To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XXI

wilczek777 - Wto Paź 06, 2015 09:49

Jakie śmieszne zwiędłe uszka :D Urocze są szczyle takie, te łapki takie nieporadne jeszcze hehe.
Lama - Wto Paź 06, 2015 09:58

Cudny dzidziuś.:))
ema0505 - Wto Paź 06, 2015 10:04

czartoria, oj zapowiada się. 4 tygodnie ma i już 2kilo 300g wybiło :P
czartoria - Wto Paź 06, 2015 10:23

ema0505, może warto by przekonać rodziców chłopaka żeby ciachnęli sunię :roll:
ema0505 - Wto Paź 06, 2015 10:32

czartoria, będą ciachac obydwie swoje suki, mieli już to robić przed ciążą Luny, która wcześniej dostała zastrzyk antykoncepcyjny przez co cieczki nie było widać (podczas której albo uciekła albo jakiś duży pies wskoczył im na podwórko) i jak już poszli z psem umówić się na zabieg i zrobić kontrolę okazało się, że jest już w zaawansowanej ciąży. A teraz nie ma, że boli bo Pimpek po ich dziadku, którego przetrzymujemy idzie do nich a nie jest kastrowany, więc muszą ciachnac dziewczyny koniecznie.
Sorgen - Wto Paź 06, 2015 13:35

Jaki bąk śliczny :mrgreen: :serducho:

Lama Ty lamo :P Jak mogłaś przegapić termin zgłoszeń! Mam nadzieję że na Kielce go zapisałaś :P

Kurde zapomniałam już jak bullteriery straszliwie puchną przy cieczce, Coma wygląda jakby miała głowę pod ogonem drugą :roll: No i po wyjściu z kojca rano ma caluteńki tył uwalony krwią, łapki, ogon i nawet kurna boki :roll: Zachciało mi się suki hodowlanej :P

Lama - Wto Paź 06, 2015 14:30

Sorgen napisał/a:
Mam nadzieję że na Kielce go zapisałaś :P

No ba, nawet już zgłoszenie opłaciłam.;)

No bulle mają brzydkie genitalia w czasie cieczki. Suka koleżanki nosiła takiego napuchniętego wora jeszcze miesiąc po.
Ja się bardzo cieszę, że Falka jest wyciachana, chociaż chyba muszę jej dawać mniej jeść, bo zaczęła tyć. Myślałam, że to przy szczeniaku, ale biega ostatnio więcej i gie, dalej ma gruby zad.

wilczek777 - Wto Paź 06, 2015 14:57

Z powodu wyglądu narządów wszelakich nigdy nie chciałam krótkowłosego psa :P Cieczka i wygląda to makabrycznie, po szczeniakach cyce po prostu takie, że wstyd na spacer iść :P Wolę kudłacze heh.

Ja wczoraj normalnie zawału dostałam...

Leży Nessie na łóżku coś memła w gębie i nagle otwiera pysk, wywija językiem, krzywi się...
Łapię psa z japro próbujemy zajrzeć co się stało, ta łapami próbuje do pyska sięgnąć, szczęka się jej trzęsie! Horror jakiś.
Mówię - cudownie pewnie jej coś się stało, szczęka wypadła czort nic nie widać...
Japro złapał psa - otworzył papę i ogląda co się tam dzieje, krew się pojawiła ja już serce w gardle.
"Zęba chyba złamała..." w pysku coś białego pod kątem sterczy. Wszystko mi się zaczęło trząść, oczywiście w ryk z automatu.
Złapałam psa, japro rękę do papy a tu pies wypluwa - KAWAŁEK KOŚCI.
Otóż baby jadły łopatki cielęce wcześniej i kawałek kości wlazł między zęby i psica rozdarła język o niego stąd krew.
Oblizała się pare razy i gotowe - zdrowa, zadowolona i wącha sobie ten kawałek kości jak ciekawostkę jakąś.
PRAWIE UMARŁAM NA ZAWAŁ! Następną godzinę jeszcze wszystko mi się trzęsło. Kortyzol będzie mi schodził sto lat po prostu.

