|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Pon Sty 22, 2007 21:36 |
Opinie nt. fuzzow. A także innych odmianach i ich hodowli |
Autor |
Wiadomość |
Layla
zawieszona

|
Wysłany: Śro Cze 24, 2015 11:38
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
nikoś, nie ma to najmniejszego związku z jego odmianą. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
 |
nikoś

|
Wysłany: Śro Cze 24, 2015 14:56
Zwierzątka: kot,5 szczurków |
|
|
Tak wiem że to nie odmiany wina,ale ja już się zraziłam i fuzika już na pewno nie będę miała.Dziś znowu zniszczył nowy hamak ,ręce opadają . |
_________________ Szczur potrzebuje szczura,taka jego natura.
Szczurki-Nikoś, Sammi,Filip,Julek,Amorek
Kot-Klemens |
|
|
|
 |
smeg

|
Wysłany: Śro Cze 24, 2015 16:14
Zwierzątka: brak |
|
|
nikoś, większość szczurów niszczy hamaki, także tych ofutrzonych |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
nikoś

|
Wysłany: Śro Cze 24, 2015 19:15
Zwierzątka: kot,5 szczurków |
|
|
Jako niedoświadczona jeszcze osoba ,bo od niedawna mam szczurki jestem zachowaniem fuzika przerażona tylko czekam kiedy się na mnie rzuci .Trzy moje ofutrzone szczuraski są ekstra nic nie niszczą,nic nie gryzą,a ten łysy mały łobuz nawet poidełko pożarł. |
_________________ Szczur potrzebuje szczura,taka jego natura.
Szczurki-Nikoś, Sammi,Filip,Julek,Amorek
Kot-Klemens |
|
|
|
 |
cane

|
Wysłany: Śro Cze 24, 2015 19:24
|
|
|
nikoś napisał/a: | ten łysy mały łobuz nawet poidełko pożarł. |
Off-Topic: | Może spróbuj więcej karmić |
|
|
|
|
 |
smeg

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2015 09:35
Zwierzątka: brak |
|
|
nikoś, niestety trzeba czasem sie wysilic i powymyslac zabezpieczenia Poidelko koniecznie musi byc zawieszone na zewnatrz klatki, tylko rurka do picia powinna byc wewnatrz. Mialam kiedys zdolne szczury, ktore potrafily przegryzc poidlo nawet przez prety klatki - musialam wtedy miedzy buteleczke poidla a prety wlozyc plastikowa plytke, ktora uniemozliwiala dostep do niego (ale nie blokowala mozliwosci picia). Co do hamakow - jesli szczur przegryza zawieszki, mozna je zamienic na metalowe haczyki zrobione ze spinaczy biurowych. U siebie mam hamaki z zawieszkami z polaru i metalowymi karabinczykami, ale przyczepiam je w taki sposob, zeby zawieszki byly na zewnatrz klatki, utrudnia to ich przegryzienie. Jesli szczury gryza cale hamaki, mozna to ignorowac, niech spia w podartych Czesto szczury uznaja, ze liczba wejsc w domku jest nieodpowiednia i dorabiaja sobie wlasne. Jesli hamaki sa cale w strzepach i zupelnie nie nadaja sie do uzytku, mozna calkiem z nich zrezygnowac i zostawic szczurom tylko plastikowe polki i domki, ewentualnie dac im reczniki papierowe do zrobienia gniazda. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
Layla
zawieszona

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2015 09:57
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
nikoś, mam fuzza i dwa futra, futra niszczą, łysy nie Szczury generalnie lubią niszczyć, ja np. nie daję im hamaków bo mają je przez 2 godziny, potem gryzą. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
 |
ney

|
Wysłany: Sob Cze 27, 2015 14:58
Zwierzątka: 4 ogony |
|
|
Takie łobuzy się zdarzą przy każdej odmianie… Idąc tym tokiem myślenia mogę dojść do wniosku że dumbo to wrodzone diabły - wszystkie standardy w stadzie zawsze grzeczne, a jednyny dumbo to szelma, złośnik i zakapior |
_________________ Ze mną: Omiś SR, Jaskier ZR, Racuszek ZR
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16092
Za TM: Harry, Potter |
|
|
|
 |
Ciastkowo

|
Wysłany: Pią Lip 24, 2015 14:15
Zwierzątka: pies, szczury |
|
|
Nie wiem gdzie to napisac
Ale chcialam zapytac gdzie moge dostac fuzza <3 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|