Archiwum - Psiaki XIX
agacia - Pią Paź 10, 2014 12:29
wilczek777, Atos starszy powolny pan już, wiec zostało mu to wybaczone
Ninek - Pią Paź 10, 2014 12:32
agacia napisał/a: |
Ninek, a mnie przestały się podobać tak wizualnie z kłapciatymi uszami i długimi ogonami
|
Mi też...
klauduska - Pią Paź 10, 2014 13:29
wilczek777 napisał/a: | do żadnej odpowiedzialności go nie pociągną |
a to niby dlaczego? Znęcanie się nad zwierzętami to odpowiedzialność karna.
wilczek777 - Pią Paź 10, 2014 13:34
klauduska gość ma pod 80 lat i widać, że jest bez hajsu plus pije. Grzywny nie dostane (i tak nie zapłaci) zamknąć go pewnie nie zamkną... po prostu nie wiem jak miałby być ukarany.
klauduska - Pią Paź 10, 2014 13:37
wilczek777, no to lepiej nic nie robić, bo po co.. Rany jak ja nie lubię takiego myślenia
Sorgen - Pią Paź 10, 2014 13:38
Tam juz działa policja i prokuratura plus fundacja wiec nie wiem po co miałabyś cokolwiek robić poza opcjonalnym wsparciem dla fundacji. Swoja drogą skoro to sąsiad to jakim cudem nic nie zauważyłaś? Przeciez to kupa zwierząt byłoby je słychać i czuć.
Ninek - Pią Paź 10, 2014 15:08
Sorgen, ale 'właściciel' tam chyba nie mieszka. Piszą tylko o terenie, nie gospodarstwie.
W komentarzach napisali, że uciekł.
Ja tylko nie rozumiem jak nikt wcześniej mógł tego nigdzie nie zgłosić?!
wilczek777 - Pią Paź 10, 2014 15:42
klauduska nigdzie nie napisałam, że najlepiej nic nie robić więc zmień ton. Po prostu nie widzę realnego działania w kwestii ukarania tego mężczyzny - płacić nie ma z czego itd. Facet zagłodził na śmierć wiele zwierząt, inne były okaleczone, chore od syfu - naprawdę sądzisz, że mam takie myślenie? Chcę żeby został ukarany ale kulawe prawo w polsce powoduje, że nie zawsze ono działa.
Sorgen nie jestem pewna czy to sąsiad dlatego próbuję skontaktować się w tej sprawie. Nie wiem czy go szukają - generalnie wiem tyle co w internetach. Takim cudem nie zauważyłam, że sprawdź odległość Szczecin - Wielgowo. Jedyne co o tym gościu wiem to fakt, że zbiera syf, nie kastruje kotów i ma psa wololatającego w którego kiedyś wjedzie samochód (gość ma wyj.. ba to).
Ninek mi się wydaje, że to jest na absolutnym zadupiu i tego nikt długi czas nie widział. Poza tym pewnie syf zrobił się kiedy przestali pomagać mu (młode pokolenie mimo patoli zaczęło pracować itp.).
Sorgen - Pią Paź 10, 2014 16:44
A sorry zrozumiałam że jak sąsiad to że przez płot taki syf był. Skoro wiedzą ile ma lat to znaczy że wiedzą kto to jest i go namierzą.
Lama - Pią Paź 10, 2014 17:39
No i ciiisza, wizyta PA z osobą z fundacji wstępnie umówiona, a facet dalej nie odpowiada...
wilczek777 - Pią Paź 10, 2014 17:42
Udało im się go namierzyć i sprawa jest wyjaśniania. Zrzekł się zwierząt i wszystkie mogą iść do adopcji. Jest psiak, multum kotów, drób domowy i oczywiście liseły (jestem ciekawa co z nimi zrobią bo jeden jest dziki a reszta to stwory które nie wiele wiedzą o życiu na wolności...).
Sorgen - Wto Paź 14, 2014 10:13
Kluska dziś o 9 rano zdechła Dobrze że byłam wczoraj u rodziców się z nią pożegnać, to byl bardzo dobry psiun.
Można ją wykreślić z listy w pierwszym poście.
Devona - Wto Paź 14, 2014 11:02
Sorgen, zrobione . Piękny wiek .
Nakasha - Wto Paź 14, 2014 11:57
Sorgen, przykro mi.
agacia - Wto Paź 14, 2014 20:12
Sorgen, przykro mie Chciałabym aby moje psy dożyły takiego wieku.
|
|
|