Nie wiem czy ja jestem tak przewrażliwiona ale jak mi szczury chorowały też trauma, wyrwany pazur zawał a jak Desantowi nadgryźli ucho i została dziura to myślałam, że pozabijam szukając winowajcy. Teraz z psami powtórka z rozrywki - a przy takich psach to uszkodzeń sporo - trening frisbee to krew w papie bardzo często. Nessie opuszki kaleczy regularnie. Na pasterstwie owca też może zrobić kuku.
Jakim cudem ludzie mają dzieci :P Ja bym z domu nie wypuszczała :D

czartoria - Wto Paź 06, 2015 15:19

Nie zazdroszczę :? Dobrze że niczym groźnym się to nie okazało. Ja na początku roku miałam takie atrakcje jak Jupiego pies ugryzł. Pobiegłam z nim na szycie do najbliższego weta po tym jak zobaczyłam na karku dziurę średnicy ze 3 cm :/ Cały wieczór miałam ciśnienie podniesione.
Sorgen - Wto Paź 06, 2015 15:24

Z psami jak z dziećmi, przy każdym kolejnym stres mniejszy :lol: Jak ja sobie przypomnę z jakim gównem latałam do weta przy Delcie to głowa mała. Teraz większość pierdół ogarniam sama no chyba że się gorzej robi albo poprawy brak to idę do weta. Zresztą ja mam fajnego weta i mi ufa na tyle że wypisuje recepty bez wizyty :wink:
ema0505 - Wto Paź 06, 2015 15:50

Matko, na zawał bym chyba padła :shock:

Powiedzcie mi proszę, bo za tydzień trzeba będzie zamówienie dla szczeniaka zacząć składać, więc jak już karmę będę zamawiać, to wszystko za jednym razem się postaram. Po pierwsze - jaki szampon dla szczeniaka? Czy może być po prostu jakikolwiek, czy tak jak z karmą - konkretne firmy powinnam unikać. A drugie pytanie czym czesac? Szczotka powinna być metalowa czy gumowa? Sierść długości labradorowatej.

Gryzoniowa - Wto Paź 06, 2015 18:31

Ratunkuu... Cierpliwość mi się kończy do Miki. Zaczęła lać po całym domu. Spacery są normalnie, tak jak wcześniej, więc problem raczej tutaj nie tkwi. Dzisiaj nalała przy mnie i naszł mnie myśl, że to może przez ekscytację? Wtedy koty były karmione, a ona w takiej sytuacji zawsze w pisk i się trzęsie. Jak mam być szczera, to gdybym wiedziała, że takie problemy będą, to nie wiem czy zdecydowałabym się na to drugi raz. Co chwila wyskakuje jakiś nowy problem, nowa schiza. Przez te nerwy już wysiadam..
jokada - Wto Paź 06, 2015 18:38

a siki były badane, czy z pęcherzem i układem moczowym wszystko ok ?
wilczek777 - Wto Paź 06, 2015 19:55

Dzisiaj na uczelni koleżanka (ta od taniego buldożka) pokazała łapę swojego psa (zdjęcie na tel) - pieseł wlazł na pole i przebiło mu łapę - KŁOS. Między palcami aż w mięsień bleeee...

ema0505 ja od siebie polecam Botaniqa puppy - taki normalny bez wydziwiania, sierść po nim ładna i łagodny. Na początek jakaś miękka szczotka byle się młody przyzwyczaił - jak już będzie pewność co do sierści to wtedy wybrać na spokojnie sprzęt.

Gryzoniowa tak jak napisała jokada upewnij się, że wszystko ze zdrówkiem w porządku bo takie częste posikiwanie to różnie bywa. Podsikiwanie z pobudzenia rzadko się zdarza - raczej przy kontakcie z psami/ludźmi ale to też trzeba się upewnić i obserwować kiedy pies siusia. Dobrze czyścisz miejsca po moczu? Jak pies czuje "zapaszki WC" to chętniej siusia po domu.

Lama - Śro Paź 07, 2015 08:31

Jesteśmy bezpieczni! :mrgreen:

Cytat:
16.09.2015 Uchwały Plenum
Plenum podjęło uchwałę, że od 1 stycznia 2016 r. nie będą przyjmowane na wystawy psy urodzone w Polsce po 1 stycznia 2012 r z kopiowanymi uszami i/lub ogonami.