| 

|  | Alloszczur Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

|  

| Słownik Szczurzego Języka - interpretacja zachowań |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Justka1   

| 

|  Wysłany: Pon Sty 15, 2007 16:36   Słownik Szczurzego Języka - interpretacja zachowań Zwierzątka: małe stadko
 |   
 |  
               | 
 |  
               | W tym temacie umieszczamy zachowania szczurów i opis, co one oznaczają. Założony przez Maniak   
 Moj chlop meczy mi ciure ostatnio cichym mowieniem jej imienia przez kratki,a ta fuka na niego i chodzi po kratkach za nim.
   Moj chlop nie zrobil jej nigdy krzywdy,ciura go nie gryzie jak ja wyjmuje z klatki.Ogolnie sielanka.Jak ja tak robie jak moj chlop,czyli szepcze przy kratkach jej imie to nie reaguje.
 Dlaczego tak sie dzieje??Dlaczego na niego fuka??
   |  
				| Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Wto Mar 12, 2013 13:19, w całości zmieniany 3 razy |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Azi   

Zaproszone osoby: 1

| 

|  Wysłany: Pon Sty 15, 2007 17:02 Zwierzątka: Impuls ZR, Impet ZR, Kakashi ZR, Snoopy, Wypłosz i czterolatek
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Ja bym zadała inne pytanie - po co on w ogóle ją złości? Mnie to jakoś nie śmieszy, ale może po protu zły dzień mam dzisiaj... 
 Fukanie kojarzy mi się jedynie z pokazaniem, że to terytorium szczura i żeby się trzymał z daleka. Ciebie traktuje jako stado, może nawet samicę alfa
  więc na Ciebie nie fuka. |  
				| _________________ W
  : Gandalf, Bilbo, Frodka, Asfa, Dzika, Yavanna, Fniszka RT, Nessa, Fea RT, Moria, Bajaderka HF, Dafne z TM, Baletka z TM, Finka JR, Sasanka RT, Itsu SR, Ruda, Nastka, Irytacja SR, Luthien Tinuviel AB, Hipokryzja HF, Inazuma SR, Athame HF, Kagura HF, Muffinka HF |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Maniak   ...:::Marzena:::...

| 

|    Wysłany: Śro Sty 24, 2007 21:18   Słownik Szczurzego Języka Zwierzątka: szczury, brat
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Bo ja to sobie tak siedziałam, i sobie myślałam że tak w ogóle to Pszczółka Maja to jest o mnie! No bo to takie małe szaleństwo z akcentem na drugiej sylabie od początku, (kabaret tych gości do Maraton Uśmiechu prowadza, szczerze nie lubie ale oni są fajni  kabaret Szatle czy jakos tak nie wiem jak się pisze...  ) i tak siedząc i myśląc, czego tu jeszcze nie ma a ze względu na tematykę powinno być, wymóżdżyłam sobie SSJ, w wykonaniu formowo-alloszczurowym  tak więc Drogie Panie i Panowie wpisujcie tutaj różne zachowania typowe dla Waszch szczurów, żeby początkujący i C mniej wiedzieli co się dzieje   
 Piszmy więc zachowanie i to co według nas może to oznaczać

Merdanie ogonkiem, bądź jego końcówką - stes, lęk, niepewność, chęć ucieczki przed czymś duuużym i groźnym...

Fukanie - A pódzież Ty, bo jak nie to Ci kłaki z tyłka powyrywam, coś ala syczenie kota i warczenie u psa, mało przyjazne...

Stroszenie sierści - Jestem duuży i do jasnej anieli groźny, choć na takiego nie wyglądam...

Niski skrzek, pisk - Weź Ty sobie człowieku idź ja tu sobie smacznie śpie, a Ty mie bezczelnie budzisz...

Kontunuować proszę
   |  
				| _________________ whatever you do,. do it well.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Niuniak   

