Archiwum - Psiaki XIX
Nakasha - Wto Paź 07, 2014 08:47
wilczek777, gratuluję propozycji pomocy w szkoleniu.
wilczek777 - Wto Paź 07, 2014 10:36
To będę kciukać za piesły! Remus i Astro tacy wystawowi wow
Nakasha dziękować Jestem tak miło połechtana, że hej. No i mam klucze do placu dorobione bo uśmiechnęłam się o miejsce na trening frisbee z psami (ludzki robimy na boisku niedaleko mnie bo wielkie i piękne ale piękne = nie z psami). Generalnie nie mam tygodnia bo praca/uczelnia i nie mam weekendów bo robię coś z piesełem.
Generalnie Nessie ma nawalone w bani i oddam ją do cyrku. Zrobiliśmy wczoraj skoki przez biedronkową przeszkodę + kombinacje na mięśnie tylnych łap. Wiem, że grzech ale tak się podjarałam, że Nes skacze jak kangur, że w sumie muszę kupić nową przeszkodę bo ona przelatuje nad max ustawioną z zapasem o.0
Będę teraz katować 'skoki' (a raczej pół fikołki) z poprawną postawą by utrwalić opadanie na przednie łapki...
No i kolejna rzecz made by potwór - "Nie wiem jaką komendę powiedziałaś ale zrobię WSZYSTKO" i pies biegnie galopem, znajduje pod śmietnikiem oponę i kładzie się w niej tak, że wygląda jak koło ratunkowe. MADE MY DAY!
Trzykrotnie sama dostawiła się siadem do nogi mimo, że tego jeszcze nie uczyłam i generalnie muszę uważać na robienie zdjęć bo kolega robił - wskazałam miejsce przed aparatem ale potwora stwierdziła 1. nie przed tylko za włażąc mu pod ręce (fotki z kucka robione) a później skoro mama mówi 'ejj jeszcze raz" to oznacza, że trzeba wskoczyć na kucającego człowieka! Przecież tak ćwiczyliśmy!
wilczek777 - Czw Paź 09, 2014 16:42
agacia na fb beauceronki tycie ale urocze https://www.facebook.com/viera.mozolova.1
Arlekiny mnie urzekły
Lama - Czw Paź 09, 2014 18:51
Aaaa, mam szansę adoptować dobermanią znajdę - śliczną, cudną, prawie taką samą jak moja Brukselka. Jest na nią kolejka chętnych, no ale napisałam mejla, odpisali i chcą mi robić wizytę PA!!! Idę nękać małżonka, bo obiecał mi drugiego psa, tylko myśleliśmy o dopsieniu dopiero w wakacje.
agacia - Czw Paź 09, 2014 20:31
wilczek777, cudne My dopsienie planujemy najwcześniej za 2 lata albo i później, więc jeszcze trochę czasu jest. Na razie oglądam sobie stronki różnych hodowli i filmiki na youtube i im więcej oglądam tym bardziej mi się ta rasa podoba. Nawet arlekiny mi się zaczęły podobać Oczywiście z haszczaków nie zrezygnujemy. Widziałam też gdzieś filmik z beauceronami zaprzęgniętymi do sań to może i w takiej roli by się sprawdziły
Lama, powodzenia na wizycie PA i przede wszystkim aby mąż się zgodził
Lama - Czw Paź 09, 2014 21:08
Mąż urobiony, ale facet, który znalazł dobermankę, przestał się odzywać do fundacji dobkowej...:(
Baucerony są piękne, Fala biegała niedawno z jednym. Jego właściciel był bardzo zdziwiony, że rozpoznałam rasę.;)
Ninek - Czw Paź 09, 2014 21:20
Kojarzą mi się z połączeniem dobermana i ONka. Są piękne.
agacia - Czw Paź 09, 2014 21:28
Ninek, bo dobermany coś z nich mają
wilczek777 - Czw Paź 09, 2014 21:49
Lama mąż da się urobić jeśli pieseł fajny! Kciukam!
Dla mnie dwa lata to ten czas kiedy mogę wygrzebać info, poszukać hodowli, popytać o plany więc w sam raz
Nie miałam pojęcia, że beauki są w arlekinie - ujęły mnie ale jakbym miała mieć to tylko 'tradycyjnego' jednak taki jest 'true' xD
Gamabunta - Czw Paź 09, 2014 21:59
Właśnie chyba zakochałam się w beauceronach, przez Was.
Ninek - Czw Paź 09, 2014 22:06
agacia napisał/a: | Ninek, bo dobermany coś z nich mają |
Nie mam pojęcia o tej rasie więc strzelam czysto wizualnie
Mi się doberman tak strasznie marzy. Ale ja się nie nadaje do takich psów, za 'mjentka' jestem.
agacia - Pią Paź 10, 2014 07:37
wilczek777 napisał/a: | Dla mnie dwa lata to ten czas kiedy mogę wygrzebać info, poszukać hodowli, popytać o plany więc w sam raz |
Dlatego już zaczęłam to robić
Ninek, a mnie przestały się podobać tak wizualnie z kłapciatymi uszami i długimi ogonami
I jestem dumna z Runy i Bercika, bo wczoraj na łące zrezygnowali z pogoni za kotem i wrócili, a Atos poleciał za nim w krzaki
wilczek777 - Pią Paź 10, 2014 10:22
agacia Atos na karnego jeżyka!
Jutro pierwszy konkretny od seminarium trening frisbee z psami. Będą na nas patrzeć i mówić co nie gra. Troszkę się boję a z drugiej strony to sami do rany przyłóż człowieki. Zobaczymy jak nasze treningi rzutów odzwierciedlają się w łapaniu przez psa.
Off-Topic: | Swoją drogą aktywne życie z psem spowodowało 'postarzenie' znajomych. Praktycznie spotykam się częściej z ludźmi w takim wieku, że mogą być moimi rodzicami a nawet dziadkami niż z rówieśnikami. A jak dobrze nam się dogaduje o.0 Szok trochę bo zawsze miałam blokadę, że tak się nie da a kumpluje się mocno z osobami które mają dzieci starsze niż ja o.0 Co piesły robią z ludźmi! |
limomanka - Pią Paź 10, 2014 10:36
Off-Topic: | wilczek777, co hobby robi z człowiekiem Od dawna już wiem, że mocno odmładza i przełamuje bariery pokoleniowe. |
Jeszcze Ci nie gratulowałam "awansu"
wilczek777 - Pią Paź 10, 2014 12:28
limomanka dziękuję
Kurcze chyba mam problem.
https://www.facebook.com/...39601583&type=1
To idealnie pasuje do mojego sąsiada. Na innym portalu było nawet zdjęcie przedstawiające podobnego mężczyznę (tyłem, w czapce ale mimo wszystko zgadza się).
Nie wiem czy pisać o tym, że mam podejrzenie kto to - z drugiej strony jak nie on to wtopa stulecia. Z trzeciej strony jak on to i tak do żadnej odpowiedzialności go nie pociągną bo to gość bez hajsu - generalnie rodzina patola... Ale zagwozdka... Nie znam nawet nazwiska tego człowieka - po prostu wiem gdzie mieszka.
|
|
|