To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

Archiwum - Psiaki XIX

wilczek777 - Nie Wrz 21, 2014 22:10

Trzynastka nie działa mi link (wymaga logowania).

No to tam trwa wielka promocja :P skuszę się chyba.

yumeha21 - Pon Wrz 22, 2014 07:27

Ja bym prosiła dopisać moją sunię :)
Sonia-> suka * kundel w typie owczarka belgijskiego *płowa podpalana* ur. 08.2013

wilczek777 - Pon Wrz 22, 2014 12:31

O jaki pieseł :serducho: Ja szukam domku dla niedużego kundelka w typie belga i jakoś nie ma chłopak szczęścia :(

Od wczoraj katuję ten filmik w kółko... fajny szczeniorek który nie pobudza się bez potrzeby i ma mózg, dużo pracy włożone ale aż miło się ogląda... taki 4 miesięczny geniusz.
https://www.youtube.com/w...d&v=IaVlmHjvn_Q

Nakasha - Pon Wrz 22, 2014 13:29

wilczek777, wow, niesamowite. :shock: Aż szkoda, że samiec. :P

Melduję jak postępy w barfie: psy przybrały na wadze, w końcu przestało być im widać żebra. :) Shira szczególnie się zaokrągliła. :P Jeszcze trochę i będą mieć idealną wagę :serducho: w górnej granicy normy (lubię psy, które mają trochę tłuszczyku, ale nie są grube). Etap "jem ile widzę" minął, teraz jedzą aż się najedzą i zaczęły wybrzydzać. :twisted: Sierść jest niezła, ale zawsze taka była.

Największa zmiana jest w naszej kotce: również utyła, a sierść ma niesamowitą, jedwabistą i mega mięciutką. :serducho:

Lavi - Pon Wrz 22, 2014 13:44

My dziś też zaczęliśmy barfować. Póki co dostał pierś z indyka z sercami i od rana tylko podchodzi do miski, liźnie i ucieka, bo niedobre... Przed chwilą dałam mu kurzą łapkę i schrupał całą (była podgotowana bo gotowałam wywar). Cholera jedna surowego jeść nie chce...
Mam nadzieję, że niedługo przestanie wybrzydzać i będzie jadł wszystko.

Jakie wy dajecie suple do mięsa? Bo właśnie czeka mnie zamówienie i nie wiem co zamówić. Nie chcę też przesadzać z suplementami, tylko to co podstawowe. Myślę nad hemoglobiną, algami i drożdżami.

Ninek - Pon Wrz 22, 2014 14:26

Lavi, te trzy na pewno się przydadzą. Ja bazuje głównie na barfnym świecie, sama nadal za mało ogarniam temat.
Ale znam też psy, które jedzą tylko mięso z kością, warzywa i jajka.

Nakasha, barfna zmiana kotów jest niesamowita. A na porządne efekty sierści często trzeba poczekać kilka miesięcy. Mocca dopiero w czerwcu przestała linieć (od początku marca jest na barfie). Maura za to pięknieje z dnia na dzień.

yumeha21 - Pon Wrz 22, 2014 17:40

Ja natomiast karmię surowymi korpusami drobiowymi i sucha karma Josera lub Bosh. Kuraki dostaje nieregularnie minimum 3 w tyg do 12 dobijając. Sucha zawsze jest w misce. Od czasu do czasu dostaje jajko na wzmocnienie sierści. Jako zabawkę gryzie min. wielką kość udową- cielęcą. Daje jej surową marchew, czasami skusi się na jabłko czy dostanie gryza banana. Ma śliczną sierść, piękne ząbki. Jestem zadowolona z takiego sposobu żywienia. Je tak od ok pół roku. W sierpniu skończyła roczek.
mmarcioszka - Pon Wrz 22, 2014 21:35

yumeha21, dopisane ;)
Tess - Wto Wrz 23, 2014 03:05

wilczek777, a widziałaś to? Wklejam cały rozwój pieseła... Jestem bardzo dumna, że trenuję z Asią, mimo że nieregularnie (ja mieszkam w wawie, ona w trójmieście).

