Archiwum - Koty vol. VI
klauduska - Pią Wrz 27, 2013 12:19
Devona napisał/a: | znajdziesz mój post z linkami |
a możesz go zacytować tutaj?
Mnie to liczydło z BŚ nie chce działać i nie ogarniam dlaczego
Devona - Pią Wrz 27, 2013 12:29
Klauduska, miałam nadzieję, że nie będę musiała szukać sama . Poza tym tam te linki dotyczą problemów z drogami moczowymi i powodów, dla których nie warto podawać karm weterynaryjnych czy suchych w ogóle.
Liczydło Ci nie działa czy barfny kalkulator?
klauduska - Pią Wrz 27, 2013 12:47
Devona, liczydło. Zrobiłam sobie przepis, chciałam sprawdzić na liczydle i dupa. Nie mogę kliknąć na to białko itd i nie wiem co tam trzeba zrobić, żeby działało
edit:
Pochwalę się, że od 5 dni moje koty nie jedzą ani trochę suchego
Ninek - Pią Wrz 27, 2013 12:57
Mi obgryzanie rąk nie przeszkadza, ale fajnie jakby mnie po twarzy nie gryzł
Będę syczeć
Tak, jest Mefisto Lubemu też się spodobało.
A może jakieś 'słowa klucze', które były w tym poście z linkami? Często tak wyszukuje jakieś swoje posty (jak się w wyszukiwarce ograniczy do jednego działu i wpisze dobre kluczowe to często wyskakuje ledwo kilka postów)
klauduska - Pią Wrz 27, 2013 13:13
Ninek, tobie nie przeszkadza, ale przecież go oddajesz. Nie wszystkim właścicielom będzie się to podobało. Ja bym nie chciała, żeby mnie kot po rękach dziabał "bo tak".
Ninek - Pią Wrz 27, 2013 13:21
klauduska, ale on dziabie 'bo tak' tylko wtedy, gdy się z nim bawi.
Nie wychowam go tak, żeby każdemu pasował bo każdemu pasuje co innego.
klauduska - Pią Wrz 27, 2013 13:48
Ninek, ale socjalizacja kociąt polega na tym, że ma się nie rzucać na ręce w zabawie. Od tego ma zabawki, żeby się na nie rzucać i je gryźć. I o tym właśnie mówię.
Cola - Pią Wrz 27, 2013 21:38
kot zawsze na noc jest zamykany ze mną w pokoju. dziś się z nim wybawiłam, zostawiłam pełną miskę, czystą kuwetę i pierwszy raz od początku wakacji został zupełnie sam w domu. zamknięty w tym pokoju w którym śpimy co noc. oszczał mi ubrania które leżały na łóżku. nie wiem, chce mi się wyć. trochę mnie nie stać szczerze mówiąc na behawiorystę, nie stać mnie na psychologa dla mnie, a tym bardziej dla kota..
Ninek - Sob Wrz 28, 2013 09:35
Cola, może spróbuj jakiś metod relaksacyjnych?
Ale temu łóżku już raczej nic nie pomoże
Do jakiego czasu kociakom bez matki masuje się brzuszek? Mefi raczej nie ma problemów z załatwianiem się ale ma wzdęcia...
PALATINA - Sob Wrz 28, 2013 10:11
Cola,
Proszki do prania, ciuchy czy nowe łóżko wyjdzie Cię drożej niż psycholog dla kota.
Poza tym, im dłużej trwa problem, tym trudniej będzie go wykorzenić.
Ninek - Sob Wrz 28, 2013 17:11
Jakie podroby dla malucha?
Serca i wątróbki? Drobiowe czy jakieś inne?
Surowa wołowina jest numerem jeden więc chcę spróbować czegoś jeszcze
klauduska - Sob Wrz 28, 2013 17:21
Ninek, jakie chcesz, byle nie wieprzowe.
Ninek - Sob Wrz 28, 2013 17:35
klauduska, już wiem, że wieprzowina nie dla kotów Ale nie wiem czemu.
To w takim razie jutro czegoś poszukam.
Chcę mu zrobić mix drobiowo-podrobowy. Mam nadzieję, że będzie wcinał z takim entuzjazmem jak wołowinkę Rzuca się na nią z głośnym mruczeniem i wciąga jak odkurzacz
Devona - Sob Wrz 28, 2013 17:48
Ninek napisał/a: | klauduska, już wiem, że wieprzowina nie dla kotów Ale nie wiem czemu. | Surowej nie wolno podawać ze względu na ryzyko zarażenia wirusem Ajuszkiego, przetworzona termicznie jest składnikiem wielu gotowych karm dla kotów (m.in. mokrej Bozity).
Z wątrobą bym uważała, dorosłemu kotu podaje się niewiele dziennie, a co dopiero takiemu malcowi. Z podrobów polecam serca (drobiowe, wołowe) na surowo, po wypłukaniu krwi i żołądki (drobiowe, wołowe).
nimka - Sob Wrz 28, 2013 19:55
Może jednak ktoś chce kotka?
Od wczoraj jest w DT w Łodzi, ale transport do Warszawy może mieć codziennie.
Ma 3,5 miesiąca, jest całkiem zdrowy, dobrze dogaduje się z kotami i psem (oraz z królikami i szczurami ), człowiekowi chętnie mruczy
Zaszczepiony raz (powtórka 15 października), odrobaczony, odpchlony.
|
|
|