, porządną opiekę i dużo czasu na zabawę. Możemy kupić większą klatkę, jeśli okaże się, że obecna jest za mała.
Bardzo chętnie spotkamy się z bardziej doświadczonym opiekunem i wysłuchamy wszystkich sugestii. |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 10:31
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
susella, więcej takich jak wy i świat będzie lepszy Poczytajcie sobie w oczekiwaniu na szczurka o wymiarach klatek na forum. Dodatkowo przeglądajcie dział "Oddam" Natomiast na Facebooku znajduje się fanpage Szczurze Adopcje. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 11:53
Zwierzątka: brak |
|
|
susella, ja jeszcze dodam, że warto poczytać o burzy hormonalnej u samców i kastracji. Wasz szczurek jest "w trudnym wieku", jego agresja może być spowodowana hormonami, a kastracja pomoże mu się uspokoić. Na pewno ułatwi też łączenie z drugim szczurkiem. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
susella
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2015 20:52
|
|
|
Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Myślę, że gryzienie jest spowodowane przez: 1) stres adaptacyjny - jest u nas niecałe dwa tygodnie oraz 2) mój błąd - podawałam mu jedzenie przez kraty, bo nie chciał nic jeść na początku (już tak nie robię...). Więc z kastracją się wstrzymamy, wolałabym wiedzieć o niej więcej zanim zdecyduję się na tak poważny krok.
O nowej klatce już myślimy |
|
|
|
|
Aelirenn
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2015 23:23
|
|
|
Polecam Szczurze Adopcje na FB, jak tak znalazłam kumpele dla Dżumy, która pojawiła się u nas w domu w identyczny sposób jak wasz szczurek |
|
|
|
|
susella
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2015 10:29
|
|
|
dzoo92 oraz Emi2410 - dziękuję za wiadomości, niestety nie mogę Wam odpisać, bo wiadomości zapisują mi się w zakładce "Do wysłania" (nie wiem, co robię źle). Jeśli możecie, to napiszcie do mnie proszę maila: dinwen@o2.pl. Dziękuję i przepraszam za zamieszanie. |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2015 11:16
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
susella, wiadomości zapisują się w tej zakładce, ponieważ nie są jeszcze odczytane przez adresatów. Jak tylko to nastąpi, przeniosą się automatycznie do zakładki "Wysłane". |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
susella
|
Wysłany: Pon Sie 03, 2015 12:00
|
|
|
Tak.
Od 1 września będziemy po urlopie i możemy przyjąć szczurka ok. 6-7 miesięcznego.
Z jednym zastrzeżeniem - adopcja z Krakowa lub okolic, bo nie chcemy narażać zwierzątka na stres związany z przejazdem. |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
susella
|
Wysłany: Czw Wrz 10, 2015 13:23
|
|
|
Niestety nie, cały czas szukamy szczurka z okolic Krakowa. |
|
|
|
|
muezza
|
Wysłany: Pią Wrz 11, 2015 10:44
Zwierzątka: 2 koty, 7 szczurów, tymczasy i wspólokatora |
|
|
Jakbyś była zainteresowana młodszym kolegą, mam 3 chłopców, maluszki do adopcji Jestem z Krakowa oczywiście. |
_________________ ogonki: Tuluza, Batumi, Dunkierka, Haga, Azja, Tirana, Bombo, Malaga i Sofia (Xiaomi of Zirrael)
kotki Genewa i Ronda
Jestem DT w Krakowie, mam ogonki do adopcji |
|
|
|
|
Mała91
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2015 09:51
Zwierzątka: brak |
|
|
Brak odzewu, zamykam. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|