Archiwum - Psiaki XIX
noovaa - Śro Wrz 24, 2014 19:15
No ... i Lilo ma cieczkę
DOROSŁA
Lavi - Śro Wrz 24, 2014 20:18
A Astro kryje wszystko, co się znajdzie między jego nogami... Gdzie mój szczeniak... Przecież on taki malutki jeszcze!
wilczek777 - Śro Wrz 24, 2014 21:39
noovaa ale się dobrały - łączę się w bólu!
Lavi to jeden z powodów dla których mam sukę No i osikiwanie wszystkiego i wszędzie. Ten cudowny motyw kiedy przytulam psa znajomego na seminarium a on nagle olewa nasze łóżka <3
noovaa - Sob Wrz 27, 2014 20:54
Lilo jak prawdziwa baba w okres...
Jednego dnia smęci, drugiego warczy na wszystko co się rusza... a dziś ? Idealnie powtórzyła po mnie "owinąć się kołdrą i umrzeć".

limomanka - Sob Wrz 27, 2014 21:53
Mina niezmiernie zbolała
Współczuję
nezu - Nie Wrz 28, 2014 00:40
jakie rzęsy
wilczek777 - Nie Wrz 28, 2014 12:08
noovaa wygląda dokładnie jak Nes tak ze trzy dni temu. Teraz powoli przechodzimy w czas chcicy - pewnie będzie się działo -.-'
Ta jedna wiadomość doprowadziła mnie do podskoków z saltem! "Jak przyjdziesz na zajęcia za tydzień to bądź chwilę wcześniej to pogadamy o pomocy przy szkoleniach jakbyś chciała."
Jakbym chciała? Jakbym chciała!??!?! NO PEWNIE, ŻE CHCĘ POMÓC W SZKOLENIU PIESEŁÓW!!!!
Ninek - Nie Wrz 28, 2014 21:00
http://podaj.to/post/662,...iesamowite.html
wilczek777 - Nie Wrz 28, 2014 21:40
Ninek Jumpy robi niesamowite rzeczy *.* Jak rozmawiam z niedowiarkami w sprawie psów to piszczam bo wtedy kopara opada "to można tak nauczyć psa!?".
Generalnie to co wyczyniają jest niesamowite i graniczy z niebezpieczeństwem - nieudany skok skończyłby się tragicznie. Wiele godzin pracy włożone w pieseła ale widać, że jest zmotywowany. Gościa podziwiam...
babyduck - Nie Wrz 28, 2014 22:15
Nie widziałam jeszcze puszczania oczka na komendę
wilczek777 - Wto Wrz 30, 2014 20:04
Oszaleję! Flaki mi się wywróciły na drugą stronę. Co za kraj... co za masakra...
http://allegro.pl/buldog-...4656468341.html
Prawie - buldożki...
Króciutka kufa... Tyle się mówi o tych zmiażdżonych facjatach żeby nie popadać w skrajność bo to szkodzi psom, bo powoduje masakrę... Tutaj będą ciężkie klocki bez pyska.
PODANA CENA DOTYCZY PIESKA!!! 6 tysięcy złotych PLN!!!!
O hodowli nie ma mowy - w archiwum dowiadujemy się, że to "Kenel Club" czyli pseudohodowla.
Jakie durne nasze państwo pozwalające na działanie takiego syfu!!!!! Jakieś kompletne dekle zajmują się hodowlą ozdóbek (widziałam też maltańczyki i mopsy bodaj). Robią psy na wygląd, zero badań, zero pomyślunku, zero mózgu gdzie przy tej rasie pomyłki to cierpienie tych stworów. Do tego za psa w typie ktoś ma zapłacić 6 tys złotych! Za kundelka tak na prawdę, za psa którego nawet na wystawę nie zabierze się... No chyba pogieło.
Z jednej strony 'Kowalski' taką cenę od razu odrzuci a z drugiej strony są osoby których ta cena i unikalność zachęci... Ja jestem w szoku totalnym.
Sorgen - Śro Paź 01, 2014 09:47
No taki jest niestety efekt cudownej ustawy dzięki której pseudo mogą sprzedawać drożej szczeniaki dzięki rodowodom drukowanym w domu. Co do ceny no cóż, pies jest warty tyle ile ktoś jest w stanie za niego zapłacić. Tak krótkie kufy widywałam też u szczeniaków z rodowodem ZK.
Mnie najbardziej martwią sytuacje hodowców z ZK którzy sprzedają szczyle do takich pseudo. Moja dawna koleżanka ma taką hodowlę, rodzice z dobrych hodowli zrzeszonych a sama produkuje szczyle w cenach często wyższych niż psy po championach. Ma już rotty, buldogi angielskie i dogi argentyńskie, czekam aż się za bulteriery weźmie Już pod Tarnowem jest pseudo bulterierów, ostatnio widziałam psa od nich bez ogona
nezu - Śro Paź 01, 2014 11:10
Kłóciłabym się ze stwierdzeniem czy te hodowle z ZK, które wyprzedają szczeniaki do pseudo to dobre hodowle... serio...
Tym bardziej jeśli mają świadomość komu sprzedają psy.
Wilczku, ja chyba muszę podpytać w jednej z tutejszych lecznic, czy to nie te "cudszczeniaczki" ostatnio na świat powołali, bo pamiętam zdjęcia niebieskich szczeniąt bf właśnie na ich stronie.
Oczywiście cesarka, bo przecież te psy, nawet z prawdziwym rodowodem, same ci szczeniąt nie urodzą.
Swoją drogą, ceni się ten pseuduch.
<dopisane>
Nie, to nie te szczeniaki.
Na szczęście...
Sorgen - Śro Paź 01, 2014 11:15
A w którym miejscu ja napisałam że to dobre hodowle? Dla mnie to jest przerażające że sprzedaje się komuś szczeniaka i nawet nie sprawdzi gdzie pies trafi Zresztą nie takie rzeczy hodowcy ZK robią niestety. Często niewiele się od pseudo różnią
A tak z innej mańki, może ktoś polecić dobre spanko dla psa? Tak żeby było grubsze i ze ściągalnym pokrowcem.
nezu - Śro Paź 01, 2014 11:24
Sorgen napisał/a: | Moja dawna koleżanka ma taką hodowlę, rodzice z dobrych hodowli zrzeszonych a sama produkuje szczyle w cenach często wyższych niż psy po championach. |
Tutaj na przykład?
|
|
|