http://www.youtube.com/watch?v=oStl-K4TfHE

http://www.youtube.com/watch?v=wygDqsAbsuk

http://www.youtube.com/wa...Nck3R3pCRy7tW1w

wilczek777 - Wto Wrz 23, 2014 11:14

Tess trafiłam tylko na filmik "6 miesięcy" totalnie AWESOME. U nas w listopadzie będzie seminarium z Joanną! Zobaczę czy uda mi się być obserwatorem chociaż...
Po 'ćpaniu' takich filmów mam mind f*ck - czy za mało pracuje z psem, coś robię źle, pieseł nie ma takich możliwości bla bla bla o.0 Mi się podoba efekt obi ale Nessie jest tak do mnie podobna w kwestii wściekłości jak coś nie wychodzi - idealnie żeśmy się dobrały ;)

Aktualnie ja jestem chora a Nes ma cieczkę. Miałam sukę ale w życiu bym nie pomyślała, że taki mały pies będzie tak plamił. Potwora chodzi w majtkach i ma paraliż non stop - generalnie do puki jest w majtkach to się nie rusza!!! Wyobraźcie sobie mój szok kiedy moje ADHD spoczęło i nawet na prośbę i groźbę nie reagowało w kwestii "Dawaj pies na dół". Doszliśmy do tego, że biegnie jak szalona ocierając się o ściany/meble i u celu kładzie się z tak nienawistną miną... Generalnie ubaw po pachy. Ale widać, że baaardzo jej cieczka przeszkadza, cały czas ogląda tyłek i wkurza się. Nawet na spacerach potrafi podskoczyć, wygiąć się w pałąk i gryźć po tyłku.

Jedno mnie tylko wkurza i zastanawia - nawet my nie możemy tyłka dotykać bo jest ostrzegawczy warkot i kłapnięcie kłami. Dupsko specjalnej troski :roll: Nie wiem czy klikać macanie tyłka czy sobie dać spokój - przecież zaraz przyjdzie czas kiedy sama przyjdzie "dotykaaaj mnieee".

Lavi - Wto Wrz 23, 2014 12:42

Świetne filmiki! A co Asia trenuje? Może ma jakieś treningi też w Trójmieście i w przyszłości mogłabym do niej napisać;) Szukamy trenera na później, jak mi szczeniak podrośnie. Chcemy zrobić PT ale Obi też mi się podoba i może w tym kierunku uderzymy?:D
Tess - Wto Wrz 23, 2014 23:44

Lavi, no Asia obi trenuje. ;) A treningi w trójmieście ma, bo tam mieszka. Ma swój klub, zwie się "na fali". Tylko jest też klub agility w trójmieście o tej samej nazwie, ale nie mają one ze sobą nic wspólnego. ;) Prowadzi też prywatne lekcje z tego co wiem.
wilczek777 - Śro Wrz 24, 2014 10:10

Czemu na takim krańcu świata mieszkam :evil: Nic tu się nie dzieje - teraz cud świata chyba najwięcej seminariów od lat bo się ludzie spięli. Nawet wystawę międzynarodową chcą nam zabrać. Praktycznie już nic 'psiowego' nie zostanie.

Ja się cieszę, że moja instruktorka nie spoczęła na laurach i kształci się dalej, wykazuje inicjatywę itd. jeździ ze swoją suką do Magdy Łęczyckiej, stara się jak najwięcej dowiedzieć by to wykorzystać... Generalnie z tego co wiem to w dużej mierze szkoły zrobiły się masówkami - 1h minęło? to wypad a metody pamiętam Mieszko I.

Nakasha - Śro Wrz 24, 2014 14:38

U nas też nic psiego się nie dzieje, a jeśli już, to tak daleko od nas, że musielibyśmy dojeżdżać samochodem po 45 min w jedną stronę: a na to w ciągu tygodnia po prostu nie ma czasu. :(
Szczurówka - Śro Wrz 24, 2014 18:38

Diana ;) pies mojego brata ;) psinka ma już prawie 5 lat ;)