To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

Lavi - Nie Paź 11, 2015 21:49

Lama gratulacje! A gadaniem się nie przejmuj - zazdroszczą i tyle:)

My dziś i wczoraj byliśmy na flyballu i obi, za tydzień w weekend jedziemy na weekendowe posłuszeństwo. I Astro coraz lepiej sobie radzi z obi, bo na flyballu jest w swoim świecie i nie wiem, czy to sport dla niego :D
Dziś natomiast został zaatakowany przez owczarka australijskiego, który z reguły jest agresywny i wyrwał się z klaty przy wypuszczaniu innych psów. Gdy zaatakował, Astro ładnie się poddał, ale kiedy tamten atakował dalej, Astro nie pozostał dłużny i już nie leżał ulegle na grzbiecie. Wynikiem sprzeczki jest rozcięta warga u Astro, ale od wewnątrz, więc ufff... Widząc krew modliłam się, żeby to nie było ucho :roll:

noovaa - Pon Paź 12, 2015 08:19

Nakasha, okropnie współczuje :/
Trzymam kciuki za poprawę. Pociesz się, że u Was też zaraz spadnie śnieg i niedobitki kleszczy pochowają się i nie będą wyłazić aż do wiosny.

Lama, hejt rzecz ludzka... Gratuluję! :)

A u nas... zaczęło się ;( .

Pućka - Pon Paź 12, 2015 11:52

Lama, ogromne gratulacje! Gadaniem się nie przejmuj, rób swoje, jeszcze bardziej ich wkurzysz:D I pokazuj więcej zdjęć Drakula, jest piękny!:) Ja na pierwszej wystawie myślałam, że Remus mi ucieknie z ringówki do innych psów, ale ładnie się trzymał, też byłam w szoku:)
wilczek777 - Pon Paź 12, 2015 12:26

Lavi dobrze, że nic poważnego się nie stało i Astro dał sobie radę :/ Czasami jeden nie wymierzony dobrze dziab to głęboka rana nawet jak psy "udają" wielką agresję.

noovaa zazdro! ja i Nes kochamy śnieg! Fly jeszcze nigdy nie widziała także będzie szał :serducho:

W ogóle wzdycham nad małą bo tak cudownie zachowywała się na dworcu i pociągu, że brak słów już do pochwał. Nessie potrafi się wszędzie dostosować ale wiek kiedy odczuwa dyskomfort związany z hałasem itd. w tej kwestii mamy podobnie (ble dużo ludzi, za blisko, ograniczenie swobody). Fly za to ma kompletny luz w takich sytuacjach. Leży pogapi się i nagle śpi :P

Lavi - Pon Paź 12, 2015 13:19

Astro zaprawiony w boju :D
Lama - Pon Paź 12, 2015 17:26

wilczek777 napisał/a:
Masz mega przystojnego Rumuna! Ciekawa jestem jaki wielki będzie skoro już teraz wielkopieseł z niego :D

Nie wiem, czy taki mega przystojny, ale zdecydowanie oryginalny i zdecydowanie Rumun.;)

Wiem, wiem, piękny inochód, ale to nie na ringu było.;)

wilczek777 - Pon Paź 12, 2015 18:21

Lama nadal utrzymuję, że przystojny!
mmarcioszka - Pon Paź 12, 2015 19:36

noovaa :serducho:

Lama, piękny jest!

Ninek - Pon Paź 12, 2015 19:47

Lama, jest obłędnie przystojny. Niewiele widuje aż tak pięknych dobków. W ogóle niewiele widuje a jak już są to psy wyglądają jak suki, jakieś takie mikre. Tutaj od razu widać, że chłop.
Gamabunta - Pon Paź 12, 2015 19:54

Lama, matko jakie cudo! Nigdy nie widziałam piękniejszego dobka, a to jedna z moich ulubionych ras. :serducho:
Lama - Pon Paź 12, 2015 19:55

No rzeczywiście, nawet ci, co nas hejtują, twierdzą, że młody ma "wyraz", wygląda jak miniaturka dorosłego. Strasznie pokraczny jeszcze jest, taki kurczak, do tego dzień przed wystawą Falka podziabała go po pysku. :roll:
Hodowczyni skomentowała fotki: "He is so funny!" i nie zaszczyciła nas wrzuceniem ich na swojego fejsunia. Pochwaliła się tylko wynikiem wystawy. :twisted:
Tak szczerze to ma za ciemny pysk, no ale Rumun musi być ciapaty. :-P

Nakasha - Wto Paź 13, 2015 11:04

Shirka miała prawostronny niedowład ciała, nie trzymała też głowy. Teraz niezborność ruchów prawie znikła, głowę podnosi, ale nie do końca. Nadal jest wesoła, chociaż widać, że to nie to samo. Na spacerze bardzo szybko się męczy, więc teraz rzadko ją zabieram (tylko na krótsze wyjścia).
Nakasha - Wto Paź 13, 2015 11:33

A Wam gratuluję sukcesów wystawowych i sportowych. :)
Ebia - Wto Paź 13, 2015 12:40

Nakasha, biedna Shirka. Mam nadzieję, że wróci do siebie po lekach

A my goimy się po wstawieniu blach i śrub w nogę. Mam nadzieję, że kość wytrzyma. I jeszcze śnieg.. w połowie października. Całkiem sporo u nas napadało, a to mu ani w gojeniu, ani w chodzeniu nie pomoże :/

noovaa - Wto Paź 13, 2015 16:41

Wszystkim zazdroszczącym śniegu: 30 godzin nie miałam prądu "bo padał śnieg". Jestem wściekła, bo nie było zamieci ani nic niezwykłego ... jak tak ma wyglądać zima to ja dziękuję :[ ... Nie mam gazu, wszystko na prąd... kawę dziś robiłam w kominku :/ .

Lilo przynajmniej zadowolona.
https://youtu.be/ntmlUf_75SY

Nakasha, trzymam za nią kciuki .. Będzie dobrze!