Archiwum - Psiaki XXI
wilczek777 - Wto Paź 13, 2015 23:27
To jest Polska...
http://olx.pl/oferta/mc-k...c8cd16;promoted
Lama - Śro Paź 14, 2015 07:07
Spoko, każdy zna "wartość" tej hodowli.;)
ema0505 - Śro Paź 14, 2015 17:39
Za tydzień Pimpek (tymczas) ma zabieg usuwania kamienia z zębów. W sumie się cykam trochę, bo bedzie pod narkoza a to nie mój pies. Nie wiem też czy moja szczurza wetka jest polecana w psim świecie, nic nie mogłam na ten temat znaleźć. Pociesza mnie myśl, że nie będzie mu tak walilo z mordki. Bo aż chce się go wyprzytulac ale jak chuchnie ...
Pućka - Śro Paź 14, 2015 22:36
Znacie jakieś fajne stronki z psimi koszulkami, kubkami itp? Kojarzę tylko jedną, dotyczącą rodezjanów, a chciałabym coś znaleźć z innymi rasami:)
wilczek777 - Śro Paź 14, 2015 22:57
Pućka nie wiem czy taki klimat pasuje? http://pik-pik.pl/
ema0505 jak sobie radzi z szczurami to i odpowiednią narkozę da psu. Będzie dobrze
Lama znikło ogłoszenie - jaka to była hodowla?
Sorgen - Czw Paź 15, 2015 12:56
Szczerze to ja nie rozumiem afery z tym ogłoszeniem. W sensie nie rozumiem co ludzi bardziej bolało to że obcięty czy to że cena spora
wilczek777 - Pią Paź 16, 2015 15:39
Sorgen jedno i drugie. Po to jest zakaz kopiowania żeby tego nie robić - mnie najbardziej rozwaliło to, że jeszcze same uszy można u weta wyjaśnić ale i uszy i ogon? Co ten pies ma wpisane "zjadły go inne szczenięta"? No i cena jak na hodowlę która nawet nie robi wszystkich badań a sam szczeniak niedługo na żadnej polskiej wystawie nie poszaleje.
Lama - Pią Paź 16, 2015 19:29
No wszystkich oburza pewnie cena, to kopiowanie to tak przy okazji raczej...
Mnie cena nie bulwersuje wcale - każdy ustala własną, jest jawna, nikt nikogo nie zmusza do zakupu. Piesek ewidentnie przeznaczony "na kolanka", ma ładnie wyglądać i tyle. Jeżeli ktoś szuka psa na wystawy, to raczej szuka dobrej hodowli, która ma sukcesy wystawowe. Ta raczej ich nie ma.;)
Zakaz kopiowania jest łamany od 3 lat i jakoś nie słyszałam wielkich ale w stosunku do hodowców, którzy sprzedawali cięte co drugie szczenię. Od 1 stycznia 2016 r. ZKwP wprowadziło zakaz wystawiania kopiowanych psów i się nagle zrobiło halo, bo ludzie (którzy w życiu kopiowanego psa nie mieli) sobie przypomnieli o zakazie.
Ninek - Sob Paź 17, 2015 15:57
Nasza 18-latka ma takie wyniki morfologii, że wet określił je "jak u szczeniaka" i stwierdził, że sam chciałby takie mieć Czekamy na dokładniejsze, jutro powinny być.
Niestety robione bo jej guz sutka (nie usuwany "bo stara" i strach narkoze dawać) zaczął się przecierac i trzeba go uusunąć...
ema0505 - Sob Paź 17, 2015 20:37
Ninek, i co w takiej sytuacji?
https://www.youtube.com/watch?v=4YKx8n7M6ww
Zarzucam Colliego i reszte jego rodzenstwa. Wesola i ... obsikana podloga. Niestety nie udalo mi sie dzwieku przez telefon wyciszyc.
czartoria - Sob Paź 17, 2015 20:46
ema0505, fajne gluty Pozostałe też już mają domki zaklepane?
ema0505 - Sob Paź 17, 2015 20:55
czartoria, tak, nawet jest lista rezerwowych jakby ktos sie rozmyslil. Ale niektorzy sa tak zdecydowani, ze chca placic za odrobaczenia szczeniakow, zeby tylko komus innemu nie oddac. Jeden koles (co bylo troche przerazajace nawet zartem powiedziane), powiedzial tesciowi ze go zabije jak odda szczeniaka komus innemu. Bardzo dobrze, bo przynajmniej mozna wybrac sposrod chetnych dobre domki. Jak jakas babka stwierdzila, ze jej sie biala plamka nie podoba, to od razu zostala skreslona.
Tak czy siak zamowienie dla malca zrobione, zooplus rozdaje kocyki za zamowienie powyzej 99zl, wiec jestesmy obkupieni po same uszy. Nawet legowisko - kanapa bedzie
Gamabunta - Sob Paź 17, 2015 21:12
ema0505, jak robiłam zamówienie dla mojego gnoja tydzień/dwa temu to nie dawali kocyków. Jak zwykłe zły czas wybrałam.
jokada - Sob Paź 17, 2015 21:21
Fajna taka radośc i czekanie na szczebiora.
Mam nadzie że i w przyszłym roku mi bedzie dane
A dziś z piesami moimi popierdułkami znowu w zawodach rally starowalismy.
Pogoda nas wykonczyła. Z Florką nawet nie podeszłam. Po pól godzinie mokry pies skomlał, piszczał i się trząsł. Na bank by nawet na tej mokrej trawie nie usiadła.
Przez opoznienia psy siedziały ponad godzine mokre. Tobiasz byl bardzo dzielny, zrobil wszystko. Jestem mega z niego dumna i zadowolona ze startu. 207 pt to dzis bardzo dobry wynik.
ema0505 - Sob Paź 17, 2015 23:07
Gamabunta, ale na stronie nic o tym nie ma. Szukałam jakichś kodów promocyjnych i znalazłam na jakiejś dziwnej stronie z kodami, wpisalam i zadziałało o dziwo
jokada, gratulacje dla Tobiaszka
|
|
|