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 11:29 Zwierzątka: Szczuraki : Manfred, Leon, Kasieńka, Kuba =)
 |   
 |  
               | 
 |  
               | stawanie na tylnych łapkach (podczas szczurzych "bójek") - boję się ciebie ale jak bedzie trzeba to będę się bronić / ew. ja jestem większy i nie masz nademną przewagi 
 ps. a nie ma tu już takiego tematu?
 |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Juni [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 11:31 |   
 |  
               | 
 |  
               | Zgrzytanie ząbkami - "O taak  Głaszcz mnie jeszcze, i tam za uszkiem trochę..." / połączone z merdaniem ogonem - złość 
 Pulsowanie oczkami - szczur wybitnie szczęśliwy
   |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Viss [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 11:38 |   
 |  
               | 
 |  
               | Pulsowanie oczami - również szczur zestresowany. Zauważyłam u moich dziewczyn jak jedziemy w transporterze do weta. Trudno wnosic, że to ze szcześcia. 
 Jest tez różnica w zgrzytaniu zębami. Raz oznacza to niezadowolenie (jak odbieram za duży kawałek jedzenia, to na mnie tak właśnie zgrzytają, pewnie szargają moje dobre imię
  ), raz szczęscie i dobrą zabawę. 
 Wicie ogonem - Juko wije także podczas zabawy.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | PALATINA   [']

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 14:12 Zwierzątka: pies, 2 koty, 2 knurki morskie... i rybeczki :)
 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | Off-Topic: |  	  | O! Toż to mój stary temat z pewnego forum trafił tu za mną  ! | 

Iskanie sie wzajemnie - zacieśnianie więzi w stadzie, okazywanie dominacji (ponoc dominant częściej iska niż bywa iskany - u mnie jest różnie. Choć moja śp.Zurka strzygła sierść innym szczurom na głowach i była wybitna dominantką).
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | wanna   

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 19:42 Zwierzątka: Gupik Niesmiertelny
 |   
 |  
               | 
 |  
               | bieg w podskokach do właściciela i uciekanie - pobaw się zemną! Gonisz! 
 obgryzanie paznokci właściciela - troszke mi tu zawadzasz...

wysoki pisk lub krótkie wysokie popiskiwanie - ratunku!!!
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Elbereth   

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 19:55 Zwierzątka: szczury, psy, patyczaki
 |   
 |  
               | 
 |  
               | przymrużanie oczu - roooooooozkosz   

| Off-Topic: |  	  |  	  | MANIAK90 napisał/a: |  	  | kabaret Szatle czy jakos tak nie wiem jak się pisze... | 
 Chatelet
  . | 
 |  
				| _________________ Moje ogoniaste słoneczka:
 Dziewczyny: Kora, Bella, Nela
 Chłopaki: Ferdinand, Kit, Nevis
 Po Drugiej Stronie Tęczy: Nora, Vani, Franz
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Mangusta   ICanHasASnake!

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 20:05 |   
 |  
               | 
 |  
               | rozpłaszczanie - no drap mnie drap mnie tak mi dobrze   wywalanie miski z jedzeniem - co ty mi tutaj za badziew dajesz?!
 odpychanie twarzy właściciela łapami - ych! odejdź!
 gryzienie ust właściciela - to zaraz, kto tu był właścicielem?
 |  
				| _________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Niuniak   

| 

|  Wysłany: Czw Sty 25, 2007 23:50 Zwierzątka: Szczuraki : Manfred, Leon, Kasieńka, Kuba =)
 |   
 |  
               | 
 |  
               | z tym wywalaniem miski to tak nie do końca. u mnie wywalała jedna baba jedzenie żeby zwrócić na siebie moją uwagę - zwlaszcza jak ich nie puściłam wieczorem - lub za krótko byly.przestala dopiero jak klatka zrobiła się większa i miska cięższa -a jedzenie dostają ciagle to samo   |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: Pią Sty 26, 2007 00:34 Zwierzątka: szczury, brat
 |   
 |  
               | 
 |  
               | lizanie palca- albo potrzebuje soli albo daj ci umyje te brudne paluchy |  
 |  
				| Ostatnio zmieniony przez falka Wto Lut 12, 2008 22:50, w całości zmieniany 1 raz |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Juni [Usunięty]

| 

|  Wysłany: Pią Sty 26, 2007 11:21 |   
 |  
               | 
 |  
               | MANIAK90, albo i okazywanie czułości  Coś jak "dziękuję, że mnie drapiesz za uszkiem, ja Cię poliżę bo drapać nie umiem" |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: Pią Sty 26, 2007 23:41 Zwierzątka: szczury, brat
 |   
 |  
               | 
 |  
               | zgrzytanie ząbkami u moich- chyba oznacza ciekawośc, bardzo często kiedy czują coś innego albo są gdzieś indziej, można je usłyszeć   |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | wanna   

| 

|  Wysłany: Sob Sty 27, 2007 12:46 Zwierzątka: Gupik Niesmiertelny
 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | MANIAK90 napisał/a: |  	  | kiedy czują coś innego albo są gdzieś indziej | 
 to chyba raczej niepewność
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach